Met een raket naar de Hemel

Met een raket naar de Hemel. Wat een ongelooflijke weken hebben Vrouwe Ragasto en ik achter de rug. Heen en weer geslingerd tussen blije en trieste emoties. Ik ga het hier maar niet allemaal uit de doeken doen, maar over één gebeurtenis wil ik toch graag even een stukje schrijven. Want dankzij één van mijn lieve neefjes, kwa...
4
4
Public

Zelf steuntjes maken voor opkweken moestuin plantjes en groenten

Jonge plantjes bij het kweken iets te snel omhoog geschoten? En liggen ze daardoor slap op de grond te rotten? Maak eenvoudig deze duurzame steuntjes volgens onderstaand stappenplan. Kweken van plantjes in moestuintje Vrouwe Ragasto en ik zijn namelijk dol op groentes, kruiden en vruchten uit eigen moestuin. Nadat de slakken en ...
4
5
Public

De vrouw en het gereedschap van haar man!

De vrouw en het gereedschap van haar man! Ze is al vaker genoemd in mijn columns. Mijn lieftallige eega, vrouwe Ragasto. Uiteraard spreek ik altijd vol lof over haar. En haar creativiteit en nijverheid is te prijzen. We doen de leukste dingen samen. En dat betekent ook samen klussen… Bovenal is en blijft ze een vrouw. Gelukkig...
4
5
Public

Gratis parkeren in centrum Harderwijk en toch parkeercontroleurs?

Gratis parkeren in centrum Harderwijk en toch betalen? Tja, het kan echt. Op deze Hemelvaartsdag van 2014 dachten vrouwe Ragasto en ik even een leuk eettentje te scoren. We hebben, in lang vervlogen tijden, onze eerste date gehad bij de Graaf van Gelre. Dus leek het ons leuk om dat eetcafé weer eens op te zoeken en er een kopje...
12
7
Public

Mijn overdenking tijdens de jaarwisseling van 2013 op 2014

Mijn overdenking tijdens de jaarwisseling van 2013 op 2014? Begrijp me niet verkeerd. Ik gun iedereen zijn lolletje en een feestje mag je vieren. Feestjes kosten nu eenmaal geld. Geld dat we volgens velen in Nederland niet zo veel meer hebben. Tenminste als ik iedereen zo hoor klagen over een recessie, doet dat vermoeden dat we ...
6
3
Public

Vuilnis wordt illegaal gedumpt in Nunspeet; daarom de uitleg van een vuilcontainer

Wijze les! Ik heb maar eens een keer geluisterd naar de lessen die een wijs man me ooit geleerd heeft. Mopperen of afgeven op mensen lucht misschien even op, maar je verandert er niets mee. Toch heb ik de afgelopen maanden steeds meer gemopperd. U zult zich nu ongetwijfeld afvragen op wie dan wel. Tja, wist ik het maar. Dat weet...
16
6
Public

Slecht nieuws voor ons schrijvers; Sanoma schrapt 500 banen en 32 bladen

Ik snap wel dat we met de tijd mee moeten gaan hoor. Heus! Het is nu eenmaal het tijdperk van Tablets, iPhones, E-readers en MP3, 4, 5, 6, etc-spelers… Maar niets is toch leuker dan op je gemak te bladeren door je favoriete tijdschrift? Kennelijk denken sommige moderne mensen daar toch anders over. Of hebben we echt zo weinig ...
19
8
Public

Dolfinarium Harderwijk heeft een super BHV bedrijfshulpverlening voor menselijke tuimelaar

Dolfinarium Harderwijk; Super-BHV voor menselijke tuimelaar! Elke grote organisatie heeft ze. Toch blijven ze meestal op de achtergrond. Gelukkig maar, want als ze nodig zijn, is er meestal iets aan de hand. Maar mocht het nodig zijn, dan hoopt iedereen dat ze paraat staan. En dat ze dát kunnen doen, waar ze voor zijn opgeleid....
3
4
Public

Duivelse honden deel 2; stelletje zeikerds

Duivelse honden deel 2; Stelletje zeikerds! Hondenliefhebbers Het is al geruime tijd geleden dat ik mijn relaas heb kunnen doen over de twee piepkleine hondjes van mijn toenmalige schoonouders. Hun twee levende AH-wuppies wisten mij tijdens mijn eerste kennismaking met de ouders van mijn toenmalige vriendin zwaar te terroriseren...
3
0
Public