De droomschepper

De Droomschepper Ik heet je welkom in het rijk van de nacht. Heb je geheimen? Vertel ze me zacht... Ik zal ze voor je bewaren, niemand anders zal ze vergaren. Vertrouw ze toe aan mij en ik geef je een droom zo zoet; Over jouw geheim gaat de droom dan, dus vertel me je geheim, dan weet ik hoe ik je droom scheppen moet.
17
2
Public

Het nietje

Het Nietje. Het nietje wilde niet nieten, niet dat hij het niet kon, nee, dat niet. Maar het nietje wilde niet. Het nietje wou zijn naam eer aan doen en dan is hem gelukt ook, dus, toen.
4
0
Public

Het mannetje van het schilderij

Het Mannetje Van Het Schilderij. Er was eens een mannetje in een schilderij, hij kon alleen maar kijken van opzij, omdat hij alleen met zijn profiel getekend was. En als je onder het schilderij keek en las: Dan stond er: "De man in het maanlicht". want dat was de titel van het schilderij. Met die man bedoelen ze die man, hij die...
15
1
Public

Mary s potlood

Mary's Potlood. Er was eens een potlood dat voelde zich heel groot groot en flink en beter als al het andere schrijfgerei Nee, met haar opschepperijen maakte ze niemand blij. Het andere schrijfgerei dat bij haar zat in Mary's etui Zeiden allemaal: "Dit kan nie". Verder zei het potlood nog: Ik heb als enige het eeuwige leven, nou...
6
0
Public

Het idool

Het Idool. Er was eens een jongen die zei iedere dag: "Potverdomme" als hij in de spiegel keek, want wat bleek?: Die jongen vond zichzelf zo lelijk en daarvan gaf hij blijk door tegen zichzelf Potverdomme te zeggen. Maar het valt niet mee om jezelf knap te vinden zoals het ook niet meevalt voor een kip om een eitje te leggen. Ma...
15
0
Public

Een beetje

Een Beetje. Er was een een meesje die antwoordde op alles: "Een beetje" Als je vroeg: "Hoe oud ben je"? Dan zei hij: "Een beetje". Nou, dan weet je ook genoeg. Een beetje oud? Dat is te vroeg voor wijze levenslessen. Nee, laat dat beestje dan maar "een beetje"
4
0
Public

Op het eerste gezicht

Op Het Eerste Gezicht. Ik heb een meisje gezien. Ze was misschien veertien. Zij zag mij ook en lachtte Ik dacht dat ik door de grond zakte. Maar dan wel van verlegenheid, weet je, ik ben zelf al een jongen van 10, maar ik heb nog nooit zo'n mooie meid gezien. Ik wil verkering met haar, dat is zeker, geheid! Wat denk je: "Zou ik ...
4
0
Public

Het hazencafee

Er was eens een haas die was de natuur de baas. Want, iedere keer als er iemand op hem joeg ging hij netjes naar een kroeg. Daar ging hij zitten en bestelde dan een biertje En hij liet de deur op een kiertje. Dan keek hij wanneer de jagers weg waren om zich dan gelijk-als een haas-een weg naar buiten te scha­ren. Niemand keek g...
4
0
Public

De asbak

De asbak. In huize Weltevree Was de asbak er niet blij mee dat hier niet gerookt werd, -alleen als er visite kwam- Dus hij verveelde zich zo dat hij wat ondernam: De asbak schoof zichzelf van zijn plaats, en liep naar de mooie 18e eeuwse vaas. "He, vaas" zei hij, "Ben jij ook nooit eens blij?" "Dat valt wel mee", zei de lege vaa...
4
0
Public