Opgeruimd staat netjes (11)

Niek’s kantoor is gevestigd aan de andere kant van de stad, op een steenworp afstand van Gonnie’s huis. Het is een fikse wandeling en lopend door het park maalt meestal van alles door mijn hoofd. Wat wil ik deze keer bespreken? Mijn vriendin, haar taak in het bestuur van die stichting en ik wil op een ludieke manier duidelij...
15
19
Public

Hoe bos je onbetrouwbare familie op? (10)

De therapie verliep voorspoedig, maar hoe moest het verder met kaal gevreten goede doelen plannen? In hun nakie werden ze te belachelijk om hardop over te praten. Vaak betrapte ik me erop dat ik met tranen in de ogen zat te raden hoe het met iedereen in Addis ging. Of mijn meisjes al geld uit die nepstichting hadden ontvangen en...
17
20
Public

Wat is echt naïef en wat doortrapt? (9)

Niek zit me al een tijdlang stil te bekijken. “Ik probeer een nieuwe stichting met kloppende statuten en huishoudelijk reglement opgericht te krijgen. Dat kan via een notaris, kost me weer 500 Euro, maar dat heb ik nog wel. Een accurate secretaris en PR medewerker met een groot netwerk vinden, dat is echter een heel ander verh...
13
14
Public

Wat is een omhoog gevallen vakidioot? (8)

Bij Niek was ik uit het diepste stuk van de put gekropen toen Gon en ik eindelijk, op een verregende woensdagavond, aanbelden bij het uitgestorven gebouw. De administratie van de GG en GD was er gevestigd. Het had een onheilspellend stukje in een cultfilm kunnen zijn zoals de gezette, kleine gedrongen, in vreemde kleurencombinat...
17
24
Public

Wat is precies misbruik? (7)

“Heel bijzonder,” geeft Niek knikkend toe als hij mijn dochters brief heeft gelezen en ziet dat ik probeer niets uit te stralen, maar toch wel stiekem heel blij ben. “Zomaar ineens, na vijf jaar en zonder dat ik er deze keer iets voor heb gedaan. Natuurlijk heb ik er wel vaak over gedacht om te bellen, maar ik heb me behee...
23
24
Public

Als een gek werken aan jezelf (6)

Ik verplichtte mij bij mijnheer den Ouden keihard alles aan te pakken wat langzaam maar zeker tot deze Live Events Depression had geleid. Op de waslijst die ik oplepelde stonden begrippen als verwaarlozing, misbruik, negeren, onterecht beschuldigd worden, foute invullingen over mijn persoon en het gemis aan erkenning, begrip en ...
16
14
Public

De gekte van psychische hulpverlening (5)

Bij de UWV arts overkwam het mij voor het eerst Ze was klein en tenger, stelde zich zeer welwillend maar vastberaden op. Kennelijk keek ze meteen door me heen want na haar op vriendelijke toon gestelde vraag hoe het met me ging herkende ik mezelf niet meer. Ik barste zonder enige vooraankondiging uit. In een vreselijk overdreven...
23
35
Public

Mijmerend over levenskunst en moed (4)

Na diverse leuke en minder aangename baantjes zat ik werkeloos thuis. Over de helft van je leven heen zijn is een raar besef voor wie zich vanbinnen jong voelt. Inmiddels zeven jaar alleen en moeder-af woonde ik kleiner vanwege de hernia. Ik hoefde mijn leven enkel nog voor mezelf waardevol te maken in een voor alleenstaanden no...
13
14
Public

Mijmeren over waarden en normen (3)

Kleineren Dat een moeder het normaal vindt om haar dochter te kleineren begrijp ik niet. Zou de mijne hebben gedacht dat je een dochter zo klaar stoomt voor de 'boze' buitenwereld? Haar zoon kon altijd rekenen op begrip, aandacht, niet aflatenden hulp en dat verschil tussen ons vond ik hemelschreiend. Voordat ik zelf kinderen kr...
17
20
Public