'Suffragette', een nieuwe film over de Engelse vrouwenrechtenbeweging in Engeland onder leiding van Emmeline Pankhurst in het begin van de 20ste eeuw - mijn review!

Maud Watts is 24 jaar en werkt al sinds ze nog een kind was in een wasserij in Londen. Op een dag moet ze een pakket wasgoed naar West End brengen. Als ze van de bus stapt, vliegen de stenen haar opeens om de oren. "Votes for women!" ziet ze de steengooiers roepen, terwijl de etalages aan diggelen vallen. Maud herkent een van ha...

Pitch Perfect 2: een must-see!

Normaal gezien zijn sequels niet zo denderend en maar een slap afkooksel van het origineel. Als je een pot koffie gezet hebt, dan gebruik je die filter toch niet nog eens voor de volgende pot? De tweede Pitch Perfect-pot is toch nog altijd heel erg lekker! De film is al een tijdje uit in Nederland, maar vandaag kon de film in av...

Review van "The Imitation Game", genomineerd voor 8 Oscars!

"The Imitation Game" beschrijft hoe Alan Turing de wereld redde. Hij was een Engelse wiskundige die tijdens de Tweede Wereldoorlog een machine ontwierp die het coderingssysteem 'Enigma' van de Duitsers kon ontcijferen. Dankzij hem kon dus geheime informatie naar de Geallieerden doorgespeeld worden zonder dat de Nazi's het door h...

Mijn review van Magic in the moonlight

15:50 Gisteren was ik ter ere van de seizoenspremière van Ellen naar filmpjes van Ellen DeGeneres aan het kijken. Ik kwam uiteindelijk bij haar opening van de Oscars dit jaar en opeens besefte ik iets: ik had geen flauw idee welke films er dit jaar genomineerd zouden zijn! Vorig jaar was het vrij duidelijk: 12 years a slave, Da...

Vertaling Reflection (Mulan) vergelijking

Ik ben altijd al een grote fan van Disneyfilms geweest. Tegenwoordig ben ik mijn verzameling dvd's aan het opbouwen. Eén van mijn favoriete films is Mulan. Ik let bij alle films altijd heel fel op de muziek en 'Reflection' uit Mulan is echt een heel goed nummer. Ik vind het interessant om naar dezelfde liedjes in verschillende ...

Mijn review van de 86ste Oscars

Gisterenavond werden de Academy Awards voor de 86ste keer uitgereikt in Hollywood. Ellen DeGeneres presenteerde de drie uur durende show. De grote winnaars waren Gravity, Dallas Buyers Club en 12 Years a Slave. De bedanking van Jared Leto toen hij zijn Oscar voor Dallas Buyers Club in ontvangst mocht nemen, was heel goed. Hij be...

La Grande Bellezza, de gedoodverfde winnaar van de Buitenlandse film-Oscar

Italië is met "La Grande Bellezza" één van de vijf genomineerden voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film. De andere vier zijn België, Cambodja, Palestina en Denemarken. Ik heb "The Broken Circle Breakdown" nog niet gezien, hoewel die uit mijn vaderland komt. Vorige maand las ik ergens dat de Italiaanse film de grootste ka...

Waarom je naar American Hustle moet gaan kijken

Vandaag ben ik naar de avant-première van de nieuwe prent van David O. Russell met Christian Bale, Bradley Cooper en Jennifer Lawrence gaan kijken. Ik wilde de film absoluut zien, omdat ik heel geïnteresseerd ben in de Oscars en deze film heeft dit jaar de meeste nominaties. American Hustle is genomineerd voor de vier acteerca...

Mijn ervaring met "Requiem For A Dream"

Gisteren had ik niet al te veel te doen voor school. Ik ging dus naar de bibliotheek om een film te huren. Aan mijn mama zei ik dat ik "Notes On A Scandal" ging halen. In de dvd-afdeling aangekomen, staarde een felblauw oog mij aan, de hoes van "Requiem For A Dream". Zonder te twijfelen nam ik die ook mee. Toen ik thuis voor de ...