Humor lucht zo op

De tijd heelt Ik kan het daar hartgrondig mee eens zijn. Iets waar ik vroeger echt verdriet van had, blijkt in de herinnering steeds minder tranen op te roepen. Na verloop van tijd lijkt het soms zelfs leuk te worden als je de moeite neemt diezelfde affaire in wat gezonde satire te laten marineren. Het wordt er zeker een kruidig...
17
23
Public

Gestoord of verstoord...

Hulp halen en krijgen Stel: je maakt iets schokkends mee en daarvan ben je in de war. De hele bliksemse bende staat op de kop en dat krijg je allemaal niet meer zo makkelijk op een rijtje. Dan kun je hulp zoeken bij een psycholoog. Dat is géén schande en het betekent niet meteen dat je gek bent. Ik zou eerder zeggen: ieder die...
25
41
Public

Geluk is geen bank van lening

Het was in 1976 de nieuwste mode Geld lenen. Een noviteit tussen al het gebladie-blablaat van de welvaartstaat. Het leek een sprookje waar de gedroomde wensbomen tot in de hemel groeiden. Op mijn vijfde geloofde ik, vanwege wat ik om me heen zag, niet meer zo in ‘ze leefden nog lang en gelukkig’ al spraken sprookjesboeken mi...
19
31
Public

Aan de stok met de wandelstok

De goeie ouwe tijd... In de jaren binnen de vaste relatie had ik er geen notie van hoe de wereld buiten reilde en zeilde, maar daarna ontdekte ik eens per maand het uitgaansleven. Jong en moedig, gek op drop, ging ik op onderzoek uit over de wandelpaden van de vrijersmarkt. Mannelijke aandacht viel me daar te beurt, wat me in ee...
30
12
Public

De driedubbele overval

Zaterdagmiddag. Papa was thuis na zijn werk. Mij kon daarom niets gebeuren. Al had ik nog nooit die kleine ronde staafjes in de pianotoetsen gegeten, toch spoelde de smaak van lood langs mijn tong. Het proefde als ijzer, maar blauwer, zachter en zonder het zoete van roest. Het was een driedubbele overval waardoor ik naar adem ha...
29
15
Public

Examenfraude besmet heel Nederland, bezoedelt geslaagden van 2013 (2)

Examenfraude Nederland moet op de blaren zitten. We hadden niet zo laks moeten zijn, onderliggende verhoudingen beter in het oog moeten houden. Indien men zich nu niet realiseert dat de recente fraude ons algemene morele en ethische besef illustreert zijn we met recht een losgeslagen onder-ontwikkelingsland Er is niet alleen spr...
45
38
Public

Onderwijs valt of staat bij de kwaliteit van leraren en het systeem

De kwaliteit van het onderwijs? Daar kunnen kinderen weinig aan doen. Onze kinderen dienen onderwijs te volgen terwijl: er inmiddels doorheen de laatste veertig jaar een grote chaos in onderwijsland is ontstaan, de Mammoetwet mijns inziens inmiddels bewezen heeft geen vooruitgang te zijn, de laatste grens is gepasseerd als diplo...
55
35
Public

In de hemel komt alles goed. Daar wordt iedereen volwassen

Ik zou niet weten hoe want wat bij leven niet lukt zal toch ook met de dood niet verbeteren? Gelukkig heb ik dergelijke moeilijke dingen niet voor het zeggen want wat ik straks met deze en gene in de hemel te verhapstukken heb is volgens mij geen sinecure. Daar denk ik niet licht over. Van harte hoop ik dat het me lukt voordien ...
34
23
Public

Vleiend cadeau uit het verleden

Ineens bliepen mijn boxjes naast het beeldscherm. Ze geven eindelijk weer geluid. Nog wat onwennig ga ik op zoek naar wat dat betekent en kom bij Facebook uit. Iemand, niet eens een Plazilliaan, blijkt één mijner artikelen via feestboek te hebben gedeeld. Gossie, ik voel me vereerd. Het is een maatschappelijk betrokken verhaal...
55
16
Public