Hoe eindig je een relatie?

De meeste mensen krijgen er wel eens mee te maken:het breken van een relatie. Het is een van de moeilijkste dingen om te doen, zeker wanneer je de ander al tijden kent en eigenlijk daarvoor veel goede momenten kende. Of wanneer je nog steeds om iemand geeft, maar weet dat het zo niet langer kan. Je weet ook hoe het voor de ander...
20
12
Public

Kaas verlaagt kwaliteit van sperma

Nederlanders zijn echte kaaskoppen. We eten zo'n 18 kilogram kaas per dag, gemiddeld per persoon. Op de boterham een plak kaas, kaas door de saus of over de pasta. Een van de meest gegeten en meest bekende kazen is dan ook de Goudse kaas uit Gouda. Wat is kaas? Kaas is gemaakt van melk, waarbij de vaste stoffen, zoals de vetten,...
11
5
Public

Wat zijn aardbevingen?

Alweer het nieuws over een aardbeving. Deze keer in Costa Rica, Midden-Amerika. Het blijkt te gaan om een aardbeving met een kracht van 6,6 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag op ongeveer 20 kilometer diepte. Maar wat betekent dit nu precies? Een aardbeving Wanneer de aardkorst trilt of hevig beweegt, wordt ook wel gesp...
10
1
Public

Mijn top 6 foodie films

Op sommige dagen zit ik werkelijk het internet af te speuren naar heerlijke gerechten en foto's die me doen verlangen naar een heerlijke maaltijd. Op zulke momenten ga ik ook op zoek naar films waar ik zo'n anderhalf uur lang kan staren naar voedsel, het maken van voedsel en ... voedsel. Welke film moet iedere foodie zo onderhan...
7
2
Public

24 oktober: nationale feestdag

Tegenwoordig kan elke dag wel gevierd worden. Tegenwoordig is elke dag wel ERGENS een nationale dag. En zo ook vandaag, op een doodnormale 24 oktober. Wat wordt er dan gevierd? Wel, twee dingen: Nationale Bologna dag "Good and Plenty" dag Nationala Bologna dag Bologna, oftewel "baloney" is afkomstig uit Bologna, een Italiaanse s...
4
1
Public

Pop up restaurants

Een diner 80 meter onder de grond? Dat kan toch niet. Of wel? In Finland gingen op 10 september, dit jaar, de deuren open naar een restaurant die onder de grond gevestigd is. Tot 24 september is het mogelijk om te eten in de Tytyri mijn, waarbij de gasten helmen dragen voor 128 euro. Voor dit geld krijg je een maaltijd, drankjes...
10
1
Public

Tips bij boodschappen doen met een laag budget

In tijden van crisis of als je nu eenmaal moet leven van een kleiner budget, zijn we op zoek naar manieren om op ons leven te bezuinigen. Op het ene gebied gaat dat makkelijker dan op het andere. Een vakantie kan gaan om een vliegreis naar Australië, maar je kunt ook de auto naar Frankrijk pakken. Een flat screen tv kun je ook ...
6
3
Public

De verkiezingen: Wat stem jij?

Langzaamaan komt het dichterbij: De Stemdag. De dag dat jij laat horen of jij gaat voor links of voor rechts, of dat je liever in het midden blijft. Of stem je blanco deze keer? Debatten Eén van de dingen die ik leuk vind aan de verkiezingstijd is de vele, vaak amusante, debatten op tv. Natuurlijk is het handig om meer te weten...
6
1
Public

Oh nee, ik ben bang voor...

Hoor ik daar iemand gillen?Of was ik het zelf?Ja, ik geef het toe. It was me. Er liep zojuist een muis door mijn kamer!Terwijl ik normaal gesproken vertederde geluiden maak wanneer ik een muisje door de bibliotheek van de universiteit zie rennen, schrik ik nu toch wel op. Een moment geleden zat ik nog onbewust van het beestje op...
2
0
Public