Wat ik niet begrijp, of misschien juist wel Iets wat mij als niet-ouder, dus als niet-vader (maar wel ooit als kind van vader en kleinkind van opa) vreemd voorkomt, zijn de verschillende verhoudingen in intensiteit qua liefdevolheid naar elkaar. Vraag: Simpele taal: "Waarom is opa liever dan papa?" En de vraag die daarbij aanslu...
6
3
Public
door Utopia
29/06/2013 11:40
Voor ieder ongemak welke tegendraads staat op de wet, kunnen wij een aanklacht indienen. Eén meter te ver uit je zone, is al reden om aan de bel te trekken. Eén dag te laat, of een paar euro niet betaald. Wij zijn beschermd door regels, en tegelijkertjjd belemmeren deze regels ons net zo goed. Alles wat voor je kan pleiten, we...
10
5
Public
door Utopia
04/04/2013 11:31
Het is een onderwerp die de nodige uitleg behoeft. Ik probeer hier aan jou, mijn lezer, voor zo goed als ik kan en weet, te beschrijven hoe dit zit. Misschien een mooie toevoeging, misschien een nieuw alternatief? Het verbeterde surrogaat voor hetgeen altijd onbenaderbaar blijft. Sommige mensen beweren dat alles bewustzijn is. T...
5
3
Public
door Utopia
20/01/2013 16:47
Weet jij het af en toe niet meer, en zie je bijna door de bomen het bos niet meer? Laat mij het je uitleggen in leken taal. Als student biomedische wetenschappen heb ik toch wel veel kennis opgedaan over dit soort onderwerpen. Afvallen is een groot probleem, en dit wordt gigantisch en gemeen uitgebuit door laffe en bedrieglijke ...
1
2
Public
door Utopia
09/01/2013 13:07
Vroeger was het zo, dat alles zomaar kon, en de schade, die viel wel mee, net als met het roken, "wie zegt dat het slecht is?" Welnu, tijden zijn veranderd. Alles is potentieel gevaarlijk, en bij de minst geringste verdenking, gaan de grootste verhalen in het rond. Technische snufjes, kregen de grootste luchtjes. Maar eigenlijk ...
2
4
Public
door Utopia
26/10/2012 17:01
(Ik trek mijn oude map filosofie open wat ik heb geschreven in de periode 2004-2008. Ik wil niemand iets in het gezicht wrijven, maar geef hier een stukje van een visie, ik hoop dat je er iets mee kunt. Dat het op zijn minst een deurtje mag openen..) De wet van karma?? Wat wij onder karma verstaan, is het * toevalligheidaspect* ...
4
4
Public
door Utopia
15/10/2012 12:57
(2005?) Aan penvriendin, vond het leuk te delen... Over de wisselvalligheid in mijn doen, of zal ik zeggen in mijn wisselwerking met mijzelf? Ben erg druk van binnen, daar zal het ook mee te maken hebben. Denk misschien wat veel, ja meer nog dan gezond is. En misschien is het eenzaamheid en onvrede die het laten gaan. Ik geloof ...
8
4
Public
door Utopia
14/10/2012 21:39
Vaak loop ik over straat. Ik reis veel in eigen land. zoek verschillende plaatsen op, liefst waar ik niet geweest ben. Soms ook dezelfde plekjes zoals de kade aan Den Helder, Gouda (het plantsoentje met dat bankje bij die mooie boom) of de grachtjes achter de kerk. Utrecht, ook zo'n leuke plaats met grachten. Wie mij leuke tips ...
1
1
Public
door Utopia
28/09/2012 12:14
Heb me ooit afgevraagd hoe ik wijsheid nou moest definiëren. Het werden er meer dan één. Deze lijst met oneliners is volgens mij nog lang niet af, wie helpt me? Wie doet er mee? Wat is wijsheid? Wijsheid is de enige formule die werkt Wijsheid is de enige strategie, waarmee je altijd voordeel behaalt Wijsheid is de slotsom van...
3
3
Public
door Utopia
28/09/2012 12:14