MIjn paradijs: wat ik wil worden als ik groot ben? Gelukkiger in mijn eigen paradijs!

Wat wil je later worden als je groot bent? Toekomstdromen... Ik kan me eerlijk gezegd niet herinneren dat ik vroeger als kleuter een idee had over wat ik later zou willen worden. 'Moeder worden' zat er niet bij in elk geval. Ook niet 'trouwen'. Ik ben nog van de tijd dat meisjes met poppen hoorden te spelen. Dat deed ik wel. Eve...

Vijftigplussers gaan er nog helemaal voor!

Vijftigplussers gaan er nog helemaal voor. Dit artikel bewijst dat ze nog meer van het leven genieten dan ooit... Geld mag rollen. Vijftigplussers gooien het geld niet zomaar over de balk. Wanneer de kinderen het huis uit zijn en het huis is afbetaald, hebben ze weer wat financiële ruimte om aan zichzelf te denken. Die mooie au...
11
3
Public

Als ik GROOT ben

Als ik groot ben, wil ik een tandarts zijnAstronaut of tovenaar leerling.Ik wil een danser, een kunstenaar, een koning zijn.Ik hoop om op een podium te staan en te zingen.Als ik groot ben, wil ik een advocaat worden,Of een hoofdrol hebben in het toneelstuk Tom Sawyer.Ik zal een komiek zijn, en maak mensen aan het lachen!Of de CE...

Later word ik... gelukkig!

Ik ga de opleiding diergeneeskunde doen, daar en daar stage lopen en in het oosten van het land een baan zoeken. Of toch binnenhuisarchitect worden? Of als leidinggevende in de technische sector?Nee, allemaal niet. Tenminste, niet voor mij. Ik ga iets met mensen doen, maar vraag me niet wat. De pabo, psychologie of de hulpverlen...
6
4
Public

Van heerlijke gerechten tot straaljagers

Van Gordon Ramsay tot Maverick Laat ik beginnen met een bekentenis. Hoewel ik dit stukje schrijf over mijn dromen van vroeger, is mijn vroeger nog niet zo lang geleden. Vandaar dat er nog veel ruimte is wat later ingevuld kan worden, aangezien ik nog verre van het bereiken van mijn uiteindelijke baan ben. Toch ga ik dit stukje s...
6
3
Public

Later als ik groot ben word ik...

Het is 1970, ik ben 11 jaar.. Ik zit gebogen over het lege tekenpapier, net uitgedeeld door de juf. Ik bijt op mijn potlood, zoals altijd als ik nadenk wanneer ik 'íets moeilijks'. moet tekenen. Over de schouder van mijn klasgenootje voor mij kijk ik naar het schoolbord waar met grote letters staat geschreven.. De juf achter ha...

Wat wil jij worden als je groot bent?

Deze klassieke vraag kregen we waarschijnlijk al wel eens voorgeschoteld gekregen toen we klein waren. Het grootste deel van de mensen waarschijnlijk niet maar misschien heb jij jouw droombaan wel gevonden. Want af en toe kom je van die mensen tegen die als kind al wisten wat ze later wilden worden en dat dan ook gingen doen. De...
11
6
Public