Mijn moeder en ik

Mama Ik dacht… dat ik je kwijt was, ja een leven zonder jou, daar dacht ik wérkelijk met afschuw aan, steeds dat gevoel van rouw, tot op een morgen dat het mij duidelijk werd, dat ik mijn bed was uit gegaan- en dat ik eigenlijk de dingen deed, die jij ook altijd hebt gedaan, de gewone dingen van een kop koffie, een broodje ee...

Als strakjes de rozen bloeien

STRAKS Als strakjes weer de rozen bloeien- en de zon weer schijnt, en er nieuwe gewassen groeien, wanneer het donker verdwijnt, dan zul je zien dat het beter wordt, als alles straks weer groent, een huisvrouw eindelijk buiten- die hartstochtelijk de ramen boent, of het straatje even veegt, gewoon op haar dooie gemak , even lekke...

Gezinsdrama Schoonloo

ONUITSPREKELIJK… ( september 2013 Schoonloo Drenthe ) Hoeveel familiedrama’s nog te gaan, ’t lijkt onderhand op een abonnement, op dode kinderen..gescheiden ouders, dit is toch ongekend , opnieuw zijn hier kinderen weer de klos, drie schatten van jongens nog wel, waar zijn zij doorheen gegaan, hun leventjes als een hel, ho...

Mijn Heer

In blijheid Ik zou met jou niet willen ruilen, jij die alles weet, die over álles en nog wat praat, geen dingetje vergeet, maar één ding ben je vergeten, de hoogmoed die in je is, die je zelfs over God laat spreken, alsof hij de buurman is- en onder dat zogenaamd intellect, is wat ooit recht was vreselijk krom, en die roze ho...

Gedichten voor iedereen

Jonge dame Jij denkt… door alles te pikken, dat dit wel je leven redt- door je lage zelfbeeld, heb je normen en waarden aan de kant gezet. De dingen die ze dagelijks zeggen, raken je ogenschijnlijk niet meer, stérker nog..je gaat er in mee, elke dag… ja telkens weer. Wat is er eigenlijk met je gebeurd, dat je grijnst om de ...