The Dark City

Er valt een duisternis over de stad met een lichtstrook aan de horizon Hij kijkt ernaar vanuit het gat waarin hij zichzelf verliezen kon Eenzaamheid vrat aan zijn geest, de leegte had zijn tol geëist Nu wacht hij op een lieve vrouw, haar portret die heeft hij ingelijst Diep in zijn geest waar de dagen verslijten onder oogluiken...
0
0
Public

Wat regels ons geven

~ Regels geven je leven een richtlijn. Maar je moet niet over die lijn willen lopen, want dan heb je geen leven. ~
3
2
Public

Mijn hoofd is een draaiorgel

Mijn draaiorgel bij elke klap van troubadour sla ik op tilt stam met de voeten op de vloer de orgelpijpen gieren, mijn oren suizen dit is teveel rumoer! kanonnades, hard geschal ik pons de orgelkaart -de blauwdruk van dit lied-
3
0
Public

Gedicht over Etna

Etna ik zag je daar toen staanvurig van binnen, als een gloeiende energie onuitputtelijk dacht ik... Met een bolling zo mooi, als een schitterende vulkaan Elke maand, wanneer de lava vloeide, liet zij zien dat ze nog bloeide Gretig was ik op haar, je was er nooit mee klaar"Eeuwige bron, spuit, bedelf me onder je innerlijk vuur!"...
6
2
Public

De analyticus, gedicht

geconcentreerd en met precisie lees ik je brieven keer op keer om meer te halen uit de zinnen te weinig woorden en ik zoek meer of de verborgen informatie die het mij misschien verschaft wellicht de achterliggende rede plots aan het verstand gebracht achterhalen en herleiden maak ik nu mezelf niet gek? steeds maar weer dat wille...
11
8
Public

3 gedichten: Cliché, de spontaniteit, expressie

Cliché te vaak herhaald en opgebruikt mijn ogen doen er pijn bij voor het uitgeholde brein die repeterende robot is er altijd wel een leus maar inspiratieloze inkt beschrijft het papier evengoed blanco De spontaniteit is spontaniteit het best? nee, niet wanneer de geest door liefde is verpest en het denken in eeuwige slaap zoda...
3
0
Public

Utopia gedichten vervolg

vroeger het waait.., zaden dansen rond mijn voorwiel ik kijk ernaar terwijl ik fiets, op weg naar schoolik adem de frisheid in, die zonder dat ik het weetmijn gedachten koestert, voor wat leven voor mij in petto heeftdaar moet ik zijn, ik zie hem al, dat oude gebouw en dat eeuwige geschreeuw in de verteben nu nog hier, ik fiets,...
8
2
Public