Aan al het goede komt een eind Ik schrijf dit niet vanuit mijn juryprofiel, maar gewoon zonder Jerney-masker. Ik schrijf dit ook niet als artikel dat ik zonodig moet opleuken met plaatjes. Vlak voor de zomer besloot de jury van Doortjes schrijfopdrachten om een zomerreces in te lassen. De redenen waren onder meer: We hadden zelf...
32
82
Public
door Gildor Inglorious
23/08/2015 13:37
Het laatste rapport van deze derde reeks. U werd verzocht een familiegeheim te onthullen. En dat leverde ons zes geweldige inzendingen op en ook nog eens twee nieuwe deelneemsters. Natuurlijk heb ikzelf ook alle inzendingen mogen lezen en na ze alle zes een tweede maal te hebben gelezen wist ik één ding zeker. De jury zou het ...
10
21
Public
door Jury-A
21/06/2015 04:46
We're all going on a summer holiday Toen Doortje in het vroege najaar van 2013 met het plan kwam om op Plazilla schrijfopdrachten in het leven te roepen, waren de reacties enthousiast. Tientallen schrijvers bogen zich over de vraag wat die vermaledijde Kluwops wel of niet zou kunnen zijn. Het leverde veel saamhorigheid en vooral...
15
32
Public
door Jury C
19/06/2015 13:28
Aan de keukentafel 'Wie denk je dat ze is?' 'Oma in elk geval niet.' 'Nee,' ik betastte het portret, het papier glad onder mijn vingertoppen. Een ouderwets portret van een jonge vrouw in een jurk met wijde rok die gelukkig naar de fotograaf lachte. Ze was aantrekkelijk maar was geen schoonheid te noemen en zeker niet zo glamoure...
20
16
Public
door Karazmin
19/06/2015 11:54
In de spiegel herken ik mezelf bijna niet, de bloedrode mond, de zwart omrande ogen en het blonde haar dat in een kunstige krans als een aureool om mijn hoofd ligt. Tante Magda heeft me geholpen met dat haar. Zelf had ik nooit zo’n ingenieus kapsel kunnen creëren. Ik bekijk mezelf van alle kanten, glimlach aarzelend naar de v...
15
24
Public
door Nonnie
19/06/2015 11:41
“Mama, ik weet het zeker, er is iets met ome Joop! Merk je nou nog steeds niets aan hem?” “Nee, Maartje, NEE! Ome Joop is een normale, doorsnee man. Helemaal niets mis mee. Je moet niet geloven in die gekke waanbeelden van je.” “Ik weet het zeker, kijk dan hoe hij daar voor het raam staat te zwaaien, kijk naar die blik...
20
26
Public
door Lab Rat
18/06/2015 13:41
Het huis Achter het schot verborg ik een brief. Haar brief! Het enige bewijs in de jaren 50 dat tastbaar is. De personen van de eigenlijke gebeurtenissen zijn al dood en begraven. Na deze personen zijn er al weer twee nieuwe bewoners in mijn huis geweest en hier ging het tenminste normaal aan toe. De bewoners die er nu al veerti...
16
15
Public
door Berna
17/06/2015 19:54
Net voor ze haar ogen voor de allerlaatste keer sloot, fluisterde mijn grootmoeder me iets toe. “Vertel het aan niemand, maar vergeet het niet te vertellen als jouw tijd gekomen is,” begon ze haar verhaal. “Alleen jouw dochter of kleindochter mag dit horen.” Met haar laatste krachten kon ze het geheim vertellen. Met open...
11
12
Public
door Emy Schreiber
16/06/2015 16:48
Over dat soort zaken wordt bij ons niet gesproken! De afgelopen twee weken hebben jullie ons getrakteerd op zes gloedvolle speeches en staan we met zijn allen in de startblokken om ACTIE te ondernemen. En dat zullen we nodig hebben! Want we gaan mysteries ontrafelen. Mysteries waar onze hoofdpersonen misschien zelf heel erg betr...
11
5
Public
door Jury C
06/06/2015 22:48