Van traan naar tederheid

Van traan naar tederheid Volg ik de tijd En zoek ik een weg Door een wirwar van gevoelens Hoewel ik haar het liefst vermijd Het is domme pech het lot van een gevoelsmens Laurens van der Graaf – 2010

Spiegelbeeld

In de spiegel van mijn leven zit een levensgrote barst die lange tijd niet te herstellen leek Die wil je niet aan iemand geven iets in zo’n staat, dat zit je dwars en het deed pijn wanneer ik er zelf soms in keek De spiegel van leven is geen lijst langer meer waard zo was mijn gedachte, dus ik sloop het stuk in een helder mome...

Vader zijn

Vader zijn ik begin nu pas met leren en betrap mezelf nu al op wat er te verbeteren is Ik heb kritiek genoeg gehad op mijn eigen vader, vele keren maar achteraf, en vooral ouder had ik het de meeste keren mis Vader zijn is het eigenlijk te leren tips en goed advies zijn een werkelijk welkom cadeau Nu al vaak genoeg met mijn vrou...

Kerst (ge) mis

De nacht, zo zwart en donker voor wie het licht niet ziet een hart, zo zwaar kan ook het oog verblinden Tranen in een kerstnacht verbeelden het verdriet overal waar het licht niet is te vinden Aan het einde van de tunnel zou het eigenlijk moeten zijn maar de weg loopt dood en donker lijkt het lot Met het hoofd terneer geslagen o...

... (als woorden niet te vinden zijn...)

… (als woorden niet te vinden zijn) Deze tranen zijn meer dan zoute druppels die me van 't gezicht af stromen het zijn de woorden die er niet meer zijn te vinden ze zijn als onvervulbare toekomstdromen deze tranen zeggen wat ik niet zeggen kan de onmacht van een man Deze stilte is veel meer dan niets willen zeggen het is de wa...

Wonderen gezien

Wonder Ik heb Uw wonder net gezien in een zwart wit fotobeeld Twee armpjes, twee beentjes Tien vingertjes, tien teentjes nageteld, 't waren er tien geheel compleet en naar Uw beeld Ik heb het wonder van het leven close up gezien en van dichtbij in de ogen gekeken wat zelfs de wereld liet verbleken want wat U ons hebt gegeven is ...

Voor mijn ongeboren kind

Ik heb je handen al gevoeld ik heb je wangen al gekust ik heb je buikje al gewreven en je al in slaap gesust ik heb je naam al op een kaartje en je wip neusje gezien ik heb je liefde al ontvangen al zag je mij nog niet misschien maar ik heb je helemaal en al volledig in mijn hart gesloten ook al gaan pas over enkele tijd jou oge...

Confrontatie met je dekbed

Het dekbed op de bank, Waar jij niet onder ligt Vormt mijn inspiratie voor een nieuw gedicht Je kleren in de kamer, Die nog dwalen op het bed Maken dat ik het net niet red! Ik wist dat dit moment zou komen Confrontatie met de werkelijkheid En dat mijn twijfels en mijn tranen Het zouden winnen van mijn zekerheid De leegte in mijn...

Het besef

heb je eigenlijk dat besef wat je met een ander doet je speelt met hoop en met verlangen en wat straks rest is hartenbloed en tranen op de wangen Laurens van der Graaf (2009)