Na ijzel komt...sneeuw

Na vijf dagen rondglibberen op een dikke laag ijzel, was alles vorige week vrijdag gelukkig weer normaal...tot ik vanochtend uit het raam keek...nee hé! Mijn rondje buitenwal vandaag; loopt u een stukje mee? Wel even de snowboots aan! Heb ik weer, nou ja tammoar! Eigen foto's.
12
17
Public

Bevolkingsonderzoek

Komende woensdag is het weer zover! De voorbereiding De brief waarin ik, door Bevolkingsonderzoek Noord, wordt uitgenodigd voor de tweejaarlijkse fotosessie van mijn tweeling ligt al dik een week zichtbaar op de kast om te voorkomen, dat ik de afspraak spontaan vergeet. Ook vanochtend alvast maar even een briefje met daarop in g...

Onze Lindeboom

Ons huisje heeft een klein voortuintje, althans dat is er in de loop der tijd van gemaakt en het stelt niet veel voor. Feitelijk is het strookje voor ons huis Gemeentegrond, maar die zijn al lang blij, dat zo’n verloren stukje grond wordt onderhouden door derden. Wij hebben er naast een Sering een paar Hortensia’s staan en h...

Een steekje los

Ik kom niet veel in de stad en doe mijn boodschappen meestal bij de plaatselijke supermarkt. Vrijdag moest ik antivlooien pillen ophalen bij de dierenarts in Winschoten en omdat ik ook nog wat doe-het-zelf artikelen en een paar boodschappen nodig had, reed ik daarna gelijk door naar Posttil Winschoten, een terreintje net buiten ...
11
16
Public

Zo gewoon

Na het avondeten, trok ik zoals gewoonlijk de afwasmachine open en plaatsten de vaat in het apparaat, deed zo’n veelkleurig all-in-one blokje in het daarvoor bestemde bakje, klapte de deur dicht en drukte op start. Wat een geweldig heerlijke uitvinding die machine, helemaal als je net als wij een open keuken hebt. Je bent in ...
12
16
Public

Zussen

Na een dagje samen shoppen, kwamen onze meiden vanmiddag even aan om te theeleuten. Toen de aankopen werden geshowd, kon ik er in eerste instantie alleen maar vol ongeloof naar staren; de door beiden aangeschafte nieuwe outfit was volledig identiek. Zelfs toen ze klein waren is het me nooit gelukt om ze ook maar een beetje hetze...
11
10
Public

Tijd voor omscholing

Vannacht, ik was al aan het indommelen – maar nog net niet echt in slaap, was daar plots het ‘Eureka-moment’. Gelijk klaarwakker en vol energie por ik mijn slapende echtgenoot in zijn zij, die na wat gegrom mompelt ‘wat nu weer?’ ‘Ik krijg net een ingeving’ antwoord ik enthousiast ‘ik ga me op het politieke vlak ...

Onweer

Afgelopen vrijdag rond 22.00 uur begint het plots vreselijk te waaien, de lucht ‘gromt’ en in de verte wordt de hemel af en toe blauwachtig verlicht. Het ziet er naar uit, dat er een flinke onweersbui in aantocht is. Ik sluit boven de dakramen om eventueel inregenen te voorkomen en zet de voor- en achterdeur zo ver mogelijk ...

Ik ben hier zó slecht in!

Vandaag heb ik een vrije dag en omdat het voorjaar en de zomer voorzichtig beginnen te lonken, heb ik me voorgenomen om de kledingkasten eens flink aan te pakken. In een ordelijk huishouden wisselen de kledingstukken in de kasten vaker van plaats, herfst- en wintergoed wordt opgeborgen en voorjaar- en zomergoed komt er voor in d...