Lightning Crashes by Live

Een indrukwekkend nummer, geschreven door een indrukwekkende muzikant. Ed Kowalczyk, zanger van Live, schreef het nummer met behulp van zijn akoestische gitaar in de slaapkamer van zijn broertje, in de tijd dat hij nog bij zijn ouders woonde. Niet alleen de muziek en zang heeft altijd indruk op mij gemaakt, vooral de betekenis e...
8
7
Public

Black Velvet by Alannah Myles

Een nummer dat we waarschijnlijk allemaal kennen, maar die ik niet kon weglaten in mijn zilla. Ik luister er nog steeds graag naar, vooral samen met mijn dochtertje, ook al begrijpt zij er nog helemaal niets van en vermaakt ze zich waarschijnlijk vooral met mijn valse gezang en gekke dansjes. Dat geeft niet, ik ben allang blij d...
7
6
Public

Me and Bobby McGee by Janis Joplin

Janis, good old Janis. Ik ben dol op haar muziek, de kwetsbaarheid, de manier waarop ik me (weliswaar in compleet andere periodes in mijn leven) kan vinden in haar teksten. Ik lees op het internet veel kritiek op haar. Op haar levensstijl, haar middelengebruik. En natuurlijk valt dat niet te ontkennen, maar zeg nou eerlijk, veel...
8
8
Public

Fast Car by Tracy Chapman

Ik begin mijn nieuwe zilla met het liedje dat mij door veel verdriet heeft geholpen en mij in iedere periode uit mijn leven dierbaar is gebleven. Ik herinner me dat ik het liedje als heel klein meisje steeds maar opnieuw beluisterde en het gevoel dat het me gaf probeerde zo lang mogelijk vast te houden. Dat was nog in de tijd da...
7
11
Public