Voor jou

Soms droom ik dat ik rijk ben. Dan wil ik jou de wereld geven. Al het goud en diamanten. Aanwezig hier op Aard. Soms droom ik dat ik mooi ben. De mooiste man ter wereld. Een knap gezicht en sterkste spieren. Aanwezig hier op Aard. Soms droom ik dat ik slim ben. Een Einstein in het kwadraad Super intelligent met hoogste IQ. Aanwe...
11
15
Public

Vrijdag de 13de

Vrijdag 13, geen ongeluk voor mij Ik heb alles voorzien, alles heb ik bij De grote houten ladder Van daar tegen de muur Heb ik gisteren nog verbrand In het kolenvuur Die dikke grote zwarte kat te midden van het erf Heb ik zelfs voorzien van een likje witte verf En die nieuwe paraplu Heb ik goed verstopt Zodat deze vandaag Niet z...
8
7
Public

Waarom zoveel geweld ?

Ik zie de realiteit, elke dag weer aan. Zie hoe mijn land wordt verscheurd. Ik zie mensen de straat op staan. Straatstenen met bloed besmeurt. Het is een immense verschrikking. Woedende menigte in de straten. Dodelijke haat als gelaatsuitdrukking. Spierballentaal van de bureaucraten. Burgeroorlog is zo vreselijk dichtbij. Mensen...
10
12
Public

Kattendromen

Weet je 't lijkt me echt wel fijn. Om een snoezige kat te zijn. Lekker slapen gans de dag Dingen doen die je niet mag Spinnen en ronken urenlang Niets ter wereld maakt me bang Dan wat over daken gaan dwalen Om stiekem kattekwaad uit te halen 's Nachts te lopen langs de straten Gans de streek lijkt dan verlaten Ja, het lijkt me e...
7
12
Public

Wat ik wil zijn !

Zo sluw als een vos. Zo sterk als een os. Zo sierlijk al een meeuw. En koninklijk als een leeuw. Zo klein als een mier. Zo slank als een pier. Zo wollig als een schaap. En speels als een aap. Zo snel als een luipaard. Zo sloom als een luiaard. Zo lief als een dolfijn. Dat is wat ik wil zijn ! © Yneke / Gymbo 2014 Pictures: Goog...
21
15
Public

Natuurlijke verleiding

Natuurlijke eenvoud in alle pracht. Schittering van de zon in het water. Klaterende waterval, stilte doorbrekend. Daar was de lach die verlichting bracht. Zuivere verleiding in je stem zo zacht In een bries sloom ruisende bomen. Zwoel geurende purperen bloesems. Deze ontspanning geeft mij de kracht. © Yneke / Gymbo 2014 Picture...
12
5
Public

Gore heksenbrij

Neem een koperen ketel. Doe vervolgens daarin. Vies water uit de sloot. Zes poten van een spin. Vul dan dit brouwsel aan. Met 10 haren van een kat. En zeker niet te vergeten. Hart en longen van een rat. Gooi dan in dit mengsel. Het oog van een mammoet. Doe hierbij vervolgens. Een litertje ossenbloed. Drie kikkers uit een potje. ...
17
7
Public

De Bosheks

De bosheks kijkt kranig om zich heen. Ze is blij, gelukkig en niet alleen. Met haar twee trouwe metgezellen. Heeft ze altijd wel wat te vertellen. Over hoe ze weer mensen gaan foppen. Of waneer ze op Gymbolifant gaan kloppen. Met drie maken ze Plazilla onveilig. Al doen ze zich soms voor als heilig. Ach nee, 't zijn gewoon drie ...
30
15
Public

Vermist: De winter

We zijn hem al een tijdje kwijt. Is al lang niet meer gezien. Wil u eens mee gaan zoeken. Op zolder of in je kelder misschien. Het blijft raar die hoge temperatuur. Met soms wat regen en af en toe mist. Maar geen sneeuw of ijzige koude. De winter is vermist ! © Gymbo 2014Pictures: Google
30
31
Public