De siberische tijger

Door Nathalievdb gepubliceerd op Tuesday 27 August 19:37

de siberische tijger

de siberische tijger is jammer een zeer zeldzame soort van tijgers. deze tijger heeft veel gelijkenissen van de kaspische tijger maar deze is al sinds 1970 uitgestorven.  deze tijger komt nog zeer zelden voor in het wild. gelukkig komen ze nog voor in gevangenschap waar ze zich verder planten maar schatting zijn er nog zo'n 500 van in leven, iets dat zeer weinig is. in het wild word er zeer veel op hen gejaagd voor hun vacht maar ook voor hun botten. 

het vrouwtje laat weten aan het mannetje dat ze drachtig zijn door middel van bepaalde geuren in de urine en krabben aan de bommen. het vrouwtje is maar 7 dagen vruchtbaar, in die tijd paren ze een paar maal daarna verlaat het mannetje en haat weer verder op zoek. het vrouwtje kan maximaal 7 jongen werpen,de welpen worden blind geboren. de eerst 2 weken blijft de moeder heel de tijd bij haar jongen, na die 2 weken gaat ze weer opzoek naar voedsel, tegen die tijd beginnen de jongen tanden te krijgen maar blijven ze toch melk drinken dit doen ze ongeveer tot ze 2 

 

 

e17ff1fd2fc7b4785b27570c93f927c5_medium.maand oud zijn. als ze 6 maand oud zijn leren ze samen jagen met de moeder maar alleen jagen mogen ze pas doen als je een jaar oud zijn. 

er werd vaak gezegt dat de tijger zeer gevaarlijke dieren zijn voor mensen waar die samen wonen maar de tijger gaat zelden een mens nemen als prooi maar dit deden ze enkel als het dier gewond of al zeer oud aan het worden was.

 

 

 

volg ook deze zilla Uitstervende dieren de  reuzepanda, de orang oetan, de gorilla, de pinguin 

Reacties (0) 

Voordat je kunt reageren moet je aangemeld zijn. Login of maak een gratis account aan.