Waar ben je?

Waar je ook bent, overal lijken bellers als wandelende gps eerst de bekende vraag te moeten beantwoorden: waar ben je? Pas daarna kan het gesprek zich kennelijk verder ontwikkelen en komen andere vragen aan de orde zoals wat doe je?, maar de eerste horde die genomen moet worden is toch altijd de waar ben je?-vraag. Zo liep ik la...
13
22
Public

Was je lekker bloot op je werk?

Was ik lekker …wat? Ik zie het voor me. Mijn collega’s lopen langs, hun ogen worden groot als schoteltjes zodra ze mij zien, wenkbrauwen flipperen omhoog, ze zeggen niks, maar lopen snel verder. Vandaag geen praatje. Tijdens de vergadering is er geen ontkomen aan natuurlijk. Er wordt ongemakkelijk langs me heen gekeken en al...
43
43
Public

Verdachte mailwisseling onderschept door gewone burger. CIA tast vooralsnog in het duister.

De klokkenluider Na de hardhandige beroering van de klepel door Edward Snowden is de CIA in ernstige verlegenheid gebracht en de terroristische wereld nog meer op haar hoede dan anders. Een gewaarschuwde terrorist telt immers voor twee. Desondanks heeft Nonnie de hand weten te leggen op een verdachte mailwisseling, hieronder in ...
21
15
Public

Live tv op de mobiele telefoon

Science non-fiction Geweldig zoals de techniek voortraast en steeds meer terrein wint. Wat we vroeger voor onmogelijk zouden hebben gehouden is vandaag de dag gewoon de werkelijkheid. We leven in een science non-fiction wereld. Move over, Star Wars. Science is de werkelijkheid. De smartphone: wat een uitvinding! Veel mensen zijn...
6
8
Public

Help, ik word gevolgd!

Als ze op straat loopt, voelt ze het duidelijk. Ogen prikken in haar rug, krijgen haar zover dat ze zich plotseling met een ruk omdraait. Ze spiedt om zich heen, scant de omgeving af met toegeknepen ogen. De straat is leeg en verlaten. Niks te zien. Haar manoeuvre was kennelijk toch niet plotseling genoeg. Haar achtervolger is v...
11
6
Public

Laat me je iPhone zien en ik vertel je wie je bent

Vroeger Geloof het of niet, maar er was een tijd dat een mobiele telefoon helemaal niet zo gewoon was. Ik schat zo begin jaren negentig. De enkeling die destijds wel in het gelukkige bezit van zo’n apparaat was, stond vaak midden op straat te schreeuwen in het toestel. Uitslovers vond ik het, allemaal. Het is al jaren geleden,...
19
12
Public