Bimi

Wij gingen winkelen naar een exotische winkel : Albert Heijn. Voor de meesten van jullie is dit dagelijkse kost. Maar bij ons in Vlaanderen is het nog maar een jaar of twee dat we een Albert Heijn hebben. We komen dan thuis met een hele tas typische Nederlandse producten: boter van Blueband, peperkoek van Peijnenburg, deze vind ...
10
5
Public

Valentijnsmenu

De menu voor deze middag is zoals steeds erg kindvriendelijk : puree met worteltjes en hamburgers. Omdat het Valentijn is, wil ik dit alledaagse gerecht toch een speciale toets geven. De liefde van de man gaat nu eenmaal door de maag. Ik maakte al eerder hartjesspaghetti, maar dit jaar mogen de hartjes wat groter zijn. Ik doe wa...
11
6
Public

Schorre meneren

'Mama, er liggen stokken in de keuken. Voor wat is dat? Ga je misschien een kamp bouwen?' 'Nee schat, dat zijn geen stokken. Het zijn schorseneren.' 'Schorre meneren?' 'Nee, schorseneren zijn groenten om op te eten. Het is een heel gedoe om ze klaar te maken daarom doet mama dat niet veel. Maar vandaag dus wel.' Schorseneren zij...
11
13
Public

Angry birdstaart

Vital zijn zesde verjaardag naderde. Ik vroeg hem welke taart hij wilde op zijn feestje. Daar moest hij niet lang over nadenken : 'Ik wil een Angry Birds taart, mama.' Hij was al een tijdje helemaal gek van het computerspelletje Angry Birds. De moed zonk me in de schoenen. 'Mama kan dat niet maken hoor, zei ik naar waarheid. Hij...
13
6
Public

Zelfgemaakte pizza

Vital is weer van school gekomen met een gat in zijn broek. Hij heeft nu enkel nog broeken in twee categorie├źn : of wel te kort geworden, ofwel kapot. We moeten deze namiddag dus eerst naar de winkel. Ik doe dat niet zo graag, vandaar dat het weer is uitgesteld tot het echt niet anders kan. Het is natuurlijk erg druk in het win...
8
12
Public

Vieruurtje met appeltjes

Vroeger dacht ik dat Frankrijk het land was van de wijngaarden. Nu ik hier al een paar dagen op Zuidfranse grond aan het wandelen ben, denk ik er anders over. Het is het land van de appelen! Ik passeer de ene boomgaard na de andere. Rijen en rijen appelbomen. Er komt geen einde aan. Alhoewel de oogst al is gepasseerd, hangen er ...
8
6
Public

Bloemkoolsoep met kastanjes

In het begin van de herfst gaan we altijd naar het bos om kastanjes te rapen. Ik neem alvast de handschoenen mee en een grote zak. De kindjes doen hun laarzen aan. Eerst moeten we de boom zoeken, die we herkennen aan zijn blad. Daar hebben we hem al : Er liggen al veel bolsters op de grond. Mijn oudste zoon trekt zijn handschoen...
10
9
Public