Vroeger als meisje maakte ik kettingen van het madeliefje. Ik was dol op deze bloemetjes en met mij vele andere kinderen die dan hun moeder daarmee verwende. Madeliefjes vind je in wegbermen en gazonnen. Een madeliefje is een heel sterk plantje want het bloempje overleefd zelfs de grasmaaiers en de voetstappen van de mens. Het madeliefje bloeit vanaf de lente en sommige soorten bloeien door tot in de herfst. Bijzonder is dat het madeliefje als het donker wordt gaat slapen en wanneer het licht wordt gaat de bloem weer open staan. Nieuw voor mij was dat je het madeliefje ook kunt eten. In de soep geeft de madelief een leuk effect en ook in salades kan je de madelief verwerken. Ik ga dat ook zeker een keer uitproberen.Natuurlijk is het wel belangrijk dat je de madeliefjes goed wast, want het is een bloem die in de natuur leeft. Ik ga wel proberen ze zelf te kweken in een pot dan:-) Wat ik ook sinds pas ontdekt heb is dat je kleine en grote madeliefjes hebt. De bloem kan van 1 cm tot 3 cm groot zijn. De grote en de kleine heb ik geplukt en in dit filmpje verwerkt.

Reacties (6) 

Voordat je kunt reageren moet je aangemeld zijn. Login of maak een gratis account aan.
Heeey Mams hallo, leuk om je weer eens te zien. Het filmpje wilde hier niet direct goed lopen want het ging met stotteren en stoten. Maar na enkele keren te opnieuw te herhalen bleef het goed gaan en opnieuw het filmpje te starten bleef het goed gaan. Ik denk dat er hier bij mij iets gaande was maar zoek ik wel uit. Leuk filmpje hoor Mams met de wonderen van de natuur met al zijn onuitputtelijke creaties die om bewondering vragen.

Wat ik niet meer ziet zoals in de ''Flower Power'' tijd dat er meisjes en vrouwen waren die bloemenkransen in hun haren droegen wat ik best wel leuk en mooi vind en het mag best wel terug komen. Dat je deze mooie bloemetjes zelf gaat kweken zal best wel lukken. Onze bloemenkas is nu wel leeg en het is hier een bloemenzee en mijn vrouw is er elke avond zeker ruim drie uren er mee bezig om ze water te geven en te verzorgen en elk jaar komt er meer bij. Veel plezier en succes toe gewenst met de kweek.
De flowerpowertijd :-) klinkt geweldig
Wat gaaf dat jullie zoveel bloemen en planten hebben
Dank je wel voor jou reactie:-)
wat zijn ze toch lief en teer
ook ik heb er een zwak voor
als kind maakte ik ook bloemenkransjes van de madeliefjes
Dank je voor jou reactie:-))
Leuk!
Zomers filmpje. Leuk hoor.
Dank je Tim:-)))