Wat, als je klaar bent met je leven?

Ja...vertel het mij...wat dan? Ik ben klaar. Klaar met mijn leven. Ik heb niets meer om nog naar uit te kijken. Het gevoel van er alleen voor staan is veranderd in gevoel van berusting. Het hoge woord is eruit...eindelijk, na al die jaren! Ben ik egoïstisch? Nee, ik denk het niet. Mijn leven is geen sprookje, eerder een hel. So...
13
7
Public

Kinderen bij een uitvaart, wel of niet?

Ik denk niet dat ik de enige ouder ben die nu heftige twijfels heeft. Mijn oma is afgelopen zaterdag overleden op de respectabele leeftijd van 89 jaar. Ze was al jaren dement, de laatste maanden werd het erger en erger. Regelmatig nam ik één van mijn dochters mee om haar te bezoeken op zondagochtend. De ene keer ging mijn jong...
25
17
Public

Rouw niet om de dood, maar vier het leven.

"Rouw niet om de dood, maar vier het leven" Een zin met slechts een paar woorden, maar met een ongelofelijk sterke en mooie gedachte erachter. Deze zin hoorde ik een jaar of 2 geleden van iemand die net een dierbare verloren was. En het klinkt gek, maar deze zin zette mij persoonlijk aan het denken. Het is normaal dat als je iem...
10
3
Public