plazilla.com logo

Inhoudsopgave

Regulier Seizoen Overzicht

Oostelijke Conferentie - Beoordeling

De Brooklyn Nets openden het seizoen als zware favorieten om bovenaan de stand in de Eastern Conference van de NBA te eindigen. Maar naarmate het seizoen vorderde, hadden blessures en COVID-19 problemen hun tol geëist. Met Kevin Durant bijna twee maanden aan de zijlijn door blessures en Kyrie Irving die niet mocht spelen bij thuiswedstrijden vanwege zijn vaccinatiestatus, zagen de Nets hun snelle start vervagen tijdens een epische 4-17 duik die hen tijdelijk op de achtste plaats bracht.

Sporting een line-up met opkomende sterren als Tyler Herro en Bam Abedayo, en ervaren veteranen als Kyle Lowry en Jimmy Butler, heeft de Miami Heat zich gevestigd als het team om te verslaan in het Oosten. Met 53 gewonnen wedstrijden gaat Miami de play-offs in als het hoogst geplaatste team in de conferentie en vormen ze een legitieme bedreiging om terug te keren naar de NBA-finale voor de zesde keer in 12 jaar.

Met Giannis Antetokounmpo opnieuw aan het roer, behaalden de verdedigende kampioenen Milwaukee Bucks 51 overwinningen om de tweede plaats te delen. De Bucks worden vergezeld door de Boston Celtics en de Philadelphia 76ers. De Celtics schudden hun langzame start van zich af door 35-12 te gaan in hun laatste 47 wedstrijden, en Joel Embiid verdiende MVP-overweging terwijl hij de Sixers leidde naar hun derde campagne van 50+ overwinningen in vijf jaar.

Aangedreven door Rookie van het jaar, Scottie Barnes, trokken de overpresterende Toronto Raptors de aandacht door 48 wedstrijden te winnen. Ondertussen eindigden de Chicago Bulls als zesde, met een record van 46-36. Verrassende conferentiefinalisten vorig jaar, de Atlanta Hawks keren terug naar de play-offs voor het tweede achtereenvolgende jaar na twee overwinningen in het Play-In Toernooi.

Westere Conferentie - Overzicht

Na vorig seizoen net tekort te zijn gekomen in hun eerste optreden in de NBA-finale sinds 1993, waren de Phoenix Suns een dominante kracht bij hun terugkeer in actie dit seizoen. Onder leiding van het dynamische duo Devin Booker en Chris Paul maakten de Suns een statement met een winstreeks van 18 wedstrijden aan het begin van het seizoen. Phoenix keek nooit achterom en eindigde bovenaan de stand van de NBA Western Conference met een franchise-record van 64 overwinningen. De Suns staan echter voor een enorme taak in hun streven om de eerste NBA-kampioenschap in hun 55-jarige geschiedenis te claimen.

De Memphis Grizzlies evenaarden ook een franchise-record met 56 overwinningen om de tweede plaats in het klassement van de conferentie te claimen. De Grizzlies hebben hun opleving aangedreven door gemiddeld 115,6 punten per wedstrijd te scoren, op één na beste in de NBA, waardoor ze goed gepositioneerd zijn om hun eerste playoff-serie-overwinning in zeven jaar binnen te halen.

Terwijl zowel de Suns als de Grizzlies op zoek zijn naar ongrijpbare glorie, hebben Stephen Curry en de Golden State Warriors hun zinnen gezet op een terugkeer naar de NBA-finale voor de zesde keer in acht jaar, nadat ze hun schema afsloten met 53 overwinningen en de alleenheerschappij over de derde plaats.

De Utah Jazz moeten een wankelende eindsprint omdraaien die hen beperkte tot 49 overwinningen, als ze voor het eerst sinds 2007 de tweede ronde willen halen. En ze staan niet alleen, aangezien ook de Denver Nuggets, Minnesota Timberwolves, New Orleans Pelicans en LA Clippers proberen hun sombere postseizoensverhalen te herschrijven tijdens de NBA Playoffs van dit seizoen.

Hoe werken de NBA Playoffs?

Als een van de meest populaire naseizoenen in de wereld van de sport, voldoet de NBA Playoffs elk jaar aan de hype. De acht beste teams uit de Eastern en Western Conferences staan onder de schijnwerpers in een knock-out competitie, waardoor herinneringen worden gecreëerd die voor altijd in de sportgeschiedenis zullen voortleven.

Onderstaand geven we een overzicht van het kwalificatieproces voor 2022, inclusief het Play-In-toernooi, leggen we uit hoe elke serie zal verlopen en breken we de routes naar de NBA-finale .

De NBA-play-offs is de enige naseizoen in de belangrijkste Noord-Amerikaanse sporten waar geen enkel team een 3-0 achterstand heeft overwonnen in een zeven-wedstrijdenreeks.

Seeding & Kwalificatie

In 2023 is de kwalificatie voor de NBA Playoffs gewijzigd. Voorheen kwalificeerden de acht beste teams per conferentie zich. Maar nu kwalificeren de top zes zich en een Play-In-toernooi bepaalt de zevende en achtste plaatsen van elke conferentie.

Het toernooi ziet de 7e en 8e zaadjes tegenover elkaar staan, waarbij de winnaar het 7e zaadje verdient. Het 9e zaadje en 10e zaadje spelen voor het recht om te spelen tegen de verliezer van het 7/8 zaadje spel. Wie er ook wint, verdient de laatste plek in de play-offs en maakt het NBA-play-offbeeld compleet.

Het kwalificeren voor de playoffs is één ding, maar ervoor zorgen dat ze kwalificeren als hoogste zaad is een prioriteit voor alle teams. De vier hoogste zaadposities krijgen thuisvoordeel in de eerste ronde en het 1e zaad heeft hetzelfde voordeel gedurende alle conference rondes.

De Houston Rockets van 1995 zijn het laagst geplaatste team ooit dat de NBA Finals heeft bereikt en het NBA-kampioenschap heeft gewonnen. Ze waren als zesde geplaatst in de Western Conference en gingen de play-offs in met een record van 47-35. Op weg naar de overwinning versloegen ze Utah, Phoenix, San Antonio en Orlando; allemaal teams met 50 overwinningen in het reguliere seizoen.

Playoff Series Uitgelegd

In de eerste ronde van de playoffs speelt de nummer 1 tegen de nummer 8, de nummer 2 tegen de nummer 7, en zo verder naar binnen toe. De winnaar met de hoogste notering speelt tegen de winnaar met de laagste notering in de volgende ronde.

Elke serie duurt niet langer dan zeven wedstrijden, wat betekent dat vier overwinningen genoeg zijn om door te gaan naar de volgende ronde. Vanwege de zaaistructuur die thuisvoordeel geeft, volgen de series een 2-2-1-1-1 thuis- en uitformatie. Dus, gedurende een zeven-gameserie, zal de hogere geplaatste wedstrijden 1, 2, 5 en 7 thuis spelen.

Een van de grootste verrassingen in de geschiedenis van de NBA Playoffs vond plaats toen het achtste reekshoofd, de Golden State Warriors, de eerste reekshoofd, de Dallas Mavericks, versloeg met 4-2 in de eerste ronde van de playoffs van 2007. Voorafgaand aan de wedstrijd gaven sportsbooks de Warriors een kans van 5,9% om de serie te winnen.

Er is een tussenpoos van twee tot vier dagen tussen elke wedstrijd in een serie voor de eerste twee rondes, en daarna om de andere dag voor de conference halve finales. Wedstrijden worden om de twee tot drie dagen gespeeld in de NBA-finale.

Het kleinste aantal wedstrijden dat een kampioensteam in een kampioenschap kan spelen is 16; vier wedstrijden in elke ronde van de playoffs. Echter, ze kunnen maximaal 28 wedstrijden spelen als elke serie in zeven wedstrijden, 4-3, wordt beslist.

Geen team is ooit 16-0 gegaan; de Golden State Warriors van 2016-17 kwamen dichtbij. Ze wonnen hun eerste 15 wedstrijden en eindigden uiteindelijk met 16-1. Een team heeft nog nooit vier wedstrijden zeven gespeeld op weg naar een NBA-kampioenschap, ook niet.

De Boston Celtics hebben het record van de meeste playoff-wedstrijden gespeeld om een ​​kampioenschap te winnen (26).

NBA-finale

In navolging van hetzelfde formaat als de andere rondes in de NBA Playoffs, is de finale de eerste serie waarin de Eastern Conference de Western Conference ontmoet.

Over een maximum van zeven wedstrijden zal de NBA Kampioen 2022 gekroond worden, en de winnende spelers zullen een felbegeerde NBA Kampioenschapsring ontvangen.

Vergeet niet dat de NBA-finale zal ook worden behandeld in de bovenstaande houder, dus je kunt deze pagina gebruiken gedurende het hele naseizoen.

Een van de meest memorabele zevende wedstrijden in de NBA Finals geschiedenis was de wedstrijd van 2016 tussen de Cleveland Cavaliers en de Golden State Warriors. De Cavs wonnen de wedstrijd met 4 punten dankzij Lebron James en Kyrie Irving, die respectievelijk 27 en 26 punten scoorden. De 4-3 overwinning in de serie was de eerste keer dat een team ooit het NBA-kampioenschap won na een achterstand van 3-1.