Inspiratiebronnen Wat gebruiken we als inspiratiebronnen om te schrijven. We putten uit ons verleden, leggen vast wat er in het nu gebeurd en dromen over de toekomst. We lezen anderen en komen in eigen vorm soms met hetzelfde verhaal. Soms is een woord genoeg om een verhaal met een totaal andere inhoud te schrijven. We surfen on...
11
6
Public
door Kirsti
21/08/2014 13:35
Inspiratiebronnen In verband met mijn schrijfcursus keek ik afgelopen weekend naar Het Parfum Films zijn geweldige inspiratiebronnen om zelf weer aan het schrijven te slaan. Deze film bleek voor mij in ieder geval een hele mooie inspiratiebron te zijn. Losse zinnen die later vast terug gaan keren. Het Parfum (Das Parfum) is de b...
5
8
Public
door Kirsti
05/08/2014 22:36
Schrijfwedstrijd: schrijf een drama in 100 woorden Het is duidelijk ik zoek inspiratie en struin het hele internet af. Deze ga ik zeker proberen en ik ga mijn uiterste best doen te voldoen aan de regels. Mijn leerproces, een stap weer verder ik ga me eens houden aan dat wat van me word gevraagd. Ik wil jullie echter deze uitdagi...
4
3
Public
door Kirsti
23/04/2014 09:00
Schrijfwedstrijd, schrijf een bouquet Ik moet eerlijk toegeven ik heb er vroeger aardig wat verslonden, een heerlijke afwisseling tussen de 'literaire werken' die ik voor mijn boekenlijst had te lezen. Misschien komen hier al mijn romantische dromen vandaan die nog steeds zijn weerslag hebben op alles wat ik schrijf. 25 maart he...
6
6
Public
door Kirsti
23/04/2014 08:00
Ik kreeg de opdracht een boek te lezen. Virginia Woolf, Mrs Dalloway. Mrs Dalloway (1925) is een roman van Virginia Woolf die verhaalt over het alledaagse leven van Clarissa Dalloway in het Engeland van na de Eerste Wereldoorlog. Dit werd een van Woolfs bekendste boeken. Het boek is gebaseerd op twee korte verhalen, "Mrs Dallowa...
4
2
Public
door Kirsti
20/06/2014 13:13
Schrijven vanuit zintuigen deel 1: ogen Schrijven vanuit zintuigen deel 2: oren Schrijven vanuit zintuigen deel 3: geur Schrijven vanuit zintuigen deel 4: de tast De tast Hoe beginnen we het makkelijkste met beschrijvingen van op 'de tast'. Doe het licht uit en spot aan en loop met ons door je huis. Ik open de voordeur en druk o...
1
0
Public
door Kirsti
19/06/2014 11:28
Deel 1: Schrijven vanuit zintuigen, ogen Deel 2: Schrijven vanuit zintuigen (oren) Deel 3: Schrijven vanuit zintuigen (geur) Deel 4: Schrijven vanuit zintuigen (tast) Ik moest voordat ik aan dit deel begon even langs de toilet. Het rook er naar bloemenweide maar dit zette mij toch echt op een verkeerd spoor. Ik leg geen bloemen ...
3
1
Public
door Kirsti
18/06/2014 15:39
Deel 1, Schrijven vanuit zintuigen, ogen Deel 2, Schrijven vanuit zintuigen, oren Deel 3, Schrijven vanuit zintuigen, geur Deel 4, Schrijven vanuit zintuigen, de tast We vragen dikwijls om stilte maar stil is het nooit. We kunnen ons proberen af te sluiten voor alle geluiden uit de kamer of ze binnen laten komen en beschrijven w...
3
3
Public
door Kirsti
18/06/2014 14:41
Schrijven vanuit zintuigen deel 1: ogen Schrijven vanuit zintuigen deel 2: oren Schrijven vanuit zintuigen deel 3: geur Schrijven vanuit zintuigen deel 4: de tast De bedoeling is dat dit een reeks van vijf artikelen gaat worden. Schrijven vanuit je zintuigen. het oog het oor de reuk de tast de smaak Een zin waarmee het begint en...
4
2
Public
door Kirsti
18/06/2014 11:41