Magere Hein mag nog even wachten

Wat wil ik nog doen of zien voordat ik het tijdelijke voor het eeuwige verruil? Meer dan genoeg. Sommige dingen zijn compleet irreëel, andere liggen bijna binnen handbereik. Een impressie van beide categoriën. And when he gets to Heaven, to Saint Peter he will tell... One more Marine reporting, sir! I’ve done my time in Hell...

Een dialoog die nooit plaats mocht vinden

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Mijn verhaal. Een dialoog, jaren na dato. Geheel verzonnen, maar met wortels verstrengeld in de waarheid. Mijn waarheid, dat dan weer wel. Was het God die tussen ons in stond? “Ze is ongelooflijk mooi, nog steeds!” De eerste gedachte die in me opkomt. Ik voel dat ik kleur, felrood, tot a...

Who wants to live forever?

Een column als voorbereiding op een info-artikel over een opmerkelijke vrouw, die de medische wetenschap heeft veranderd, zonder het te weten. Een vrouw die op een hele ironische manier letterlijk onsterfelijk is geworden. Who wants to live forever? Hij zingt het met zijn overbekende hese vibrato, zoals alleen hij dat kon. Een v...

Crystal Ball - de therapeutische werking van opruimen

Het was tijd voor een grote schoonmaak. Niet alleen in mijn huis, het werkte door in mijn hoofd. Het was de hoogste tijd. Een nieuwe mentaliteit, een nieuw begin. Een oude column uit 2012. Crystal Ball Met een ferme handbeweging sla ik het zweet van mijn voorhoofd. Ik kijk om me heen. Mijn woonkamer, in nieuwe tropische kleuren,...

Valentijnsdag 14 februari – Een besmette dag

Valentijnsdag, 14 februari en ik, het gaat niet samen. Voor mij is het een besmette dag, een dag met verdrietige herinneringen. Maar vandaag gaat de knop om, omdat ik het wil. My funny Valentine Een speciale dag vol romantiek Ik heb ze wel eens gehad. Mysterieuze kaartjes en briefjes met gedichten van onbekende meisjes en vrouwe...

L’ Amour platonique – Het verhaal van een zinderende vakantieliefde

Een herinnering aan een vakantieliefde. Ik voelde dat zij de vrouw van mijn leven kon zijn. Maar alles zat ons tegen. Of was dat juist goed? Dans le soleil c’est mon âme qui chante ton nom Mijn maat heeft het er later nog vaak over gehad, met een grijns op zijn smoel. Het moment dat ik haar voor het eerst zag en wij beiden vo...

Ga ik tien geheimpjes verklappen?

Nou, echt niet! Er zijn er minimaal tien die ik zeker nog een tijdje voor mezelf houd. Waarschijnlijk wel meer. Sommige dingen wil ik met een gerust hart delen. Bij deze dan… Wisten jullie dit al? 1. Ik lust vrijwel alles en dat heeft een reden De kreet: “Dat lust ik niet!”, zul je mij vrijwel nooit horen uiten. Volgens mi...

De geheime boodschappen van muziek

Twee songs uit mijn jeugd en twee recente. Ik heb ze altijd mooi gevonden. Maar ik wist eigenlijk niet waarom. Nu wel. Nu versta ik eindelijk de boodschap die ze me al jaren toefluisteren. Break on through to the other side Ik en muziek. Het hoort bij elkaar; ik kan niet zonder. Het begon al heel vroeg. Volgens mijn moeder lag i...

De thuiskomst van de Verloren Zoon

Een van de mooiste parabels uit de Bijbel. Een die voor mij belangrijk is. Niet zozeer voor mij persoonlijk, maar vanwege een droom van 25 jaar geleden, die me niet los laat. Ik kom thuis en ik toon berouw These dreams go on when I close my eyes Ik heb soms vreemde dromen. Soms droom ik in etappes, soms keert eenzelfde droom ter...