Plastic inzamelen: nuttig? noodzakelijk?

Laatst kwam ik bij de milieustraat met een auto vol spullen. Ik had de schuur opgeruimd. Naast hout, karton, een oud koffiezetapparaat en glas had ik ook een tas vol plastic. Voor het uitsorteren van de rommel moest ik naar allerlei containers lopen. "Dat plastic kan wel bij het restafval, die bak voor plastic staat helemaal daa...
8
3
Public

Vroeg in de morgen, dan is het zo stil

Het is het zo stil, maar waar komt die stilte vandaan? Vroeg in de morgen, dan is het zo stil Vroeg in de morgen word ik wakker, het is nog zo stil Ik hoor de vogels al fluiten en helaas ook de kat miauwen Verder hoor ik niets dan alleen het huis dat nog slaapt Er is niets dat mij stoort; waarom word ik dan zo vroeg wakker? Ik l...
19
11
Public

Een alfabet van woorden; verbijsterend mooi

Verbijsterend hoe een aantal woorden die Verbijsterend62 aan ons meegeeft je kan inspireren voor een gedicht, terwijl ik helemaal geen dichter ben. Zomaar op een avond De ober vraagt: Wat zal ze drinken? Tja daar vraag je me wat. Ze is even naar het toilet en zei mij niet wat ze het liefste had gehad. Doe maar een water met bubb...
19
10
Public

De dood van Black Fuel - leven en dood 'on the road'

"De dood van Black Fuel - Leven en dood on the road - " is spannend tot de laatste bladzijde. Je eigen boek schrijven en uitgeven Printing on demand, daar is op Plazilla al een aantal artikelen aan gewijd. Steevast zijn reacties bij de artikelen van andere Plazilla-schrijvers dat zij er van dromen om een eigen boek uit te (gaan)...
11
6
Public

Wat een domper na zulke hoge verwachtingen

Een piek in het aantal hits op een artikel geeft hoge verwachtingen. Wat een domper zeg. Zondag 11 september 2011 De wereld kijkt naar de herdenkingen in New York, Washington en Pennsylvania. Het is 10 jaar nadat op 11 september 2001 met vier vliegtuigen aanslagen worden gepleegd door de terroristen van Osama Bin Laden. Veel is ...
33
21
Public

Mijmeringen over mijn jeugd

Een kijkje in mijn jeugd, als vervolg op het jaar 1963. Jarig Vroeger keek je uit naar je verjaardag. Al weken voorafgaand was je bezig met het verzinnen van je verlanglijstje, wie je op je feestje zou uitnodigen en welke spelletjes je dan zou gaan doen. Het programma voor dé woensdagmiddag werd bedacht, opnieuw bedacht en de s...
23
11
Public

Hoe Xead 'vroegur' was... beter?

Een aanvulling op de vraag van Neerpenner en het artikel van Kikafonie. Hoe Xead 'vroegur' was... Het begin van Xead... ons-kent-ons Alhoewel ik al sinds begin 2010 ben ingeschreven als (118e) Xead-schrijver, ben ik feitelijk pas in januari 2011 echt artikelen gaan schrijven en plaatsen. Eerst schreef ik artikelen over verkeer e...
42
28
Public

De druk is van de ketel

Wat ben ik blij dat Plazilla is gelanceerd. De druk is van de ketel en dat is maar goed ook. Ik heb het twee weken aangekeken en schrijf nu mijn eerste Plazilla. Ach, is dat zo? Als schrijver van bijna het eerste uur, stond ik.... Ach nee, dat is niet zo. Ik ben niet een schrijver van het eerste uur, maar wel schreef ik mij als ...
10
8
Public

Ik ben gebeld

We waren net klaar met het avondeten toen de telefoon ging. Mijn vrouw nam op en er viel een stilte. De andere kant van de lijn moest mij hebben. Ik dacht nog... "de Kabinetsformatie is nog bezig. Gaan ze nu al bellen om te informeren naar mijn beschikbaarheid?" Maar nee. Nee. De stem van de mevrouw aan de andere kant leek helem...
28
7
Public