Tafel voor twee

Dijk mijn verlangens in voor een zondvloed emoties mijn hart en ziel overspoelt en mij oeverloos berooid achterlaat. Lees de onmacht in mijn ogen als mijn woorden zinloos langs je heen glijden en jouw boodschap aan mij de ijle mist in gaat. Ren met mij, de velden in, dan begraaf ik met jou de strijdbijl in een uithoek. Zoen mij,...

Heimwee

Schoorvoetend, af en toe struikelend, schuifelend, soms met de moed der wanhoop hollend, aangemoedigd door het knisperend zwepende gruis onder mijn hielen, dwing ik mezelf al jaren de berg op Klimmen tot de eenzame grauwe top zich aftekent tegen de minzaam wuivende neergaande zon en ik, op het punt waar een smetteloos witte ijst...

Japanse bloesem (poezie)

Mijn ontluikende liefde teder door jou bedauwd Gevoed in innige omhelzing wortelt mijn hart zich in het jouwe Rozig verlangen ontvouwt zich verder reikend naar zon en licht Zacht bloesemend waaier ik open tot een fluisterend gedicht