Opgevoed door knaagdiertjes – een persoonlijk verhaal

Dertien jaar geleden redden wij het leven van twee piepjonge relmuizen. Er zat een behoefte en een strategie achter. Een strategie die tot op de dag van vandaag doorwerkt. Ouderschapstraining met kraaloogjes Wat is het beestje ontzettend klein en fragiel. Het zit in mijn handpalm en likt vol overgave van de melk die ik er als ee...

Magere Hein mag nog even wachten

Wat wil ik nog doen of zien voordat ik het tijdelijke voor het eeuwige verruil? Meer dan genoeg. Sommige dingen zijn compleet irreëel, andere liggen bijna binnen handbereik. Een impressie van beide categoriën. And when he gets to Heaven, to Saint Peter he will tell... One more Marine reporting, sir! I’ve done my time in Hell...

Ik was drie jaar oud en schreeuwde het uit van de pijn

Geinspireerd door een mededeling en een artikel van Karina. En bovendien beloofd. Een "traumatisch" ongelukje onder de gordel? Of toch gewoon de humor van je eigen ellende inzien? Big Balls Het schijnt dat ik de hele camping bij elkaar geschreeuwd heb. Of in ieder geval het huisje waarin wij verbleven. Ik moest naar bed en mijn ...

Een dialoog die nooit plaats mocht vinden

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Mijn verhaal. Een dialoog, jaren na dato. Geheel verzonnen, maar met wortels verstrengeld in de waarheid. Mijn waarheid, dat dan weer wel. Was het God die tussen ons in stond? “Ze is ongelooflijk mooi, nog steeds!” De eerste gedachte die in me opkomt. Ik voel dat ik kleur, felrood, tot a...

Who wants to live forever?

Een column als voorbereiding op een info-artikel over een opmerkelijke vrouw, die de medische wetenschap heeft veranderd, zonder het te weten. Een vrouw die op een hele ironische manier letterlijk onsterfelijk is geworden. Who wants to live forever? Hij zingt het met zijn overbekende hese vibrato, zoals alleen hij dat kon. Een v...

Crystal Ball - de therapeutische werking van opruimen

Het was tijd voor een grote schoonmaak. Niet alleen in mijn huis, het werkte door in mijn hoofd. Het was de hoogste tijd. Een nieuwe mentaliteit, een nieuw begin. Een oude column uit 2012. Crystal Ball Met een ferme handbeweging sla ik het zweet van mijn voorhoofd. Ik kijk om me heen. Mijn woonkamer, in nieuwe tropische kleuren,...

Valentijnsdag 14 februari – Een besmette dag

Valentijnsdag, 14 februari en ik, het gaat niet samen. Voor mij is het een besmette dag, een dag met verdrietige herinneringen. Maar vandaag gaat de knop om, omdat ik het wil. My funny Valentine Een speciale dag vol romantiek Ik heb ze wel eens gehad. Mysterieuze kaartjes en briefjes met gedichten van onbekende meisjes en vrouwe...

Een dinsdag in mei (verhaal)

Een ander verhaal dan ik van plan was te schrijven. Laat ik dit online staan? Ik weet het nog niet. Een dinsdag in mei Zie je jezelf daar liggen? Doodstil, in je bedje. Rechts naast de deur staat het bed van je jongere zusje. Je merkt dat zij ook nog wakker is. Je weet het niet meer, wanneer jullie samen een kamer zijn gaan dele...

L’ Amour platonique – Het verhaal van een zinderende vakantieliefde

Een herinnering aan een vakantieliefde. Ik voelde dat zij de vrouw van mijn leven kon zijn. Maar alles zat ons tegen. Of was dat juist goed? Dans le soleil c’est mon âme qui chante ton nom Mijn maat heeft het er later nog vaak over gehad, met een grijns op zijn smoel. Het moment dat ik haar voor het eerst zag en wij beiden vo...