Haar verdriet...

Ogen, staren mij aan, ik zie verdriet, voel de pijn, dochter.
2
0
Public

Donkere zolder...

De treden van de oude trap naar zolder kraken als ik voorzichtig naar boven loop. Ja, voorzichtig, ik heb het niet zo op krakende, oude trappen. Als ik dan eindelijk, met het klamme zweet op mijn rug op zolder sta, knipper ik met mijn ogen, even wennen aan het duister. De angst uit mijn jeugd komt weer naar boven, angst voor don...
2
0
Public

Bloedwraak van een gekwelde.

Bloedwraak. De zon komt op en geeft met haar stralen het prachtige landschap een gouden gloed. Brazilië ontwaakt. Jay knippert met zijn ogen als het zonlicht door de opening van het gordijn schijnt. Hij draait zich om, en strijkt teder met zijn hand een blonde haarlok uit het gezicht van zijn slapende vrouw. Dan staat hij voorz...
6
1
Public

Miep weer terug!

Gisteravond ging mijn telefoon, het was al tien uur, ik dacht: "dat is niet gewoon." Maar het was een heel aardig persoon. Volgens hem was het mijn Miep, scheurtje in haar oor, en moeilijk op te tillen, ik moest moeite doen om niet te gaan trillen, ik ben met kloppend hart heen gegaan, en daar zag ik Mieppie staan, ze kwam metee...
7
6
Public

Een onvergetelijke kerst.

De jongen zit voor zijn slaapkamer raam, tranen biggelen over zijn wangen. Hij voelt zich eenzaam. Dan hoort hij voetstappen de trap opkomen. Angstig krimpt hij inéén bij het horen van de stem van zijn vader. “Vos, waar zit je, kom hier!” Dan zwaait zijn slaapkamerdeur open. “Jan, laat Vos met rust!” Vos hoort de stem ...
6
1
Public

Haar verlangen naar......

Haar bruine tere lichaam, bijna niet meer te zien, vanwege de striemen, krimpt inéén onder de slagen, haar bruine ogen kijken omhoog, naar de Albatros, de pijn gaat weg, vol verlangen, naar vrijheid, samen met de Albatros.
3
1
Public

Voor en na je geboorte.........

Voor het leven, en na de dood, het is allemaal geheim, en toch willen wij mensen zo graag weten, hoe het er zal zijn. In de bijbel wordt geschreven, dat de mens is onstaan uit stof, je wordt ook weer stof na het leven. Ik zie het leven als een kringloop, heb jij dat ook? Als je baby bent, ben je afhankelijk van anderen, en als j...
10
2
Public

Herinnering op het strand.

Ik lig op het strand, en woel met mijn tenen door het zand. Dit is de plek waar ik graag heen ga, ik heb hier veel herinneringen aan mijn overleden pa. Hij was een man van ruwe bolster en blanke pit, zo noem je dat, maar eentje waar helemaal geen kwaad in zat. In zijn vrije tijd was hij veel op zee, want zijn hobby was vissen, d...
4
2
Public