Dertien jaar geleden redden wij het leven van twee piepjonge relmuizen. Er zat een behoefte en een strategie achter. Een strategie die tot op de dag van vandaag doorwerkt. Ouderschapstraining met kraaloogjes Wat is het beestje ontzettend klein en fragiel. Het zit in mijn handpalm en likt vol overgave van de melk die ik er als ee...
23
53
Public
door Gildor Inglorious
06/10/2014 19:11
Wat wil ik nog doen of zien voordat ik het tijdelijke voor het eeuwige verruil? Meer dan genoeg. Sommige dingen zijn compleet irreëel, andere liggen bijna binnen handbereik. Een impressie van beide categoriën. And when he gets to Heaven, to Saint Peter he will tell... One more Marine reporting, sir! I’ve done my time in Hell...
16
35
Public
door Gildor Inglorious
14/08/2014 20:30
Geinspireerd door een mededeling en een artikel van Karina. En bovendien beloofd. Een "traumatisch" ongelukje onder de gordel? Of toch gewoon de humor van je eigen ellende inzien? Big Balls Het schijnt dat ik de hele camping bij elkaar geschreeuwd heb. Of in ieder geval het huisje waarin wij verbleven. Ik moest naar bed en mijn ...
20
58
Public
door Gildor Inglorious
28/08/2014 15:36
12 mei 2014. Ik zat in de trein tussen Arnhem en Ede-Wageningen. En toen gebeurde het, ter hoogte van Wolfheze. Een aanrijding met een persoon. Dit is mijn getuigenverslag. Aanrijding met een persoon Een bezoek aan mijn ex-vrouw en mijn kind liep heel anders af dan ik had gedacht. Toen ik om 21.26 uur in Doetinchem- De Huet op d...
39
114
Public
door Gildor Inglorious
13/05/2014 17:42
Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Mijn verhaal. Een dialoog, jaren na dato. Geheel verzonnen, maar met wortels verstrengeld in de waarheid. Mijn waarheid, dat dan weer wel. Was het God die tussen ons in stond? “Ze is ongelooflijk mooi, nog steeds!” De eerste gedachte die in me opkomt. Ik voel dat ik kleur, felrood, tot a...
33
46
Public
door Gildor Inglorious
22/01/2014 05:56
Een column als voorbereiding op een info-artikel over een opmerkelijke vrouw, die de medische wetenschap heeft veranderd, zonder het te weten. Een vrouw die op een hele ironische manier letterlijk onsterfelijk is geworden. Who wants to live forever? Hij zingt het met zijn overbekende hese vibrato, zoals alleen hij dat kon. Een v...
14
46
Public
door Gildor Inglorious
25/03/2014 18:46
Het was tijd voor een grote schoonmaak. Niet alleen in mijn huis, het werkte door in mijn hoofd. Het was de hoogste tijd. Een nieuwe mentaliteit, een nieuw begin. Een oude column uit 2012. Crystal Ball Met een ferme handbeweging sla ik het zweet van mijn voorhoofd. Ik kijk om me heen. Mijn woonkamer, in nieuwe tropische kleuren,...
7
18
Public
door Gildor Inglorious
13/03/2014 16:29
Valentijnsdag, 14 februari en ik, het gaat niet samen. Voor mij is het een besmette dag, een dag met verdrietige herinneringen. Maar vandaag gaat de knop om, omdat ik het wil. My funny Valentine Een speciale dag vol romantiek Ik heb ze wel eens gehad. Mysterieuze kaartjes en briefjes met gedichten van onbekende meisjes en vrouwe...
14
27
Public
door Gildor Inglorious
14/02/2014 13:10
Een ander verhaal dan ik van plan was te schrijven. Laat ik dit online staan? Ik weet het nog niet. Een dinsdag in mei Zie je jezelf daar liggen? Doodstil, in je bedje. Rechts naast de deur staat het bed van je jongere zusje. Je merkt dat zij ook nog wakker is. Je weet het niet meer, wanneer jullie samen een kamer zijn gaan dele...
36
53
Public
door Gildor Inglorious
09/01/2014 08:59