Een hele rare droom deze week. Ik en mijn kind in een vliegtuig. En toen ging het gruwelijk mis. The Danger in Dreams Als ik droom, is het bijna altijd bizar. Ik droom in beelden, in korte verhaallijnen die in elkaar overlopen maar totaal niks met elkaar te maken lijken te hebben. Ik hoor geluiden, meestal een song die de hele d...
18
29
Public
door Gildor Inglorious
25/01/2015 19:38
Mijn zoontje heeft prachtige toekomstplannen. Bizar prachtig, en ik heb er enorm veel lol in. Toekomstdromen van een wijsneus “Nee papa, als ik het niet versta, dan zeg ik “Wat zeg je, papa?” Maar als ik iets zó vreemd vind dat ik het bijna niet kan geloven, dan zeg ik gewoon “Wat!?”, begrijp je?” Ik knik en hij gaa...
29
64
Public
door Gildor Inglorious
11/10/2014 17:17
Drie weken vakantie met mijn zoontje, dit keer gewoon in eigen land. Drie weken wijsneuzerij, uitstapjes en prangende vragen. En natuurlijk veel lol. Een wijsneuzenvakantie Hij ergert zich, ik zie het aan zijn onrustige houding. Licht fronsend kijkt hij me aan en zegt: "Papa, wij mensen zijn toch hartstikke slim? Veel meer dan d...
20
43
Public
door Gildor Inglorious
02/09/2014 18:35
Hoe leg je ingewikkelde astronomische begrippen als zwarte gaten, Melkweg en kernfusie uit aan een jochie van zeven? En dat nog voordat je je eerste kop koffie hebt gedronken? Ik deed het twee jaar geleden en ik voelde me weer zelf kind... Black Hole Sun Een nieuwsgierig kind houdt je alert. Elke ouder zal het met me eens zijn. ...
15
40
Public
door Gildor Inglorious
20/03/2014 22:36
Mijn bijdrage voor de columnwedstijd voor de Xead-krant. Over mij en mijn zoontje. Over sergeant spelen. Sergeant in een vreemd leger Als ik de deur weer wil sluiten, zie ik hem in de verte steeds kleiner worden. Rugzakje op zijn rug en zijn karakteristieke en grappig slungelige manier van rennen. Ooit ga ik het hem goed voordoe...
11
24
Public
door Gildor Inglorious
28/02/2014 22:04
Een paar jaar oud, mijn eerste gedicht in de vrije vorm. Te lang offline. Over vaderschap en het gevoel van een kind en een weekendvader. Papa is het mooiste woord “Papa” is het mooiste woord Ogen druppen warm, langzaamKlatert zacht op mijn papierInkt vervloeit vochtigZwarte rimpelsGolven in een vijverIk ga doorWoorden mogen...
39
39
Public
door Gildor Inglorious
19/01/2014 14:14
Meer dan negen jaar geleden werd ik vader. Als ik terugkijk, zie ik hoe ik ben veranderd. En nu schrijf ik het op. Niet zonder moeite. Like father, like son Ik durf ze bijna niet aan te raken. Wat zijn die handjes ontzettend klein! Heel voorzichtig aai ik over een nageltje. Bij de gedachte ze te moeten knippen, over een maand of...
34
37
Public
door Gildor Inglorious
08/11/2013 13:58
Mijn zoontje en ik zijn allebei grote fantasten. Fantasie, wat is het eigenlijk? En hoe werkt het precies? Zijn wij eigenlijk wel origineel? Een beschouwing en de publicatie van het eerste verhaal van mijn zoontje. Van Atlantis naar Midden-Aarde en weer terug Een wereld van chocolade Ze konden hun lachen nauwelijks inhouden. Een...
14
23
Public
door Gildor Inglorious
30/10/2013 20:37
Een column over de dood. Wat gebeurt er als ik sterf? Had dat nou echt niet anders gekund? En moeten wij bang zijn voor Magere Hein? Eerder gepubliceerd (in verkorte vorm) op Schrijverspunt. Don't fear the Reaper Hij is tot nu toe aan mijn deur voorbij gegaan. Ik ken hem wel, maar hij heeft mij persoonlijk nog niet al te diep ge...
16
17
Public
door Gildor Inglorious
02/09/2013 21:00