Tussenliggende Pokertips

Pokercoach Alton Hardin bespreekt de essentiële tussenliggende pokervaardigheden die nodig zijn om de tegenstand te verslaan en spellen te winnen. Bouw solide poker fundamenten op en je kunt doorgaan met het oefenen van strategieën en het verbeteren van je kansen.

 • Transcript

  5 Stappen naar winstgevend poker

  Hallo daar, heb je interesse om te leren over vijf essentiële pokertips die je gaan leren hoe je winstgevend poker kunt spelen? Nou, als dat zo is, blijf dan kijken want je gaat deze video willen zien.

  Nou, ik ben blij dat je afgestemd bent gebleven en je naar deze video gaat kijken. Voor degenen onder jullie die niet weten wie ik ben, mijn naam is Alton Hardin, ik ben een best verkopende pokerschrijver en de oprichter van MicroGrinder Poker School, en vandaag ben ik hier om je in een video voor Online Gambling te leren hoe je winstgevend poker kunt spelen met behulp van vijf essentiële fundamentele pokertips.

  Dus laten we doorgaan en laten we beginnen en laten we praten over hoe we van jou een winstgevende pokerspeler kunnen maken.

  Stappen naar winstgevend poker

  Dus, als het gaat om werken aan je pokerspel en streven naar een winstgevende pokerspeler, zijn er zoveel verschillende dingen die je kunt doen om aan je spel te werken. En het kan een beetje overweldigend zijn voor mensen die niet weten waar ze moeten beginnen. Dus, voor beginners en pokerspelers die moeite hebben en break-even spelen, heb ik, wat je op het scherm ziet, samengesteld wat ik 5 stappen naar winstgevende poker noem, en we gaan het hebben over elk van deze stappen in deze video.

  Dus, voor beginners, worstelende en break-even pokerspelers, heb ik samengesteld, wat je op het scherm ziet, wat ik 5 stappen naar winstgevend poker noem en we gaan het hebben over elk van deze in deze video.

  Dus om je een korte samenvatting te geven:

  • De eerste is het opbouwen van een sterke pokerbasis.
  • Dan zullen we praten over het spelen van strak, agressief poker.
  • Dan gaan we het hebben over het begrijpen van varianten in poker.
  • Daarna zullen we praten over het leren spelen van +EV poker.
  • en tot slot gaan we het hebben over leren om niet tilt te raken

  Dus dit zijn de vijf stappen om winstgevend poker te spelen die je in deze video gaat leren.

  Dus laten we gewoon doorgaan en laten we beginnen met praten over het opbouwen van een solide pokerbasis.

  Bouw een sterke pokerbasis

  Dus, het eerste en waarschijnlijk het belangrijkste waar we ons echt op moeten richten, is het opbouwen van een sterke pokerbasis. En dit is een beetje breed en wat ik graag hiervoor gebruik, wat je op het scherm ziet, noem ik graag jouw drie pijlers:

  • Dus, we hebben onze pre-flop basisprincipes.
  • We hebben onze post-flop fundamenten.
  • En we hebben essentiële pokerscience

  En al deze drie zijn even belangrijk. Dus, je hebt een goed begrip nodig van een solide pre-flop spel, een solide post-flop spel en op zijn minst elementaire poker wiskunde zoals pot odds en impliciete odds in equity.

  Nu, als we hierover nadenken, als je uiteindelijk een geweldige pokerspeler wilt worden, moet je de basisbeginselen beheersen. En als we er vanuit het perspectief van een huis over nadenken, als we een zeer slecht gemaakt fundament hebben, dan zullen ook alles wat we er bovenop bouwen, onze kozijnen, ons gipsplaat, elektriciteit, ramen, ons dak enzovoort, ook problemen op de lange termijn hebben.

  Dus we willen ervoor zorgen dat we ons richten op deze basisprincipes. En wanneer ik het heb over deze zaken, wanneer ik praat over pre-flop fundamentalisme en post-flop fundamentals en essentiële poker wiskunde, is dit zeker heel breed en daarom heb ik geen opsommingsteken gegeven van de verschillende dingen. Omdat wanneer je hiernaar kijkt, het echt gaat om het leggen van de basis om vervolgens je spel verder te verbeteren.

  Dus pre-flop fundamenten, werkend aan zaken zoals het kennen van de verschillende soorten ranges die je pre-flop zou moeten spelen, in termen van raisen en callen bij driebetten en het stelen van de blinds en dergelijke. Voor post-flop, het begrijpen van het bereik van je tegenstander na de flop, het begrijpen van de textuur van het bord, het begrijpen van hoe te reageren op inzetten, het begrijpen wanneer je voor waarde kunt inzetten of als een bluf kunt inzetten enzovoort.

  En dan essentiële pokerwiskunde. Essentiële pokerwiskunde speelt een rol in alles hier, in ons pre-flop spel en ons post-flop spel. Het komt allemaal neer op wiskunde, dus je moet ten minste de basis beheersen.

  Dus dat is het opbouwen van een pokerbasis, en zoals ik al zei, het is erg breed, maar het is erg belangrijk. Als je alleen op één ding in deze video focust, focus je op het opbouwen van een sterke pokerbasis.

  Speel Strak Agressief (TAG) Poker

  Zo, dat is een perfecte overgang naar Nederland om nu te praten over het spelen van strak, agressief poker, en we verwijzen vaak naar een strak, agressieve speler als een tag in de pokergemeenschap.

  Nu, wanneer je werkt aan het opbouwen van een sterke pokerbasis en je werkt aan je pre-flop spel en je post-flop spel en je pokerwiskunde, zul je van nature een agressievere pokerspeler worden. Echter, ik heb daadwerkelijk studenten gezien waarmee ik heb gewerkt, studenten die ik heb gecoacht, ik heb gezien dat ze passieve neigingen hebben. Sommige spelers staan aan het ene uiteinde waar ze erg agressief zijn en we eigenlijk moeten temperen, en andere spelers staan aan het andere uiteinde waar ze te passief zijn en we ze agressiever moeten maken.

  Dus, hier is de deal. Ik wil dat je streeft naar het worden van een strakke, agressieve pokerspeler en dat is omdat agressieve pokerspelers winnende pokerspelers zijn. Passieve spelers aan de andere kant zijn verliezende pokerspelers, en we zullen het hierover hebben op de volgende pagina. En ik wil dat je dit begrijpt, want het is een zeer belangrijk concept.

  Zwakke passieve pokerspelers zijn op de lange termijn verliezende pokerspelers. Iedereen kan winnen in een enkele pokersessie, maar op de lange termijn zal een passieve pokerspeler verliezend zijn. Aan de andere kant is gecontroleerd agressief poker winnend poker. En het sleutelwoord hierbij is gecontroleerd, omdat we het hebben over strak, agressief poker.

  Waarom is agressief poker winnend poker?

  Dus laten we praten over waarom agressief pokeren winnend poker is. Dus er zijn passieve pokerspelers en er zijn agressieve pokerspelers. Welnu, we hebben gezegd dat passieve pokerspelers op de lange termijn verliezende pokerspelers zijn. Wel, waarom is dat? Als we passief zwak poker spelen, kunnen we alleen op één manier de hand winnen, namelijk bij de showdown door de beste hand te maken.

  Dus, we komen in de meeste gevallen alleen aan het einde van de hand door naar de showdown te gaan, omdat we zwak en passief spelen. We checken en we callen, we zetten niet echt in op onszelf. Maar aan de andere kant, als we agressief poker spelen, geven we onszelf eigenlijk twee verschillende manieren om de hand te winnen. We geven onszelf de kans om de hand te winnen met hetzij de beste hand hetzij de slechtste hand.

  Dus kunnen we winnen met de beste hand wanneer we simpelweg inzetten voor waarde met de beste hand, in de hoop geld te kunnen halen bij onze tegenstanders en zoveel mogelijk te verdienen met onze beste hand.

  Nu aan de andere kant kunnen we ook winnen met de zwakste hand door te bluffen of semi-bluffen en ervoor te zorgen dat onze tegenstanders mogelijk betere handen folden.

  Dus, zoals je kunt zien, maakt alleen het hebben van deze tweede mogelijkheid om te bluffen of semi-te bluffen agressief poker erg winstgevend. Daarom wil ik dat je je ook richt op het worden van een strakke, agressieve pokerspeler.

  Begrijp variatie in poker

  Dus, het volgende dat we moeten begrijpen, is variatie in poker. En eigenlijk moeten we meer doen dan het simpelweg begrijpen; we moeten het daadwerkelijk omarmen en leren accepteren.

  Dus wat is het? Veel pokerspelers hebben er wel van gehoord, maar veel begrijpen het eigenlijk niet echt en in zijn meest basale vorm is het niets meer dan de ups en downs in poker, oftewel onze goede en slechte periodes, wanneer we goed bezig zijn en wanneer het tegen zit, en je zult veel mensen horen praten over negatieve of positieve variantie. Negatieve variantie is wanneer het tegen zit en niets meezit, positieve variantie is wanneer alles meezit en we veel winnen.

  Laten we nu praten over een meer definitieve definitie. Dus een meer definitieve definitie is het verschil tussen individuele resultaten op korte termijn en laat me dit benadrukken, omdat het belangrijk is, het is een verschil tussen individuele resultaten op korte termijn en de gemiddelde set van resultaten die we verwachten te zien op lange termijn, op basis van ons correcte besluitvormingsproces.

  Laat me je een voorbeeld geven om dit te verduidelijken. Laten we zeggen dat we pocket koningen hebben en onze tegenstander pocket boeren heeft, en we zijn allemaal all-in pre-flop voor €100. We weten zonder enige berekening dat we op de lange termijn verwachten te winnen, toch? Pocket koningen zullen in de meeste gevallen winnen van pocket boeren. Maar wat gebeurt er als we de hand drie keer spelen en twee van die drie keer verliezen? Dat is negatieve variantie.

  Aan de andere kant, als we onze tegenstander zijn die pocket Jacks heeft en we winnen er twee of drie, dan is dat positieve variantie. Nu moeten we begrijpen dat op de lange termijn, de wiskunde zal ingrijpen en als we verwachten dat we ongeveer 80% van de tijd winnen, dan gaan we ook 80% van de tijd winnen, en hier is het ding wat veel pokerspelers eigenlijk niet echt nadenken over variantie, ze denken er niet over na vanuit dit perspectief en uiteindelijk heeft dat een negatieve invloed op hun spel en hun bankroll. Waarom is dat zo? Wel, wanneer we variantie niet begrijpen, wanneer we het niet omarmen, wanneer we die momenten waarin we al ons geld inzetten met de beste hand, met pocket koningen tegen pocket jacks en we verliezen, niet omarmen, dan zullen we vaak tilt gaan. Maar wanneer we begrijpen dat we de juiste zet hebben gedaan, dan zouden we blij moeten zijn ongeacht het korte termijn resultaat, omdat we weten dat we op de lange termijn zullen winnen.

  Dus dat is variatie en dat gaat eigenlijk perfect over in het begrijpen en praten over verwachte waarde, dus laten we daar nu over praten.

  Speel +EV Poker

  Dus het volgende waar we over moeten praten is iets dat verwachte waarde wordt genoemd of kortweg EV en wat het is, is dat het een belangrijk wiskundig concept is dat je moet kennen als pokerspeler.

  Dus wat is het? Nou, de verwachte waarde vertelt Nederland hoeveel we gemiddeld gezien verwachten te winnen of verliezen op de lange termijn, gebaseerd op een specifiek scenario in poker. Dus wat we kunnen doen, zijn er berekeningen genaamd EV-berekeningen, en als we een hand spelen en niet echt zeker zijn of die hand winstgevend was of niet, kunnen we de cijfers invoeren in een EV-berekening en het zal Nederland vertellen of die zet +EV of -EV was.

  Een +EV-play is een winstgevende play op lange termijn en een -EV-play is een niet-winstgevende play op lange termijn, dus als we erover nadenken, zal elke situatie of scenario in poker een bijbehorende verwachte waarde hebben, wat betekent dat er een bijbehorend verwacht resultaat zal zijn, waarbij bepaalde situaties winstgevend of +EV zullen zijn op lange termijn en andere situaties niet winstgevend of -EV zullen zijn.

  En wat dat Nederland vertelt wanneer we onze cijfers in een EV-berekening invoeren, is of we op de lange termijn verwachten geld te winnen of te verliezen. En hier is het ding, ik wil dat je je concentreert op het spelen van +EV poker. We willen ons richten op het spelen van winstgevend poker op de lange termijn, toch? We willen ons niet richten op het spelen van winstgevend poker op de lange termijn. En als we teruggaan naar ons voorbeeld van koningen tegen boeren, dan weten we zelfs zonder een berekening te maken dat koningen +EV zal zijn in die situatie en de pocket boeren -EV zal zijn in die situatie. Nou, hoe speel je +EV poker? Nou, je werkt aan alles waar we in deze video over hebben gesproken. Je werkt aan het opbouwen van een solide pokersbasis, je fundamenten voor flop en flop en je essentiële pokersommen. Je werkt aan het zijn van een strakke, agressieve pokertype en je begrijpt en omhelst varianten en je raakt niet tilt.

  Dus alles gaat hand in hand en ervaring in de loop van de tijd helpt je om +EV poker te spelen. Maar om +EV poker te spelen, moet je eigenlijk het begrijpen, of tenminste het concept begrijpen zoals we in deze video doen. Dus ik wilde er zeker van zijn dat we hierover spraken, omdat dit belangrijk zal zijn voor degenen onder jullie die streven naar langdurig winstgevende pokerspelers, niet iemand die eigenlijk alleen maar aan een casino gaat zitten voor een enkele sessie en hoopt een sessie te winnen. We hebben het over EV, we hebben het over een winstgevende speler op de lange termijn.

  Leren om niet te kantelen

  Dus, als het gaat om onze vijf stappen naar winstgevend poker, is er nog één ding waar we het over moeten hebben en dat is het leren om niet te tilt, omdat tilt niet alleen schadelijk kan zijn voor je pokergame, maar zeker ook voor je bankroll. Dus wat is tilt? Welnu, als je poker speelt voor welke hoeveelheid tijd dan ook, weet ik zeker dat je weet wat het is, maar we zullen het toch definiëren. Het is een veranderde gemoedstoestand, een veranderde mentale staat, wanneer je poker speelt en dingen gewoon niet jouw kant op gaan en je boos, geïrriteerd en gefrustreerd raakt en slecht poker speelt. Dus het gevolg is, zoals ik al zei, slecht poker spelen, je gaat slecht spelen en slechte beslissingen nemen, wat betekent dat je handen gaat spelen die je normaal gesproken niet zou spelen en je speelt ze op een manier die je normaal gesproken niet zou spelen wanneer je daadwerkelijk handen speelt die je zou spelen en wat er gebeurt is dat omdat je tilt bent, omdat je boos bent, nemen je emoties en je veranderde gemoedstoestand het eigenlijk over en beïnvloeden ze je vermogen om helder te denken en rationeel te denken aan de pokertafel. Dus dat is tilt en de gevolgen van tilt.

  Dus, wat kunnen we doen om met tilt om te gaan? Wat zijn enkele strategieën om tilt te bestrijden? Wel, het belangrijkste dat je moet doen, als je het gevoel hebt dat je tilt raakt, is een pauze nemen. Sta op van de tafel, loop weg, neem een pauze. Als je een spel speelt en je tilt zo erg is, ga dan gewoon door en neem je winst op en speel niet meer. Neem een pauze van die avond poker spelen. Misschien zelfs een pauze van twee of drie dagen. Het is echt aan jou, of ga gewoon naar buiten, maak een wandeling, kom 15 minuten later terug en als je je weer normaal voelt, begin dan weer te spelen. Dus, je moet zeker pauzes nemen.

  Nu, wat betreft andere dingen om te voorkomen dat je überhaupt tilt raakt, nou, dat zal het begrijpen en omarmen van variantie zijn en leren om niet resultaatgericht te zijn. Nu gaan deze twee dingen echt hand in hand, want als we het hebben over verwachte waarde en variantie, begrijpen we de langetermijnverwachtingen van handen. We begrijpen dat variantie voorkomt, dat we soms heel goed zullen draaien en andere keren heel slecht zullen draaien. Maar als we ons geld inzetten met de beste hand, als we een +EV-spel hebben gespeeld en de variantie gewoon niet ons pad opging of we negatieve variantie hebben ervaren, dan zij het zo. We zouden moeten glimlachen en blij zijn dat we op de lange termijn de juiste zet hebben gemaakt.

  Dus, dat is het ding. Mensen die geen variatie begrijpen en omarmen, mensen die geen verwachte waarde begrijpen, worden resultaatgericht. Ze leven voor elke enkele hand en de uitkomst van elke enkele hand en dat willen we niet, toch? We willen denken op de lange termijn, niet alleen op de korte termijn, in een enkele sessie. Dus dit zijn enkele strategieën om tilt te bestrijden.

  Nou, bedankt voor het kijken, ik hoop dat je ervan hebt genoten en ik hoop dat je veel hebt geleerd. Als je de video leuk vond, zorg er dan voor dat je blijft hangen en alles wat Online Gambling te bieden heeft op hun website bekijkt.

Middelmatige pokerconcepten

Hoewel geluk een rol speelt in elk pokerspel, is een solide begrip van effectieve pokers strategie en theorie nodig om een constant winnende pokerspeler te worden. De vaardigheden besproken in de bovenstaande video en sectie hieronder zullen je helpen een solide, winnende pokerspeler te worden.

Het opbouwen van een sterke tussenpokerbasis

Om een vaardige pokerspeler te worden, is het belangrijk om een sterke basis van kennis te hebben opgebouwd volgens de volgende criteria:

Pre-flop fundamenten

Het weten welke kaarten je moet spelen en hoe je ze moet spelen vormt de basis van het langetermijnsucces van elke pokerspeler.

Essentiële pokersche wiskunde

Poker is een spel van wiskunde, kansen en waarschijnlijkheid, dus elke pokerspeler die zijn spel wil verbeteren, moet proberen de fundamentele pokerwiskunde te beheersen, inclusief belangrijke concepten zoals equity, pot odds en implied odds.

Post-flop fundamentals (Post-flop fundamentele)

Het grootste deel van het spel wordt na de flop gespeeld, dus het kennen van een goede pokertactiek is essentieel voor jouw langetermijnsucces. Specifiek is het belangrijk om te weten wanneer je moet value betten, semi-bluffen, bluffen of simpelweg folden. Dit zijn dingen die je moet proberen te beheersen.

Begrijp variatie bij gemiddeld poker

In een notendop is variantie de opwaartse en neerwaartse schommelingen in poker. Meer definitief is het het verschil tussen individuele resultaten op korte termijn en de gemiddelde set resultaten die we verwachten te zien op lange termijn op basis van ons correcte besluitvormingsproces.

Terwijl complexe wiskunde en statistische analyse kunnen worden gebruikt om variantie en de daarmee samenhangende resultaten beter te begrijpen, moeten gemiddelde pokerspelers begrijpen dat variantie drastische gevolgen kan hebben, zowel positief als negatief, op ons winstpercentage en bankroll. Het niet begrijpen en omarmen van variantie kan een negatieve invloed hebben op het spel en de bankroll van een pokerspeler.

Het niet begrijpen en omarmen van variatie kan een negatieve invloed hebben op het spel en de bankroll van een pokerspeler. Met variatie kan het moeilijk zijn om te beoordelen of je goed speelt of niet. In feite leidt negatieve variatie vaak tot tilt.

Poker variance

Speel +EV Poker

Verwachte waarde (EV) is hoeveel een pokerspeler gemiddeld verwacht te winnen of te verliezen op de lange termijn, gebaseerd op een specifiek scenario in poker. Het is een belangrijk wiskundig concept dat elke pokerspeler zou moeten begrijpen.

Elke situatie en scenario in poker heeft een verwachte waarde die eraan verbonden is, waarbij bepaalde situaties winstgevend (+EV) zijn en andere niet winstgevend (-EV). Sommige handelingen leveren winst op, andere zullen geld verliezen in Nederland.

Positieve Verwachte Waarde (+EV)

Een winstgevende langetermijnstrategie.

Negative Expected Value (-EV) Negatieve verwachte waarde (-EV)

Een niet-rendabel langetermijnspel.

Hoe je tilt kunt vermijden bij poker

Tilt verwijst naar de veranderde mentale toestand waar spelers soms in komen aan een pokertafel. Specifiek wordt het gedefinieerd als een boze of gefrustreerde emotionele gemoedstoestand tijdens het spelen van poker.

Terwijl ze onder stress staan, spelen pokerspelers soms slecht en nemen ze slechte beslissingen die ze normaal zouden vermijden. Dit kan ernstige gevolgen hebben op financieel, emotioneel en zelfs mentaal vlak voor reguliere pokerspelers.

De eerste stap om tilt te vermijden is leren om je eigen emotionele en gedragsmatige signalen te herkennen. Voel je je plotseling warm of van streek na meerdere slechte handen? Merk je dat je snapbeslissingen neemt voordat je je tegenstanders goed hebt geëvalueerd?

Nadat je de aanwijzingen kent, zullen de volgende strategieën je helpen te weten hoe je tilt kunt vermijden bij poker:

Neem een ​​pauze

Verlaat het spel en wacht tot je terugkeert naar een gebalanceerde mentale toestand.

Begrijp en omarm variatie.

Richt je op je prestaties gedurende het spel om een beter perspectief te krijgen.

Niet gericht zijn op resultaten.

Definieer je pokerspel niet op basis van je meest recente enkele sessie.

Intermediate Poker Moves Tussenliggende pokerspelbewegingen

Semi-Bluf

In tegenstelling tot puur blufspel, zijn er ook semi-bluffs. Een semi-bluff kan worden gedefinieerd als inzetten of verhogen met een hand die mogelijk kan verbeteren in latere inzetrondes, zoals een flush draw of open-ended straight draw. Het doel van de semi-bluff is tweeledig. Het eerste is om onze tegenstanders te laten folden, terwijl het tweede is om de pot op te bouwen voor wanneer we onze draw raken. Dus wanneer we semi-bluffen, gebruiken we de kans dat onze tegenstander foldt samen met de potentie van onze tekenhand om een agressieve zet te doen.

Poker Moves

Begrijpen van basis spelertypes

De meeste speelstijlen in poker kunnen worden onderverdeeld in vier categorieën:

Losse

Spelers die niet veel in hun hand hoeven te zien voordat ze meedoen aan een ronde.

Strak

Spelers die selectief zijn over hun niveau van deelname aan een ronde; afhankelijk van hun positie in het spel, zullen ze strak of los spelen.

Passief

Deze spelers bluffen meestal niet en zetten meestal alleen in als ze een sterke hand hebben gemaakt of een sterke hand hebben getrokken, en ze zijn passief met andere handen.

Agressief

Gewoonlijk zijn dit spelers die graag verhogen en opnieuw verhogen, of regelmatig wedden.

Het is de moeite waard om na te denken over in welke van deze categorieën (bijvoorbeeld los-agressief, strak-passief) je past, omdat het je in staat stelt om de verwachtingen van tegenstanders te ondermijnen die je willen vastpinnen als een bepaald type speler.

Kleine Pocket Pairs

Weten hoe je kleine pocketparen op de juiste manier kunt spelen, lijkt misschien niet als materiaal voor een "gevorderde pokergids", maar een verrassend aantal anders bekwame spelers maakt hier fouten.

Hoe meer spelers meegaan zonder te verhogen, hoe comfortabeler je je kunt voelen bij het spelen van de hand. Misschien behaal je zelfs een overwinning voor de flop! Zodra je echter geconfronteerd wordt met één of meer nieuwe verhogingen, zou het spelen van een kleine pocket pair veel minder aantrekkelijk moeten worden.