Elke Belg weet het: als de nationale feestdag nadert, is het weer tijd om de paraplu's boven te halen, want op 21 juli is het maar zelden zomers weer. Gisteren heeft Moeder Natuur echter gebroken met deze traditie, gezien de stralende hemel en de aangename temperaturen. Een dagje zee is uiteraard het ideale tijdverdrijf. Jammer genoeg ben ik niet zo'n van de Belgische betonkust, een dagje Zeeland kan me daarentegen wel bekoren ... Een absolute tip voor Vlaming en Nederlander!

Reacties (27) 

Voordat je kunt reageren moet je aangemeld zijn. Login of maak een gratis account aan.
Nieuwe reacties weergeven
Dank je!
Mooie foto's, lekkere impressie.
Mooi en gelukkig nog rustig ook.
Inderdaad, al wordt de regio meer en meer overspoeld door Duitse toeristen ...
Zoals alle Zeeuwse stranden ...
Prachtige foto's. Ik heb je net (een dag te laat) gelukkige verjaardag gewenst. Je verjaart eigenlijk heel ongelegen voor mij: net voor onze vakantie. Volgend jaar wens ik je gewoon gelukkige verjaardag helemaal in het begin van de zomervakantie, dan ben ik tenminste op tijd ;)
Dank je. En sorry, ik heb mijn verjaardag ook niet zelf gekozen ;)
Grootse plannen voor jullie vakantie?
ZALIG !!! Wij rijden van hieruit vaak naar Zeeland.
Fietsen of wandelen vanuit Zeeland, richting Domburg ... heerlijk is dat.

De Belgische kust in de zomer is vééél te druk en zeker NIET voor ons. Wij bezoeken de Belgische kust liever in het vroege voorjaar, najaar en winter (goed ingeduffeld wandelen, de frisse zeelucht opsnuiven en uitwaaien).
Deze foto's zijn niet zo gek ver van Domburg genomen, voornamelijk Westkapelle en Zoutelande. Domburg kan echter ook wel héél druk zijn in de zomer ... en bomvol Duitse toeristen :)

In de tussenseizoenen zal onze kust inderdaad wel aangenamer zijn, jammer dat het weer dan niet altijd ideaal is ...
Heel juist ... tot in Domburg zelf fietsen of wandelen we niet!!

Ik vind onze kust beter als het GEEN mooi weer is! weinig volk en de wind trotserend stappen is zálig - zelfs ingeduffeld met muts en sjaal de gezonde vrieslucht opsnuiven!
O, maar in mijn woordenboek is het pas slecht weer als de regen met bakken uit de hemel valt. Tegen wind en Siberische vriestemperaturen heb ik niets. :)
prachtig
Been there rond that. Zeeland is prachtig al hou ik ook erg van de Noord Hollandse kust of de eilanden.


Moet natuurlijk done that zijn.
Op de waddeneilanden ben ik nog niet geweest, die zijn tamelijk ver vanuit België en ik heb me ook laten vertellen dat daar overnachten (een daguitstapje daarheen is niet echt mogelijk wegens de grote afstand) tamelijk duur is.
Ik ben wel eens in IJmuiden geweest, maar dat moet volgens mee het lelijkste stukje Noord-Hollandse kust zijn ...
IJmuiden is echt lelijk, dat is waar. Hoe meer je dan langs de kust omhoog gaat hoe mooier het wordt t/m Schoorl en daarna is er niet veel meer aan.

Het enige Waddeneiland dat je op die manier kunt bereiken is Tessel. Voor de overige eilanden moet je in Friesland en voor de laatste paar in Groningen zijn en ja de eilanden zijn duur en zeker tijdens het zomerseizoen.
Noordelijker dan IJmuiden ben ik jammer genoeg nog niet geweest, op een uitstapje naar Alkmaar na.
En wat de eilanden betreft: dat vreesde ik al. Bovendien lijkt het me ook niet erg rustig meer, nu met al dat toerisme (vooral op Texel waarschijnlijk).
Ja Zeeland is zeker aan te raden.
Absoluut, een ware verademing ten opzichte van de drukte aan de Belgische kust. Al is het niet overal even rustig in Zeeland ...