Roofvogels: De Milvago Chimango.

Door ABelle gepubliceerd op Monday 07 April 20:06

De Milvago Chimango:

Deze valkensoort komt vooral voor in Zuid Amerika, Chili, Argentinié en Brazilié. Het is een redelijke grote valk die zich op allerlei plekken ophoudt, zowel in bossen als bij kusten en kale vlakten. Ze leven vooral van muizen, knaagdieren en insecten, maar roven ook jonge kuikens uit de nesten van andere vogelsoorten. Van de Milvago Chimango bestaan er 3 verschillende ondersoorten.

Uiterlijk:

De vrouwtje worden iets groter dan de mannetjes met een lengte van 37 tot 42 cm. Het gewicht ligt rond de 300 gram. De mannetjes en vrouwtjes hebben dezelfde kleur. Het verenkleed is grotendeels bruin met lichtere strepen. De onderkant van de vleugels hebben meerdere bruintinten met donkere vlekken.

Broeden:

Deze valken nestelen alleen of groepsgewijs. Ze paren tussen spetember en december. Ze bouwen een nest op een vegetatie zowel laag bij de grond als hoog. Hierin legt het vrouwtje 2 a 3 eieren maar soms kan dit ook wel tot 5 eieren oplopen. Na 25 a 30 dagen komen de eieren uit. Na circa 5 weken verlaten de jongen het nest en worden door beide ouders nog een tijdje bijgestaan. Beide ouders zorgen voor het bouwen van het nest, het broeden en het voeden van de kuikens. 

 

 

 

 

 

Reacties (0) 

Voordat je kunt reageren moet je aangemeld zijn. Login of maak een gratis account aan.