Eerdere hoofdstukken gemist? Ga naar Hoodstuk 1: Op weg! Twee dagen later komt Ronald de berg opgestuift. Cigugurgirang is zijn tussenstop tussen midden-Java en Bogor. We wandelen door de tuin en kletsen bij over de laatste ontwikkelingen. Van binnen ben ik erg benieuwd naar mijn toekomst binnen Joro, ik kaart het nog niet aan. ...
3
2
Public
door Djarum76
28/02/2013 17:04
Eerdere hoofdstukken gemist? Ga naar Hoofdstuk 1: Op weg! Gedwongen deinen we mee in alle kronkels en bochten die de weg van Lembang naar Bandung typeert. De chauffeur heeft de angkot in zijn vrij gezet en ik bid stilletjes dat de remblokken niet doorbranden. Ongedeerd naderen we station Ledeng en stappen we over in de angkot ri...
7
5
Public
door Djarum76
28/02/2013 17:02
Eerder hoofdstukken gemist? Ga naar Hoofdstuk 1: Op weg! Het is dinsdagmorgen, vandaag zal de Bupati onze tuin bezoeken. Het hele dorp hangt vol met indonesische vlaggetjes. Spandoeken hangen boven bij het begin van het pad dat naar de kas leidt. Een haag van schoolkinderen heeft zich opgesteld langs het zandpad, ze wachten in s...
3
1
Public
door Djarum76
28/02/2013 17:01
Eerdere hoofdstukken gemist? Ga naar Hoofdstuk 1: Op weg! Het is zondagmorgen, tien uur. Ik zit bij de Susu Murni met een groot glas mangosap voor mijn neus. Volgens het briefje zou Tey mij hier ontmoeten, maar ze is in geen velden of wegen te bekennen. Dat is geen enkele reden om me zorgen te maken, want inmiddels ben ik gewend...
9
6
Public
door Djarum76
19/02/2013 02:13
Eerdere hoofdstukken gemist? Ga naar Hoodstuk 1: Op weg! Als de trein Bandung binnen rijdt, is het al laat in de avond. Bij een fotowinkeltje laat ik nog even snel het fotorolletje van Singapore ontwikkelen. Het is een beetje te laat om nu nog naar Cigugurgirang te gaan, daarom neem ik de angkot richting hotel Surabaya. Na het i...
9
3
Public
door Djarum76
18/02/2013 23:20
Een witte Isuzu komt de berg opgescheurd, Ronald zou mij oppikken om mee naar Bogor te gaan. Overmorgen moet ik even het land uit om mijn visum te verlengen. De sponsorbrief van de pak Lurah heb ik bij me. Pak Suhandi had de brief al gelezen en het zou zo geen enkel probleem moeten zijn. Het is een achterlijke regeling, ik moet ...
7
4
Public
door Djarum76
14/02/2013 17:47
Het leven in de kampong begint al een beetje op routine te lijken. Ik draai veel uren bij de diverse projekten die allemaal meer vorm beginnen te krijgen. De eerste paprika's groeien al in de planten en de tomaten worden binnenkort overgeplaatst van de nurseri naar de grote kas. Twee dagen na mijn laatste ontmoeting kom ik Tety ...
7
4
Public
door Djarum76
13/02/2013 19:01
Tijdens de afdaling van Lembang naar Bandung lijkt het wel alsof bij elke kilometer de temperatuur een graadje stijgt. Tegen de tijd dat we bij jalan Ciampelas zijn, zit ik al te zweten in het kleine busje. Mijn gedachten dwalen af naar eerder deze dag, toen ik met Tety de op stap was. Ik was toch wel een beetje onder de indruk ...
13
2
Public
door Djarum76
13/02/2013 01:43
Bij Ranto in de tuin loopt alles volgens planning. Op verzoek van Sugi breng ik nu wat meer tijd door op de lokatie waar we een proeftuin aan het opzetten zijn. Meer dan tweehonderd verschillende peper- en tomatensoorten zullen in de tuin getest gaan worden. Deze tuin wordt opgezet in opdracht van een grote zaadleverancier uit N...
11
7
Public
door Djarum76
12/02/2013 16:57