Perceptie en persoonlijke stokpaarden

Het gebeurt hoogstzelden dat ik EmjE vraag een tekst te lezen. Ze weet veel uit de eerste hand of was erbij toen ik het meemaakte. Ze leest ook liever niets van iemand anders, heeft namelijk (een lichte vorm van) dyslexie. Je doet er haar geen lol mee in de vrije tijd te vragen iets te lezen als dat niet perse noodzakelijk is. O...
16
36
Public

Heel erg bedankt

Iedereen bedankt. Natuurlijk bereikte Emje heel veel goede wensen collega’s, familie en kennissen leefden mee ook voor haar onbekende mensen allerhande beterschapskaartjes pronken er in haar kamer op een rij, Een zeer positief initiatief kwam er nog bij tijdens de zondagse sterkte sessie van E E brandden virtuele kaarsen zij a...
17
8
Public

Broodje, brood, nog eens brood (en spelen)

Blijf ik de minkuuksel die hulpeloos kliedert en van een onhanteerbare natte meelklodder een ingekakt klef broodje kneed? In het verleden bleven altijd wilde tentakels van de meelprut aan mijn vingers haken... ondanks het veelvuldig bestuiven van het werkvlak en handen, mijn hoofd en grote delen van mijn lijf. Nooit, nee nooit, ...
12
10
Public

Mijn laatste poging

EmjE had het een paar maanden geleden bij de Coop naast de kassa gezien. Het kostte nog geen vier euro en ze deed het me cadeau. Een schattig boekje met bakgerechten alsof ik ooit als cake- of koekenbakster gelukt was. Wat zeg ik? Ik ben het vleesgeworden desaster op zoete broodjes bakgebied en andermans koekjes van eigen deeg v...
10
9
Public

Bijverschijnselen van rampzalige calamiteiten

Onverwacht, ook bij MH 17 Toen ik kinderen wilde wist ik zeker dat ik altijd op de hoogte zou zijn waar ze uithingen. Uiteraard zouden ouders en nazaten liefdevol contact hebben. Geïnteresseerd zijn, voor elkaar klaar staan indien gewenst. Zonder oordeel elkaar vrijlaten, eerlijk zijn, meeleven, elkaar betrokken volgen en zeker...
20
31
Public

Vakantie gevierd? Nee, gemantelzorgd

De tijd vliegt ook al ben ik al een hele tijd onzichtbaar hier. Ben inmiddels enkele weken, niet op internet geweest. Was te druk met totaal andere zaken die de prioriteit hadden, maar de moraal is hier gelukkig prima... Inmiddels ben ik gepromoveerd van gewone vriendin naar mantelzorgende vliegende kiep cq: taxichauffeur/kok/ge...
36
45
Public

Geen kanker? Sterf dan maar aan stress

Een scan is op zich geen lijdensweg. Je drinkt een uur ervoor een liter speciale troep, ligt met je armen gebogen achter je hoofd op een tafel. Via het infuus spuit men een partij lichtgevende contrastvloeistof door je lijf waarvan je het erg warm krijgt in de schaamstreek, Je denkt dat je in je broek plast, terwijl er een appar...
24
42
Public

Snij mij maar open

“Doe jij nou maar wat je van plan was. Wie weet kan het volgende week niet meer,” zegt EmjE moedig. Ze wil even alleen zijn, zegt ze en stuurt mij erop uit. Bij de Kwantumhallen tik ik voor veertig eurietjes, toch lekker een heel stuk goedkoper dan bij Intratuin, de grotere rieten mand op de kop. Dat wordt hoogtijd. Missy’...
20
25
Public

De speeltuin is voorlopig gesloten

Onverwacht Missy, mijn vrolijke puberende Podenkootje, zet ik op de achterbank van de auto. Ik ga een rondje boodschappen doen. Hondenbrokken en een grotere mand, want ze is er uit gegroeid. Eten voor het weekend inslaan. Dan is het maar in huis, denk ik vooruit en de zon schijnt vrolijk. Precies het goede weer voor dergelijke t...
28
35
Public