Retro gedicht: De wereldtuin

(een van mijn mooisten) - helaas lukt het me steeds niet de bijpassende foto eraan toe te voegen- lamlendigheid bloeide even op zag de waarheid en met dezelfde snelheid trok ze weg en rotte verder vloekend onder de grond al stinkend nieuwe plannen voorbereidend aandachtig luisterend naar het juiste moment er zitten altijd giftig...
3
1
Public

Retro gedicht Schizofreen

ver weg, achter de moerassen, bij dat oude kasteel waar de torens hoog boven alles uitsteken met lange stenen trappen, kaarslicht, en bliksemschicht spookachtig en grimmig, als een zwart juweel daar in die hoge toren, daar zit ik verborgen daar voel ik me thuis nooit komt er iemand in de buurt niemand die naar binnen gluurt ja, ...
3
3
Public

Morgen is het Valenpijnsdag

14 februari, herinnert me steeds weerkaartjes die nooit aankomende opgegeven hoop op liefdedie dag die doet me zeer wie oh wie wil mijn Valenpijn zijn?en deelt zijn smart en bitterheidzijn afgunst, wrok en narigheidmet een borrel of een glas wijn!? en zo ons samen eenzaamheidhet glas heft op die verloren meidmaar bij het treuren...
0
0
Public

De goede liefde

* * * ik ga de liefde als zodanig niet beschrijven terwille van mijn zin in 't leven dat ik zo lief het zijn toch allemaal diezelfde dingen en ik ben van mijn gevoelens echt geen dief hoe mooi en zalig al dat is verheven strelen kan de tussentijdse pauzes en verdriet de schaamte, echtbreuk, en natuurlijk het gescheld het word je...
4
3
Public

Magistraal (oud gedicht)

In het land van woestijn en hitte, getergd door droogte, ben ik de kameel die moeiteloos lasten draagt In de vlaktes van kou en ontbering, noorderlicht aan open hemel, ben ik de iglo van geboorte En in de bossen van de tropen, regenstromen als fonteinen, ben ik de droogte onder elk blad Onder de gronden in de mijnen, zwart van r...
8
3
Public

Het Diemer bos

********************************** plots doorkruiste daar mijn pad op triomfantelijke poten, een reiger, met een kikvors in de snavel.. -was kennelijk het wachten zat- *******************************
3
1
Public

Om van haar te houden ...

Om van haar te houden… moet ik de kraai verstaan, daar eenzaam op het hek hij kijkt wat rond en krast zo nu en dan een loze schreeuw de kop scheef kijkend, alsof je praat met een doofstomme die onverhoopt verwachtte dat zijn punt gemaakt is Om van haar te houden… was meer inzicht nodig dan menig psychiater weet, toch in zijn...
24
8
Public