Begin van de vakantie

Zoals afgesproken gingen wij drie weekjes heerlijk richting bos, lekker met vakantie. De mama’s van mij volgepakt en doorgezakt van de spullen die allemaal natuurlijk mee moesten, want stel je voor dat ze iets zouden vergeten en ze hebben daar geen winkels! En ik prinsheerlijk als ene koning in mijn speciale mandje, alleen wat...
15
7
Public

Stomme hond....

Ga ik lekker aan de wandel, nee is die hond van de buurvrouw lekker bezig om mij te verraden. Ik haat blaffende honden. Oke ik vertel het even goed. Kijk, je weet dat ik soms alleen de tuin in mag. Dan heeft Leen het te druk of zo, en dan mag ik zonder cipier in de tuin. Als ik maar niet over de schutting ga. Nee, dat heb ik wek...
12
5
Public

Moordneigingen.

Op verzoek nog eentje uit de oude doos. Mijn uitgeverij had gevraagd of ik geen zin had om deze verhalen te bundelen en gelijk met de nieuwe verhalen een tweede boek uit te geven. Zit er nog over na te denken... Wat denk je? Nou? Waddeffe zal bij het begin beginnen, anders snap je er geen beukenoot van. Zit ik van de week op mij...
10
6
Public

Trobbels in de hut.

Mamma Leen is boos. Op mij dus. Ik heb door haar planten gelopen, nee meer gerend, en nu zijn al haar kalebassen, of wat er voor door moest gaan, die zijn nu dus naar de knoppen. Dat kwam ook omdat ik een vlinder achterna zat. Die gekleurde straaljager ging snel man. Ik moest dus een huppelsprongetje maken om haar bij te houden....
8
5
Public

Dip, dank aan Sinterklaas..

Hebben jullie last van een herfstdip? Nou ik niet, nog niet althans. Mensen zijn snel chagrijnig, ze gaan vroeg naar bed, omdat het natuurlijk sneller donker is, en staan ook met donker op, lijkt me inderdaad vervelend voor een mensenpersoon. Maar ik als kat vind dat helemaal niet erg. Hoewel, ik mag nu niet meer zo snel naar bu...
6
2
Public

Altijd dierendag....

Eentje uit de oude doos, toen Charley 14 jaar werd, inmiddels alweer (morgen)6 jaar geleden. Maar deze dierendag is een ode aan een oude vriend voor altijd in onze gedachten. Dag lieverd, gelukkig mocht je 19 jaar worden bij en tussen ons samen. Was dat maar waar. Nee dus. Hoewel...ik ben een dag na dierendag lekker jarig. Wordt...
11
6
Public

Eraf gedonderd.

Mama Leen is van de trap gedonderd. En dan bedoel ik echt finaal alle vijftien treden als een tornado naar beneden. Ik hoorde en zag haar aankomen, dus ik rende snel naar de kamerdeur om de klap af te wachten. En die klap die kwam. Kanonne, wat kwam die hard op de houten vloer terecht zeg. En gelijk mamma Claudy erbij, maar die ...
12
10
Public

LOWIETJE

Weer een nieuwe kostganger erbij. Wat heet, het zijn er nu al drie geworden. Nog even en ze zetten mij ook op als boskabouter Charley. Onze opperbaas van de rotstuin ( meer heeft ze niet in de tuin hoor) kreeg van mamma Claudy een gozer met de naam Lowie. Nou Lowie heeft een paar puntoren, daar kun je echt mee barrebekjoeén!! E...
7
4
Public

Het zal eens weer niet.

Mag ik eindelijk na jaren alleen de tuin in en zonder toezicht wel te verstaan (ik ben geen tbs’ser hoor!!) komt me daar die oude krant van hiernaast gillen dat ik over de heinig wilde. Zal het even uitleggen, anders snap je er niets van. We hebben hiernaast een oud belegen buurvrouwtje, een goede kennis van mijn moeders, maar...
17
8
Public