Schep zelf rust en relax met natuurgeluiden

Schep zelf rust en relax met natuurgeluiden De meeste mensen hebben een TV. Sommigen hebben de TV afgezworen vanwege de niet aflatende stroom aan negativiteit en stompzinnigheid waarmee de omroepen de kijkers continue bombarderen. Er zijn uiteraard uitzonderingen in het programma aanbod, maar deze vormen helaas slechts een fract...
19
16
Public

De relatieve (on)zin van de nieuwjaarswens

Een subtitel bij dit artikel zou kunnen zijn: diverse soorten nieuwjaarswensen. Welke wenssoorten in uw ogen zinnig of onzinnig zijn, mag u zelf bepalen. Dit artikel is een vervolg op "Het goede voornemen kort en bondig geanalyseerd". De gemeende wens Iemand een voorspoedig, gezond en gelukkig nieuw jaar wensen geeft een goed ge...
15
10
Public

Het goede voornemen kort en bondig geanalyseerd.

Wat is een goed voornemen In het algemeen kan gesteld worden dat een goed voornemen bedoeld is om je levensstijl op een willekeurig toekomstig moment ten goede te veranderen. Wat gebeurt er als je je iets voorneemt Wie zich iets voorneemt, doet niets maar is slechts iets van plan. Sterker nog, wie zich zich iets voorneemt, doet ...
12
9
Public

Rode draden in mijn leven

Vertellen over een rode draad die regelmatig opduikt in je leven en je leven sterk beinvloedt, een prachtige schrijfopdracht van Siewerd waar ik graag aan mee doe. Ik ben hierover gaan nadenken en ben tot de conclusie gekomen dat er verscheidene rode draden zijn die bij mij regelmatig opduiken en mijn leven als zodanig in belang...
52
26
Public

Beheerste waanzin

Inleiding Dit artikel is een vervolg op “De Grote Leugen – Hemel en Hel” en is mede geinspireerd door de zeer terechte opmerking van Lynn Highvalley dat hemel en hel hoe dan ook ‘als leugen bestaan [....] op metaforische plekken in de menselijke binnenwerelden’. Voor gelovigen zijn hemel en hel uiteraard geen leugen ma...
11
10
Public

De Grote Gouden Buddha

Als ik het moeilijk heb en het even niet meer zie zitten, dan stel ik me voor dat ik een Buddha ben. Dan ben ik een grote gouden Buddha die op een plek zit waar ik alles goed kan overzien. Ik kijk door de ogen van die Buddha, ik BEN die Buddha. Ik word me gewaar van de rust in me. Ik voel me groeien in gestalte. De zon schijnt e...
20
12
Public

Oude Energie..... weg ermee!

Oude Energie De mens is altijd op zoek geweest naar zekerheid en veiligheid, naar een zo comfortabel mogelijk leven. Wie zekerheid en veiligheid zoekt, voelt zich impliciet onzeker en onveilig. Omdat we ons onzeker voelen, verzekeren we ons voor van alles en nog wat. Omdat we ons onveilig voelen, stigmatiseren en discrimineren w...
15
2
Public

In het oog van de orkaan

HET OOG VAN DE ORKAAN Buiten raast een storm, de storm van verdeel en heers. Ze raast sneller en sneller, neemt toe in macht tot de verschrikkelijke kracht van een orkaan. Alles vernietigend, alles verwoestend wat verworven en onverwoestbaar leek. Een schrikbeeld van instortende heilige huisjes, van naar boven wijzende benadeeld...
21
6
Public

Het 'einde' van de wereld

De einddatum van de longcount Maya kalender (21 december 2012) werd gepasseerd zonder dat de wereld is vergaan. De wereld is niet vergaan in de zin dat ze fysiek is vergaan, bijvoorbeeld door een botsing met een gigantische meteoor, door een tweede zondvloed, door een verschuiving van de aardkorst gevolgd door een omwisseling va...
19
7
Public