************************************************************************* Gelukkig zijn is niet mijn streven. Dat is te simpel en daardoor onjuist. Waarom gelukkig? Omdat die staat van welzijn je beschermt tegen al wat het leven meer behelst? Geef je daarmee niet gelijktijdig toe, dat het leven een zware strijd is? Ik denk het w...
4
1
Public
door Utopia
20/01/2013 12:39
~aandacht en focus~ De wereld is een bewijs-vlak, waar alle streven en zijn, samen is. Alles is…. Zelfs de grootste geleerde heeft te maken met een steen, en ook hij stoot vroeg of laat zijn hoofd tegen een balk of muur. Op dat moment wordt hij er aan herinnerd. Ja, de meeuw hier in de lucht trekt mijn aandacht nu hij hier zwe...
2
0
Public
door Utopia
18/01/2013 13:44
Had jaren geleden ooit een baantje voor een week ofzo, om mensen, (wandelaars, fietsers en auto's) te tellen. Met een turfpapier. In Zaandam Twiske. Daar zat je dan op een stoel, heel de dag. Op zich prima natuurlijk... **************************************************************************************************************...
4
0
Public
door Utopia
17/01/2013 13:17
*** Zomaar…. Zomaar denk ik aan jou Eventjes die fijne herinnering Aan het meisje waar ik van hou Juist in deze tijden, waarin de bladeren afvallen Wens ik niets liever dan jou, gelukkig aan mijn zijde… ~
6
1
Public
door Utopia
16/01/2013 15:29
Op het bankje Spontaan en toegewijd, zit ik hier alleen te wachten tot de tijd verstrijkt maar oh, ben ik afhankelijk van de vriendelijkheid mijner medemens ook ik, een ziel alleen ken mijn verdraagzaamheid-grens ........................ de tijd heeft zijn momenten, stilte en rumoer ben de waarnemer daarin, en in de stilte wens ...
4
1
Public
door Utopia
16/01/2013 15:24
Geweten Wat is mijn voordeel buiten al die belemmeringen om?Is het geweten een som uit medelijden en besef?Is het een krachtstroom op zich, dat enkel te vinden is in een samenlevingsverband, zodat het leven zichzelf behouden kan? Een ding staat vast….. ~Ik heb een groot geweten, waarin goed en slecht elkaar bevecht~ Bewustzijn...
12
2
Public
door Utopia
16/01/2013 15:18
Hebzucht (kort stukje uit mijn werk) …..ik leid ook liever een simpel bestaan. Ik kies hier niet voor, elke dag geconfronteerd te worden met onnozelheden, onbedachtzaamheid, en machtswellust. Het maakt me kwaad en droef tegelijk. Het ergste is dat ik daar onderdeel van ben, maar geen deelgenoot! Fijn is het om overal een menin...
6
1
Public
door Utopia
16/01/2013 15:16
Alles is goed wanneer het positieve het negatieve overheerst, maar ook als het me inzicht heeft verschaft ondanks wat ellende. Vooruit gaan op emotioneel vlak, geestelijk vlak, of soms een offer maken voor een ander, het maakt de dag de dag waard. Maar sowieso, wanneer er ongewone dingen, vreemde dingen gebeuren, die lekker je a...
2
0
Public
door Utopia
15/01/2013 15:29
Misschien snappen sommige mensen nu waarom ik zeg, liefde is aan mij niet besteed, ik ben een logisch nadenkend mens ;) Natuurlijk een geintje, maar toen ik dit schreef, dacht ik daar even anders over. ...................................................................................................................................
4
5
Public
door Utopia
15/01/2013 15:20