Op mezelf wonen!

Hallo allemaal! Het is lang geleden dat ik iets heb gepubliceerd, maar er is vanalles gebeurd en dit word dan ook in 2 artikelen geschreven! Sinds september woon ik op mijzelf in een studentenhuis met 5 anderen in Enschede. 3 van mijn huisgenoten komen uit Litouwen, en de andere twee heb ik niet eens gezien. Voor mij is het de a...
2
3
Public

Uitstelgedrag!

Iedereen heeft het weleens meegemaakt of maakt het nu mee.. juist Uitstelgedrag. Daar heb ik als geen ander last van. Ik zit momenteel in mijn afstudeerperiode.. de periode waar je juist hard aan het werk moet en het onderzoek zo goed mogelijk uit moet voeren.. Maar wat doe ik? Ik zit op de laptop films te kijken, te bakken of t...
0
0
Public

Recept: Baklava

Een van de meest beroemde oosterse gerechten. Dit is een recept vanuit thuis. De foto's zijn gemaakt als opdracht voor stage met een collega. Stap 1 Rol het bladerdeeg uit op een vochtige theedoek. Stap 2 Maal de pistachenoten fijn met behulp van de vijzel. Stap 3 Vet het bakblik in met de vloeibare boter met de kwast. Niet de h...
2
2
Public

100HappyDays

#100HAPPYDAYS Na lange tijd kom ik met een artikel wat ook weergeeft waarom ik een tijd offline ben geweest. Ik heb een hele lange tijd mij heel “down” gevoeld. Ik had stress wat betreft mijn vervolgstudie aan de universiteit, ik irriteerde mij aan een aantal dingen in mijn sociale contacten, heb mijn favoriete concert moete...
4
3
Public

Samenvatting uitleg PDD-NOS

Gezien ik veel te maken heb met autisme in het werkveld heb ik maar een samenvatting gemaakt van de meest voorkomende vorm. PDD-NOS. De informatie komt allemaal van het boek : "Pedagogische adviezen voor speciale kinderen" door Trix van Lieshout. PDD-NOS = Pervasive Development Disorder, Not Otherwise Specified. Voldoet niet aan...
8
5
Public

Autisme, methodieken en organisaties

Methodieken TEACCH ( = Treatment and Education of Autistic and related Communication handicapped Children) Bij deze methodiek gebruikt men 6 stappen. Introduceren. De cliënt word hierbij uitgelegd wat autisme precies is en raakt hiermee vertrouwd. Het thema word hierbij duidelijk uitgelegd. Bij stap 2 word er concreet vastgeste...
8
2
Public

Pijnlijke menstruatie of onregelmatig? Tips voor dan!

Heb je ook hele erge buikkrampen tijdens je "maandelijkse feestje?" Of ben je onregelmatig en wil je het regelmatig hebben zodat je weet wanneer je kunt zwemmen? Of wil je van de pijn af? Hieronder enkele tips! Welke vrouw heeft dat nou niet? De een heeft alleen buikkrampen, de ander rugpijn en weer een ander heeft last van onre...
6
7
Public

PCOS: Polycysteus-ovariumsyndroom

Heel weinig mensen weten wat PCOS is. Ikzelf ben er een paar maanden geleden achter gekomen. Pcos is niet zozeer een ziekte, maar een afwijking van de eierstokken, waardoor de eierstokken meerdere eitjes produceerden. Dit is ook iets wat alleen vrouwen kunnen hebben en 10-15% van de vrouwen heeft dit. Voornamelijk is dit bekend ...
4
2
Public

Gezond eten en waarom zijn ze gezond?

Eten is heel goed voor iedereen! Maar soms heb je de neiging om naar iets ongezonds te grijpen terwijl de gezonde etenswaren er ook zijn! Hieronder dus een klein lijstje met etenswaren die je (bijna) allemaal kunt eten zonder te koken of iets erbij! Citroen Bevat 100% van je dagelijkse behoeften van vitamine C en is ook goed voo...
6
3
Public