Frustraties naar God toe

Ik loop al een tijdje tegen vragen en frustraties aan in het geloof, waar ik niet uit kom. Gisteren bij het lezen in een bijbels dagboekje las ik het volgende: 'God staat aan jouw kant. Maar dat betekent niet dat je niet meer overkomen kan. We botsen allemaal tegen de gebrokenheid van het leven op. En wat kunnen mensen elkaar oo...
8
11
Public

Angst voor de toekomst

Ik wil wat dingen van me af schrijven, waar ik vaak mee zit, vooral de laatste dagen is het weer raak. Ik schrijf het gewoon op zoals ik het voel, hoe het echt voor me is. Ik hoop dat het een beetje samenhangend verhaal wordt :-) Wie weet vinden anderen hier herkenning in. Ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ben die hierm...
10
22
Public

Wat een wijs jochie...

In het mededelingenblad van onze kerk las ik een stukje over een bijzonder gesprek tussen een moeder en haar 5-jarig zoontje. Dat stond daarin zodat mensen om zich op het thema van een dienst voor konden bereiden. Het was zo'n leuk gesprek dat ik het jullie niet wil onthouden. Dat kind klinkt wel heel erg wijs voor zijn leeftijd...
2
1
Public

Gedicht over geloofsvertrouwen

Ik kwam net onderstaand gedicht tegen. Ik had het uitgeprint toen ik het kreeg toegemaild... in 2005 :-) Net zag ik het in een kast liggen omdat ik aan het opruimen ben wegens renovatiewerkzaamheden. Leuk trouwens om te zien wat je dan allemaal tegenkomt! Wat bewaart een mens dan veel... :-) Ik vind het fijn dat ik dit gedicht t...
7
0
Public

Hoe kan ik God (weer) leren vertrouwen?

Sinds een paar jaar heb ik veel moeite met het geloof gekregen. Dit komt doordat ik veel nare dingen heb meegemaakt en ik daarnaast steeds te maken had met pech, slecht nieuws e.d. Op een gegeven moment kreeg ik binnen twee weken, twee keer zeer slecht nieuws te verwerken. Toen raakte ik al mijn houvast in God en in het geloof k...
10
4
Public