154. DRIMPELS- vraagt zich af,een monoloog kan ik dat wel. Dat ik af en toe in mezelf zat te mummelen heeft een diepere zin, en is ontstaan uit de problemen bij het lesgeven op school. DRIMPELS had regelmatig in de gaten dat de lesstof zoals die in de boeken stond niet tot de hersens van deze jeugdige luizebollen doordrong. En a...
23
12
Public
door DRIMPELS
27/11/2013 18:37
Gerommel In De Koekentrommel, Vandaag is het groot feest. Iedereen is aanwezig, Gangmakers nog het meest.Een bijdehand bisquitje, En een reuze bokkepoot, Hebben bij de tombola, De gevulde koek verloot. Lange vingers lachen luid, De kano's staan te kijven, Tegen een jan hagel aan,Jan mag van hun niet blijven. En mocca-lady en een...
18
9
Public
door Tiegemboy
02/09/2013 20:23
er was eens een Kuiken zonder veren, die wist niet hoe ze vliegen moest leren. ze had het nou al zo vaak geprobeert. ze viel, gelukkig was ze ongedeerd. moeder kip zei tegen de kuiken: je bent net uit het ei en veel te klein! waarop de kuiken antwoorde: ik kan het best en ik wil ook al een grotekip zijn! moeder kip zei: wacht ma...
16
9
Public
door Tiegemboy
01/09/2013 17:43
De Muis De muis dat is toch een bijzonder dier. Je vindt ze bijna overal, in elk gat of achter menige kier. Als diertje dat lekker kan knagen blijft het graag om voedsel vragen. Het liefst eet het kaas en knapperige dingen, maar het is ook tevreden met ander eten. Toch is er iets, dat moet u zeker weten: de muis van nu is niet m...
16
8
Public
door Tiegemboy
01/09/2013 15:29
De regering heeft er voor gezorgd met zijn mooie nieuwe regeltjes dat ik bijna geen werk meer heb. Vet onder de bijstand momenteel, maar het lukt me maar niet om in paniek te raken. Kom ik vanmorgen beneden , trek de vaatwasser open om uit te ruimen , sta ik plots met mijn voeten in het water. Volgens mij is hij kaduuk , dat wor...
22
40
Public
door Spiritlady
27/03/2013 10:11
Zijn jullie nu mooi of zijn jullie sexy? Seksie niet, want dat past niet in deze. Het blijft absoluut een lastig verhaal. Je bent gek op seks, maar niet gek op sex. Dat zijn ze in Engeland. Ik heb ooit het verschil al uitgelegd. Op een universitair niveau nog wel! Geheel weloverwogen. Maar nu moet ik echter wel schrijven; sexy ....
11
17
Public
door Jack-Hage-Sr
19/11/2012 01:13
Soms vraag ik me wel eens af hoe het gekomen is dat ik van een stoere en dappere Romeinse soldaat gereduceerd ben tot een schijnbare voorvechter van de graaiers-cultuur. Niet alleen dat! Ik lijk de patroonheilige te zijn van de hebberige bedelaars die niet meer tevreden zijn met een koetjesreep, een stuiver of een mandarijn. Een...
15
15
Public
door Karazmin
05/11/2012 19:23
Nieuws over pyromaan in Vught. VUGHT - In Vught heeft in de nacht van zondag op maandag opnieuw een auto in brand gestaan. Dat bevestigde de brandweer. De politie gaat uit van brandstichting en waarschijnlijk past de brand in de reeks autobranden die de Brabantse plaats al 2 jaar in de greep houdt, aldus een woordvoerder. De pol...
26
11
Public
door Stormerwout
09/10/2012 10:04
Mijn monoloog uit 1987 toen ik dertig werd. Nu word ik 55. Je merkt dat ik studeerde en op de filosofische toer was. Wanneer ik dit teruglees dan ben ik wel een beetje trots, dat deze monoloog op papier uit mijn brein is ontsproten, maar inmiddels is mijn taalgebruik wel enigszins verandert. ---- Datgene wat mij uiterst fascinee...
17
12
Public
door Almirantex
01/10/2012 22:08