Lijstje omdat het komkommertijd is

Candice begon ermee, ach, laat ik dan maar volgen. Lijstje dan maar? Wat is je naam? Those who know me have no need of my nameWaar woon je? AmersfoortWanneer ben je geboren? 09-02-1963.Hoe groot ben jij? 1,83 m.Wat is de kleur van je ogen? Bruin (heterozygoot)Welke schoenmaat heb je? 44Wat voor opleiding doe je? Gedaan bedoel je...

Een dagje in de tuin

Ik ben geen fotograaf. Ik zie potentieel mooie plaatjes, maar krijg ze niet vastgelegd op de gevoelige plaat. Toch maar een poging gewaagd, in mijn eigen tuin. Een wildernis in het klein Ik woon in een buurt waar veel gezinnen hun tuin hebben veranderd in een kindvriendelijke en onderhoudsarme oase van vooral designtegels en blo...

Mijn ouderlijk huis – een fotoreportage

Mijn ouders wonen sinds een tijdje in een mooi deel van Zuid-Frankrijk, het Départment Drôme. Een gebied met prachtige landschappen en schitterende natuur. Een kleine impressie. Le Pays de lavande et des abricots Mijn opa kon begin jaren ’70 een mooi stuk grond in Zuid-Frankrijk op de kop tikken. Tweehonderd hectare onbegaan...

Ode vanuit een ei

Een vogeltje en een ei. Prima, ik doe het biologisch, wel zo logisch. Een ode van een kuikentje in het ei, aan de beste vaders van het vogelrijk: de keizerspinguïn. Mijn papa is een echte held Ik lig hier heerlijk warm en knus Mijn Papa houdt de wacht Ik hou mijn oogjes veilig toe En ontwikkel mijn verenpracht Mijn papa is een ...

De nieuwste vibrator - Een reclametekst

Een reclametekst, ooit geschreven voor mijn schrijfcursus. Met heel veel plezier. Sidderend genot, in meerdere standjes De aanleiding Doortje vraagt in haar schrijfopdracht van deze week om een beschrijving van een nieuw product. Deze tekst schreef ik ooit voor mijn schrijfcursus. Met een bijna duivels grijnslachje van oor tot o...

Het overlijden van prins Friso - mijn medeleven en oproep tot beschaafd gedrag

Ik was geschokt door het nieuws rondom prins Friso, maar vooral door reacties op social media. En nu, nu hij is overleden, verwacht ik naast collectief medeleven weer dezelfde reacties. Vandaar dit 'oude' artikel en een hernieuwde oproep tot beschaafd gedrag. Afgrijselijk nieuws Het overlijden van prins Friso Ik las het zojuist ...