Een kapitein van de wereld.

De kapitein gaat eindelijk rustig varen. Na hard werken en vele jaren. De focus mag wat minder zijn Je blijft voor ons toch wel de kapitein De lat omlaag, de vaargeul minder diep Jij zag altijd kansen, ook als de reis eens minder gunstig verliep. Laat het nu de nieuwe generatie doen. Laat ons maar werken voor de poen. Of het ver...
20
8
Public

Ik mag niet in je Karma zitten!

"Namaste, I want to give you his flower..." Ik wil niet zo'n bloemetje. "Ja, Nyn, dat is wel leuk", zegt mijn schoonmoeder. Mijn schoonzusje had tegen ons gezegd dat we zo'n bloemtje beter niet konden aannemen, maar mijn schoonmoeder is nieuwsgierig. Ik wil dat bloemtje niet in mijn hand, maar toch moet ik er aan geloven. Het en...
8
5
Public

Kan ik u prikkelen of bent u prikkelbaar?

Prikkeltje hier, prikkeltje daar... Vindt u het nou fijn om aangezet te worden tot nadenken? Of heeft uw wellicht zoiets van: "Ho, eens even, ik heb genoeg aan mijn eigen leventje hoor". Ervaart u het als een verplichting om de spiegel die een ander u voorhoudt serieus te nemen, of staat u echt open om iets over uzelf te leren? ...
45
10
Public

Wat DENKT u voor EEN ANDER?

Is het uw gedachte? "Schat, jij wilt pindakaas op je brood hé? Antwoord: "Dat ik dat 2 dagen achter elkaar heb gegeten, betekent niet dat ik het vandaag ook op mijn boterham wil". Nog één: Je geeft je man twee nieuwe onderbroeken. De één roze, de ander paars. Hij trekt de volgende dag de roze aan, waarop jij gelijk zegtt: J...
50
13
Public

Wij zijn samen die saamhorigheid.

U hoeft niet eenzaam te zijn. Voelt u zich eenzaam, alleen en niemand begrijpt u? Ik moet u helaas teleurstellen. Dat is niet zo. Ja, u kunt u eenzaam voelen. En dat voelen is ook goed. Ik zou de laatste zijn die tegen u zegt dat uw verdriet, pijn en verlangen naar geborgenheid moet weg stoppen. Wie ben ik om te zeggen dat u nie...
37
7
Public

Stilletjes gluur ik door het hekje.

Ik zie een kudde staan met hele mooie schaapjes. De één wit "zoals het hoort", de ander rood en zelfs een paar groene met paarse stippen. Alsof ze met hun vacht mekkeren: "Wij zijn allemaal anders, maar toch een leuke kudde". Ik verwonder mij over de schaapjes en heb ze allemaal lief. De één haar kleur vind ik wat mooier, de...
34
20
Public

Mijn mooiste foto zal altijd van een dier zijn.

De liefde voor mijn honden, is niet goed te beschrijven. De liefde van een dier kan zo de diepte in gaan, is niet goed te beschrijven. De liefde van een dier, is zo puur en oprecht. Ik denk dat die zin.., al genoeg zegt..
52
18
Public

Ik steek en kijk toe.

(Niet gillen.., ook niet rillen. Is inspiratie vanuit een verhaal) Ik ben het zat, vuile rat. Ik wil niet meer, het doet zo'n zeer. Wordt het rennen of zal mijn mes jouw lichaam kennen? Ik ben niet meer ik, ik stik.. Wil wel, maar trek niet aan de bel. Stel, jij weet het wél. Heb ik het zelf gedaan, terwijl jij mij niet zag sta...
20
20
Public

Heerlijke botte lul.

Niet schrikken! Ik ga het niet over het mannelijke geslachtgedeelte hebben. Waarom dan toch deze (niet degelijke) titel van mij? Omdat de titel perfect de lading dekt.. Ik zal het u uitleggen... Ik heb véél mensen in mijn omgeving die aardig direct zijn. Ben ik zelf ook. Wanneer ik het ergens niet mee eens ben, dan zeg ik dat....
33
20
Public