Als iemand tegen je zegt; 'je deugt', zeg jij dan; 'nee ik deug niet'? Want dat is valse bescheidenheid. (Behalve als het waar is -kom ik zo op terug- ) Omgekeerd maak je het ook niet mooier. Je zegt niet; 'ik deug'!, want dan denken mensen het tegenovergestelde. Waarom zou je het zeggen, als je het al doet? Wat camoufleer je?, ...
3
4
Public
door Utopia
16/12/2012 20:42
Resurrectie (herplaatsing dus) twijfel twijfel, niet tevreden, toch doen. :) geestelijke armoede :) Voordat ik begin, moet ik jullie lezers -er even vanuitgaande dat het meer dan één is - prijsgeven, dat ik me hierop, (dit artikel) niet heb voorbereid. Ik kots het er zowaar even snel uit. Het gaat dit keer, wéér, volledig op...
7
8
Public
door Utopia
13/11/2012 19:22
Bart en ik gingen gisteren naar de film, TED. Best leuk, vooral omdat de humor van de regisseur erin doorklonk. De vele scheten die er werden gelaten, gaven een onschuldige schets weg van een volwassen kinderbrein. En dat mag! Daar is niets mis mee, het enige wat je niet moet doen, is jezelf te volwassen voelen voor dergelijke h...
4
5
Public
door Utopia
07/10/2012 14:24
Woordje vooraf(Ik ga hier erg kort door de bocht en generaliseer hier natuurlijk, omdat ik niet expliciet kan benoemen. Maar dat begrijp je vast wel. Als iets opvalt, neem je datgene wat in het oog springt, en ontziet daarbij de rest. Ik zeg dit, uit ervaring met zelfbenoemde moraalridders....) Ik kom veel in Amsterdam, ik stude...
6
5
Public
door Utopia
28/09/2012 12:14