De rare vrouw in het bos

Het vriest maar een paar graden. Hij weet na een uur dat hij handschoenen aan had moeten doen en Jan wrijft zijn handen zo stevig over elkaar alsif hij zojuist een Noordpool expeditie heeft afgerond. Zodra hij de voordeur opent komt de geur van gebakken taart hem tegemoet. Heerlijk, koffie zal na deze lange en interessante wande...
20
23
Public

Bloedworst is geen glijmiddel

Haha, eindelijk weer eens een prikkelend woord waar ik mee uit de voeten kan, met genot mijn tanden in kan zetten, zogezegd. Gebakken bloedworst met appeltjes. Daar deed ik mijn ex echt een groot plezier mee. Al maakte ik het kokhalzend voor hem klaar, ik deed het met onbaatzuchtige, onvoorwaardelijke, alles omvattende liefde. D...
11
24
Public

Dizzy Missy Lizzy

Mijn nieuwe huisgenootje Afgelopen vrijdag is ze onder het mes gegaan. Waarom? Wel ze groeide tegen de klippen op en had steeds meer zin om buiten met andere honden flink te ravotten. Maar… ze kreeg ook steeds meer last van haar linker achterbeentje waarmee ze begon te hinkelen en dat ze steeds vaker ontzag. De dierenarts dach...
26
30
Public

De slimme telefoonbeantwoorder

Ooit was het een nieuw snufje. Ria is vierendertig, alleenstaand moeder van een zesjarige en, hoewel ze nooit BOMmoeder had willen zijn, is ze na haar scheiding weer heel gelukkig. Na een paar jaar sappelen loopt haar leven goed. Ze haalt veel bevrediging uit haar werk en verdient voldoende om de hoognodige verbeteringen aan het...
21
20
Public

Virtuele rouwkaarten

Nu het herfst is en het wintert in zijn leven tref ik hem amper nog buiten Wim's sleutel Dilemma’s te over en ik zie met lede ogen aan wie er allemaal met Wim in zijn maag zitten. Mijn buurman is nou eenmaal graag alleen en sociaal gedoe is hem te veel. Zo af en toe koffie drinken doen we derhalve niet. Het heeft lang geduurd ...
50
19
Public

Waarheid tussen mediasensatie en realiteit

--Monique Straatman spoorloos verdwenen. Gisterenmorgen heeft zich een familiedrama voltrokken. De plaatselijk bekende moeder en presentatrice van het geliefde radioprogramma ‘Familiegeheimen’ is in depressieve staat verdwenen. Na de recente scheiding was zij al geruime tijd verward. Familie en buren hebben zich over de baby...
21
16
Public

Hoe het trauma zichzelf bevrijdde.

Vorig jaar heb ik mijzelf binnenstebuiten gekeerd Het was een heel zware bevalling waarbij achter de schermen menig traantje vloeide. Mijn verdriet houd ik meestal voor mezelf, dat gaat alleen intimi iets aan. Verdringen helpt niet! Om hierover ooit te kunnen mijmeren zonder vette krop in de keel zou zeker nooit lukken, wist ik ...
37
19
Public

Als je leven op dood spoor staat

Als je leven op dood spoor staat Stortvloed Indrukken Onberekenbare stroom Dit is zoveel méér dan eindelijk opnieuw ontwaken. Ik leefde als beeldend kunstenaar altijd al van nieuwe prikkels, kon er ook veel tegelijk verwerken. Dit voelt alsof ik uit een diep mistig dal kruip na een lange periode op de automatische piloot waari...
50
24
Public

Kinderen. Geen lege vaten om te vullen, maar lichten om aan te steken (3)

Wie ben ik? Om te stellen dat de hele Mammoetwet (1968) geen zoden aan de dijk heeft gezet in ons onderwijs? Ik was er deelgenoot van aan de voor- en achterkant, spreek als getuige uit een ver verleden, ervaring als docent en moeder, doch mijn overtuiging staat niet bol van harde bewijzen. Een conclusie op persoonlijke titel. Da...
26
22
Public