De dolfijn

De dolfijn: de dolfijn leeft in groep omdat ze in open zee geen schuilplaatsen hebben en in groep kunnen ze elkaar beschermen. Er kunnen tot wel 100 dolfijnen in 1 groep leven en verlaten ook nooit de groep. Verplaatsen doen ze in rijen de kleintjes zwemmen dan in het midden en zitten beschermd. Ze gaan ook niet aarzelen om een ...

De ijsbeer

De ijsbeer is een carnivoor. Hij eet vooral zeehondenvet maar kan ook aan de karkassen van een walvis of van een walrus al hij etensresten of afval van de mens vind gaat hij die ook opeten. Ze vinden niet heel het jaar door voedsel en zorgen dat ze voldoende vetreserves hebben om van april tot midden juli te kunnen overleven. Aa...

De olifant

De olifant de olifant behoort bij de zoogdieren bij de groep slurfdieren. Je hebt 2 soorten olifanten je hebt de Afrikaanse en de Aziatische olifant, de Afrikaanse olifant leeft verspijt te zuiden van het Sahara gebied, en in Azië. De olifant is nog de enige overlevende van de groep slurfdieren, de afrikaanse is een zeer grrot ...

De leeuw

De leeuw de leeuw word de koning van de dieren genoemd. Toch lopen ze bij sommige dieren met een grote boog omheen zoals de olifant om dat ze te groot zijn, een bende hyena's omdat ze met te veel zijn en stekelvarkens en honingdassen omdat ze dapper terug vechten. De leeuw is na de tijger de grootse nog levende katachtigen staat...

De neushoorn

De neushoorn zo'n 2000 jaar geleden leefden er zo'n 100000 Afrikaanse neushorens nu is dat nog ongeveer 23000 maar niet meer in Azië is het nog minder. In Azië lever er 3 soorten neushoorns de Indische, de Sumatraanse en de Javaanse. De Javaanse zijn zo goed als uitgestorven. In Afrika leven er maar 2 soorten de witte en de zw...

Giraf

Giraf je hebt 2 soorten giraffen. Je hebt de giraf en de okapi. Ze komen alle bij voor in Afrika en gelijken niet op elkaar het enige wat het zelfde is is hun blauwe tong. je herkend ze vooral aan hun lange nek, lange poten en hun sterk afhellende rug. Ze zijn het grootse land zoogdier. hun naam hebben ze te danken aan hun sierl...

De gorilla

Er zijn 2 soorten gorilla's in de oerwouden van centraal afrika. de westerse en de oostelijke gorilla . ze leven zo'n 1000km van elkaar en paren niet met elkaar. Ze wonen in verschillende gebieden in de regenwouden en bergregenwouden soms komen ze zelf voor in de omgeving van de virunga vulkanen en op hoogtes van 4000 m. Daardoo...

De Orang-oetan

De orang oetans . uiterlijk De orang-oetans hebben een vacht van roodbruine haren. Hun erg lange armen kunnen wel 2 m lang worden. Hun benen zijn relatief kort en zwak, maar de handen en armen zijn erg krachtig. Ze zijn ongeveer 1,25 tot 1,5 m groot en de volwassen apen wegen tot 90 kg. een volwassen mannetje herken je meteen aa...

Pinguins

er zijn in de wereld 17 verschillende soorten pinguis. ze begoren tot de groep vogels. de meeste soorten verblijven na hun broeitijd op open zee. ze leven op het zuid poolgebied en het zuidelijk poolgebied. vooralop antartica en sommige eilanden in een matige koele zone. de meeste lijkken op elkaar het grootste verschil is de gr...