plazilla.com logo
Sporten

Weddenschapslijnen uitgelegd

Niveau: Beginner: Beginner
8 Ik kan geen tekst vertalen als ik niet precies weet wat er vertaald moet worden. Gelieve uw tekst op te geven voor vertaling. mins lezen
Pagina gemaakt 08 augustus 2022

Inhoudsopgave

Op zoek om je onder te dompelen in de wereld van sportweddenschappen? Onze gids voor sportweddenschappen lijnen zal ervoor zorgen dat je in no time deskundige inzetten kunt plaatsen op de grootste competities in Nederland. We zullen je leren hoe weddenschappen lijnen werken en je op de hoogte brengen van sport quoteringen om je te helpen scherpere weddenschappen te plaatsen.

Wat is een weddenschapslijn?

Een weddenschapslijn is een vorm van wedden waarbij de bookmaker of sportsbook de weddenschapskansen bepaalt en bepaalt welk team favoriet en underdog is in een wedstrijd. Deze handicap creëert een marge (lijn) tussen de twee teams, waarbij slechts twee mogelijke uitkomsten zijn, en stelt de parameters vast voor het wedden op de wedstrijd.

Een voorbeeld van hoe wedlijnen werken

Laten we puntenspreiding gebruiken en zeggen dat een sportboek gelooft dat de Cleveland Cavaliers 20 punten beter zijn dan de Washington Wizards. De bookmaker kan de Cavaliers handicappen met 20 punten, wat onze lijninzet creëert.

In dit scenario zijn er twee mogelijkheden voor de wedder: de Cavaliers steunen om met meer dan 20 punten te winnen, of de Wizards om binnen 20 punten te komen. Beide resultaten van deze weddenschap zullen gelijke kansen hebben.

Hier is een voorbeeld uit het echte leven: in een wedstrijd tussen de Brooklyn Nets en de Charlotte Hornets stelt een sportboek deze handicaps op voor de twee teams:
Nets + 7.5 -> Nets + 7,5
Hornets - 7,5.

Deze regel heeft het speelveld nu gelijk gemaakt in de wedstrijd, wat betekent dat beide teams nu een gelijke kans hebben om te winnen met de opgelegde handicaps. Gegeven dat de Hornets de favorieten zijn in deze wedstrijd, moeten ze met acht punten winnen om de weddenschap te laten slagen. Om een weddenschap op de Nets te laten uitbetalen, mogen de underdogs niet met acht punten of meer verliezen. Bij een puntenspreiding worden de kansen meestal ingesteld op -110, tenzij anders vermeld door de bookmaker. Dit betekent dat een weddenschap van €10 op de Hornets je €9,10 zou opleveren als ze zouden winnen.

Onze sportkansen gids biedt meer informatie over puntverspreiding, fractionele kansen en meer als je je kennis over sportweddenschappen wilt vergroten.

Wat is een Moneyline-weddenschap?

Roadline-inzetten zijn de meest populaire weddenschappen bij sportweddenschappen. Met deze inzet wedt de gokker welk team of welke speler een wedstrijd of toernooi rechtstreeks zal winnen. Nieuwe gokkers houden van deze inzetten omdat sportsbooks geen handicaps opleggen.

Bijna alle sportspellen hebben een favoriet en een underdog, en een bookmaker zal hun kansen aanpassen om de waarschijnlijkheid van elk team/speler om het spel te winnen te weerspiegelen.

Overeenkomsten Kansen
Milwaukee Bucks blijft hetzelfde in het Nederlands. -175
vs is het afkorting van "versus", wat "tegen" betekent. Het wordt vaak gebruikt in sport- en competitiecontexten om aan te duiden dat twee teams of spelers tegen elkaar strijden.
Cleveland Cavaliers +500
Charlotte Hornets +115
vs is het afkorting van "versus", wat "tegen" betekent. Het wordt vaak gebruikt in sport- en competitiecontexten om aan te duiden dat twee teams of spelers tegen elkaar strijden.
Philadelphia 76ers wordt vertaald als "Philadelphia 76ers" omdat het de naam is van een professioneel basketbalteam gevestigd in Philadelphia, Pennsylvania. -143

Favorieten trekken onmiddellijk nieuwe gokkers aan, maar de beloningen voor het steunen van dit team zullen aanzienlijk minder zijn dan voor de underdog. Hoe waarschijnlijker het is dat een favoriet wint, hoe lager de uitbetalingen zullen zijn voor gokkers.

Hier komt het vinden van waarde in het spel. Als je een goede reden hebt om te denken dat een underdog zal winnen, kan het lonend zijn om ze te steunen, afhankelijk van welke odds de bookmaker hun heeft toegewezen. Hoe groter de underdog, hoe hoger de uitbetaling.

Hier is een perfect voorbeeld van een moneyline weddenschap met behulp van de bokswedstrijd tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor uit 2017:
Floyd Mayweather - 500
Conor McGregor + 400 wordt vertaald als Conor McGregor + 400.

Wie denk je dat de strijd zal winnen?
-500 Bij -500 is Mayweather de overweldigende favoriet, met zijn kansen die dit weerspiegelen. In dit scenario zou je €500 moeten inzetten op Mayweather om €100 te winnen.
+400 Als je hoopte dat McGregor de kansen zou omdraaien en de strijd zou winnen, zou een weddenschap van €100 op de Ier €400 opleveren - een aanzienlijke winst.

Gebruik weddenschapstools zoals onze Kansenrekenmachine om u te helpen meerdere kansen van sportboeken binnen enkele minuten te controleren.

Waarde vinden in wedden: Slimmer zijn dan de bookmakers

Weten wanneer een weddenschap goed is om te plaatsen, draait allemaal om het vinden van waarde op de markt. Het gaat niet alleen om wedden op wie een wedstrijd zal winnen; het gaat erom te overwegen of de prijs/kansen van dat team/speler echt representatief zijn voor wat waarschijnlijk zal gebeuren.

Terugvallen op het voorbeeld van Mayweather vs McGregor geeft Nederland een uitstekend perspectief op waarde. Dit was de absolute mismatch der mismatches. Toch overtuigden sommige fanatieke mixed martial arts (MMA)- en Ierse fans zichzelf ervan dat McGregor een verrassing zou kunnen leveren tijdens zijn boksdroomdebuut; tegenover mogelijk een van de grootste boksers aller tijden, niet minder. Hier vinden we waarde in het ondersteunen van Mayweather in een bijna zeker wedstrijd.

Natuurlijk, het inzetten van €500 om €100 terug te krijgen klinkt riskant, maar de kansen zouden dichter bij -1100 moeten liggen voor Mayweather om die wedstrijd te winnen bij het beoordelen van de vorm (en het gebrek daaraan) tussen beide vechters.

Met zoveel fans die McGregor steunen om te winnen, werd het verschil tussen de kansen van elke vechter kleiner. De kansen op McGregor begonnen in juni op +700, maar zijn tegen de tijd dat hij de ring betrad gedaald naar +400. De wedstrijd benadrukt ook dat de timing van een weddenschap cruciaal is voor de waarde ervan. Het vroegtijdig steunen van een populaire underdog geeft je betere kansen dan wachten tot de dag van het evenement.

NFL-weddenschappen

Als het gaat om NFL-weddenschappen het grote aantal weddenschappen dat gokkers kunnen plaatsen, zorgt voor meer opwinding tijdens het kijken naar een wedstrijd. Aangezien een gelijkspel zeldzaam is in de NFL, opent het een hele reeks weddenschapsmarkten.

Laten we een voorbeeld nemen van een NFL-wedstrijd tussen de New York Giants en Miami Dolphins en hoe de weddenschapsmarkten eruit zouden zien:

Team Lijn Weddenschap Moneyline. Totaal
New York Giants +8 +180 40
Miami Dolphins -8 -200

In dit NFL-voorbeeld hierboven zijn er drie weddenschappen om uit te kiezen:

 1. Lijn Weddenschap
  Een weddenschap op de Dolphins om met minstens 9 punten te winnen.

 2. Moneyline-weddenschappen
  Het plaatsen van een weddenschap van €200 om €100 te ontvangen bij een overwinning van de Dolphins.

 3. Totale Weddenschap
  Wedden dat er meer dan of minder dan 40 punten gescoord zullen worden in de wedstrijd, met gelijke winsten voor beide resultaten (een inzet van €11 zal in totaal €10.01 opleveren).

OPMERKING: als de Dolphins met 8 punten zouden winnen, worden alle weddenschappen terugbetaald.

NBA-weddenschappen

handicap in basketball: Gegeven de heen-en-weer aard van basketbal, zijn handicaps moeilijk te voorspellen voor de bookmaker. Dit is vooral waar als we kijken naar het aantal punten gescoord in een NBA-wedstrijd. Laten we eens kijken naar een mogelijk voorbeeld van een handicap in het basketbal: NBA weddenschapslijn tussen de Brooklyn Nets en de LA Clippers.

Team Lijn Weddenschap Moneyline. Totaal
Brooklyn Nets +3.5 +160 215.5
L.A Clippers blijven ongewijzigd -3.5 -180

In dit voorbeeld hebben we drie soorten weddenschappen waar we onze aandacht op kunnen richten:

 1. Lijn Weddenschap
  Een weddenschap op de Clippers om met minstens 3,5 punten te winnen.

 2. Moneyline-weddenschappen
  Een weddenschap van €180 plaatsen om €100 te ontvangen als de Clippers winnen.

 3. Totale Weddenschap
  Een weddenschap dat er meer of minder dan 215,5 punten gescoord zullen worden in de wedstrijd, met gelijke winst voor beide uitkomsten (een inzet van €11 zal in totaal €10,01 opleveren).

OPMERKING: In dit voorbeeld wordt er bij het lijnwedden en totaalwedden gewerkt met een decimaal (bijvoorbeeld 3,5). Dit betekent dat er geen kans is dat de lijn wordt gesplitst en dat een terugbetaling nodig is.

Parlay Wedden

Parlay-weddenschappen zijn waarbij je inzet op een combinatie van teams om de hoogste winst te behalen voor je inzet. Gokkers kunnen parlay-weddenschappen plaatsen in alle sportcompetities, maar ze zijn vooral gebruikelijk bij NBA-weddenschappen. In dit geval kun je vier verschillende teams inzetten op vier aparte wedstrijden, allemaal om hun lijnweddenschap te winnen - met aanzienlijke odds die dit risico weerspiegelen. Een gokker moet elke individuele inzet correct voorspellen voor een uitbetaling van een parlay-weddenschap. Dit betekent dat hoe groter het risico, hoe groter de beloning.

NHL Wedden

De markten van een stad zijn levendig en bruisend. Ze zijn gevuld met kleurrijke kraampjes waar lokale boeren en handelaren hun producten verkopen. Verse groenten en fruit, ambachtelijke broden, verse vis en vlees, en een verscheidenheid aan bloemen en planten zijn allemaal te vinden op de markten. Het is een plek waar mensen samenkomen om te winkelen, te socializen en te genieten van heerlijk eten en drinken. De markten zijn een belangrijk onderdeel van het stadsleven en spelen een rol in de lokale economie. Ze bieden een platform voor kleine ondernemers om hun waren te verkopen en dragen bij aan de diversiteit en levendigheid van de stad. Bezoekers kunnen genieten van de levendige sfeer, de geuren en smaken van de producten proeven en de lokale cultuur ervaren. Hockey Wedstrijden in het ijshockey zijn identiek aan die van basketbal en voetbal. Er is echter een belangrijk verschil in termen van de extra kans op overtime. Vanwege deze mogelijkheid in het ijshockey, bieden bookmakers een totaalmarkt (zoals eerder besproken) aan die overtime omvat. Stel dat je wilt wedden op een. Stanley Cup wedstrijd tussen de Dallas Stars en de Toronto Maple Leafs:

Team Lijn Weddenschap Moneyline. Totaal
Dallas Stars +4.5 +135 5.5
Toronto Maple Leafs - De Torentjes, officieel de Toronto Maple Leaf Hockey Club, is een professioneel ijshockeyteam uit Toronto, Ontario, Canada. Ze zijn lid van de Noordelijke Divisie van de Eastern Conference in de National Hockey League (NHL). De Maple Leafs zijn een van de meest succesvolle teams in de geschiedenis van de NHL en hebben dertien Stanley Cup-kampioenschappen gewonnen. Het team werd opgericht in 1917 en speelt zijn thuiswedstrijden in het Scotiabank Arena. De Maple Leafs hebben een gepassioneerde fanbasis en staan ​​bekend om hun legendarische rivaliteit met de Montreal Canadiens, wat resulteert in intense wedstrijden tussen de twee teams. Het teamlogo is een esdoornblad, dat een nationaal symbool van Canada is. Toronto Maple Leafs staat bekend om zijn geschiedenis, tradities en toewijding aan het spel en blijft een van de meest herkenbare teams in de NHL. -4.5 -150

Als je voorspelt dat de wedstrijd spannend zal zijn, kan het winstgevend zijn om te wedden op het totale aantal doelpunten 'overs', met de extra tijd toegevoegd.

MLB Wedden

Honkbal het Nederlands: biedt vergelijkbare markten als degene die eerder zijn vermeld, met een opvallend verschil in de toevoeging van een werper voor de wedstrijd. De odds worden sterk bepaald door de startende werper, dus als er last-minute wijzigingen worden doorgevoerd, zullen sommige online wedkantoren weddenschappen terugbetalen. Hier is een voorbeeld van een weddenschap: MLB Wedden :

Team Lijn Weddenschap Moneyline. Totaal
Boston Red Sox -6 -140 N/A - Geen van toepassing
New York Mets +6 +120

Bookmakers geven je de mogelijkheid om te kiezen of je weddenschap de genoemde werpers omvat (beide werpers die minstens één keer in de wedstrijd gooien) of een van beide werpers om te beginnen. De odds zullen sterk veranderen als het team op het laatste moment een ruil doet.

Vegas Odds & Betting Lines - Las Vegas Kansen en Weddenschapslijnen

Wedden is populair in heel de VS, waarbij vele vormen verschillende prioriteiten hebben. Met Nevada gezien als het centrum van wedden in het land, stromen gokkers naar Las Vegas om de sensatie van het wedden te ervaren, zowel op casinospelen als sportevenementen. Dit heeft geleid tot Vegas-kansen en Vegas-wedlijnen, een populair weddenschapssysteem dat uitsluitend te vinden is in de VS.

Voor het maken van een bedevaart naar Sin City, raden we gokkers aan om onze laagste inzet spellingen te lezen Vegas odds guide - Gids voor Las Vegas kansen Deze korte handleiding zal je alles vertellen wat je moet weten over wedden op Vegas odds, inclusief hoe je Vegas wedlijnen kunt lezen, hoe je erop kunt wedden en tips voor betere weddenschappen.

Klaar om te beginnen met wedden?

Voordat u naar de online sportweddenschappen gaat, houdt u deze tips in gedachten:

 1. Zet nooit meer in dan je kunt verliezen.

 2. Doe het rustig aan en gestaag; maak kleine weddenschappen en verspreid je bankroll.

 3. Laat je niet meeslepen door hoge kansen en de 'glory shot'.

 4. Houd altijd rekening met de underdog.

 5. Stop terwijl je vooruitgang hebt - laat de spanning van het winnen van één weddenschap je niet aanzetten om buitensporige risico's te nemen en uiteindelijk meer geld te verliezen.

Bekijk onze best beoordeelde sportweddenschappen websites om vandaag te beginnen met het plaatsen van echte geldinzetten.

Veelgestelde vragen

Hoe lees je NBA-weddenschapslijnen?

Gokkers zullen de teamnamen vinden, samen met de puntspreiding, moneyline kansen en het totale aantal punten gescoord in de wedstrijd. De + en - tekens in de lijnen geven aan welk team de underdog en favoriet is in de wedstrijd, respectievelijk. Gokkers moeten beslissen of de kansen de ware waarde van de wedstrijd weerspiegelen. Zo ja, kunnen gokkers dan wedden op het aantal punten dat een team zal winnen/verliezen of op welk team de wedstrijd wint. Ze kunnen ook wedden op het totale aantal punten gescoord in de wedstrijd.

Wat is de moeilijkste sport om op te wedden?

Honkbal heeft 162 wedstrijden per seizoen en een breed scala aan weddenschapopties voor gokkers om te overwegen. Wedden op de sport vereist een enorme hoeveelheid gegevens om geïnformeerde beslissingen te nemen. Voor veel gokkers maakt de hoeveelheid tijd en moeite die nodig is om honkbal te volgen en odds te analyseren het een van de moeilijkste sporten om op te wedden.

Hoe werken puntverspreidingen?

Een puntenverspreiding is een weddenschapssysteem dat door sportsbooks wordt gebruikt om de kansen tussen twee teams gelijk te maken. Elk team wordt gelabeld als favoriet (-) of underdog (+) en krijgt een puntenaantal dat ze moeten winnen of verliezen om te bepalen of een weddenschap gewonnen of verloren is.

Wat betekent +4.5 bij sportweddenschappen?

Over het algemeen verwijst dit bedrag naar het puntverschil in een spel en betekent dat het underdogteam niet met vijf punten of meer mag verliezen.

Wat betekent 0 puntverspreiding?

Ook bekend als pick'em (PK), treedt een 0 punt spread op wanneer er geen duidelijke favoriet of underdog is in een wedstrijd. In dit scenario wint de winnaar van de wedstrijd de punt spread.

Waarom zou je wedden op negatieve kansen?

Negatieve odds verwijzen naar het favoriete team in de wedstrijd, de speler(s) met de hoogere kans om het spel te winnen. Wedders zullen het favoriete team/speler vinden om te winnen op een weddenschapslijn met een - teken naast hun odds.

Moet ik spreiden of op de geldlijn inzetten?

Dit hangt af van uw kennisniveau, gokervaring en de waarde van de odds. Moneyline weddenschappen zijn het eenvoudigst te plaatsen omdat ze zich uitsluitend richten op de winnaar, waardoor ze een favoriete weddenschap zijn voor nieuwe gokkers. Puntverspreidingen kunnen moeilijker te bepalen zijn, omdat het wedkantoor de kansen tussen de twee teams heeft gelijkgetrokken. We raden aan om het recente prestatieniveau van een team of atleet te onderzoeken, evenals de locatie, voordat u een puntverspreiding weddenschap plaatst.