Een vreemde nachtmerrie

Een hele rare droom deze week. Ik en mijn kind in een vliegtuig. En toen ging het gruwelijk mis. The Danger in Dreams Als ik droom, is het bijna altijd bizar. Ik droom in beelden, in korte verhaallijnen die in elkaar overlopen maar totaal niks met elkaar te maken lijken te hebben. Ik hoor geluiden, meestal een song die de hele d...

Vaderschap op afstand

Meer dan zeven jaar geleden werd ik vader. Als ik terugkijk, zie ik hoe ik ben veranderd. En nu schrijf ik het op. Niet zonder moeite. Like father, like son Ik durf ze bijna niet aan te raken. Wat zijn die handjes ontzettend klein! Heel voorzichtig aai ik over een nageltje. Bij de gedachte ze te moeten knippen, over een maand of...

Twee generaties Fantasten - Mijn zoontje en ik

Mijn zoontje en ik zijn allebei grote fantasten. Fantasie, wat is het eigenlijk? En hoe werkt het precies? Zijn wij eigenlijk wel origineel? Een beschouwing en de publicatie van het eerste verhaal van mijn zoontje. Van Atlantis naar Midden-Aarde en weer terug Een wereld van chocolade Ze konden hun lachen nauwelijks inhouden. Een...

Don't fear the Reaper - Een column over de dood

Een column over de dood. Wat gebeurt er als ik sterf? Had dat nou echt niet anders gekund? En moeten wij bang zijn voor Magere Hein? Eerder gepubliceerd (in verkorte vorm) op Schrijverspunt. Don't fear the Reaper Hij is tot nu toe aan mijn deur voorbij gegaan. Ik ken hem wel, maar hij heeft mij persoonlijk nog niet al te diep ge...