Roofvogels: De Adelaar.

Door ABelle gepubliceerd op Wednesday 09 April 20:04

De Adelaar:

De Adelaar ook wel Arend genoemd zijn grote roofvogels met brede vleugels , scherpe klauwen en een grote haaksnavel waarmee ze vlees van hun prooi afscheuren. Met hun sterke poten en klauwen kunnen ze zowel kleine als grote prooien stevig vastpakken. Ze beschikken over een enorm goed gezichtsvermogen. De Adelaar komt vooral voor in Europa, Azié, Afrika en Amerika. In verschillende landen is de Adelaar een nationaal symbool. Ze staan namelijk voor macht, uitstraling en onafhankelijkheid. Ook op vlaggen en stamboomwapens komt de Adelaar voor en op de motorkap van een Pontiac Firebird pronkt ook een Adelaar. De Adelaar is vooral overdag actief en jaagt vooral op konijnen, eekhoorns, hoenders en reptielen. De lengte van een Adelaar oftewel Steenarend ligt tussen de 75 en 95 cm met een spanwijdte van 2 a 2,5 meter.

Uiterlijk:

De Adelaar heeft als jong dier een geheel donkerbruin verenkleed. Pas op latere leeftijd krijgen ze de witte nek, kop en staart. Dit kan wel 5 jaar duren, soms zelfs nog langer. De snavel is oranjegeel van kleur.

Broeden:

Adelaars bouwen een uitgebreid nest van takken op een rotsrichel of in een boomtop. Deze nesten kunnen wel tot 2 meter groot in doorsnee worden. Vaak wordt het nest het jaar erop weer gebruikt. Hierin leggen ze 2 eieren per jaar. Na 35 dagen komen de jongen uit en na drie maanden verlaten de jongen het nest. Zowel de verzorging als het broeden wordt door beide ouders gedaan.

 

 

 

  

Stap over naar Oxxio

Help deze website en onze schrijvers, stap over naar Oxxio als energieleverancier.

Reacties (0) 

Voordat je kunt reageren moet je aangemeld zijn. Login of maak een gratis account aan.