Uitstervende dieren de reuzepanda

Door Nathalievdb gepubliceerd op Tuesday 27 August 20:35

de panda komt voor in delen van azie en China. het liefst leven ze in de bergen.       

het is een zeer bedreigde diersoort

- door het toenemen van de bevolking waardoor  er veel bomen werden omgedaan, daardoor hadden ze minder leefomgeving maar ook minder voedsel

- er wordt ook veel op hen gejaagt  voor hun zeer mooie vacht

 

de panda behoord tot de groep roofdieren ook al eten ze vrijwel enkel planten en het liefst bamboe soms gaan ze wel eens van een andere soort plant eten of heel af en toe een kleine dieren. 

in het wilt leven er maar een kleine groep panda' s meer: hoenzetten ze zich daar voort 

de panda gebruikt hun reukorgaan om zo andere panda beren te lokaliseren. en onder hun staart hebben ze nog een reukorgaan  zo herkennen ze een ander vrouwtje of mannetje. het mannetje roept op het vrouwtje met geluiden dat zeer goednlijkt op het blaffen van een hond. de paar tijd duurt maar een een week mestal is dat in de periode van maart - mei. het vrouwtje is a tot 3 dagen in het jaar maar vruchtbaar en dit maar om de 2 a 3 jaar. de draagtijd duurt 4 tot 5 maand. de jongen worden  lind en doof geboren zijn voledig afhankelijk van de moeder. meestal word er maa 1 jong geboren kan ook zijn 2 en zeer uitzonderlijk 3. d3 moeder kiest bet beste en sterkste jong er uit en die overleeft het wel. de jongen kunnen tot 2 a 3 jaar bij de moeder blijven . 

gelukkig zijn er bepaalde instantis die zig bezighouden met panda's en met de panda' kweken iets dat zeker niet gemakkelijk is, wand de panda kweet zeer moeilijk in gevangenschap.

 

dit zeer mooie dier is ook van verschillende groepen het mascot. zo hzb je bv wwf. 

Reacties (0) 

Voordat je kunt reageren moet je aangemeld zijn. Login of maak een gratis account aan.