Nawoord: Zo ga je met het Goede Doel lelijk op je smoel

De Notaris en het Goede Doel Voordat de statuten van de nieuwe stichting (St.Obelisk Ethiopa) werden goed gekeurd zijn ze drie maal via mail voor verbetering tussen de notaris en mij op en neer gegaan opdat ze aan wettelijke regels voldeden. De nieuwe notaris veegde de vloer aan met de dictatoriale A-diss-A statuten. Hoe kon het...
16
27
Public

De waarheid is vaak bikkelhard

Al die tijd heb ik gespannen op bericht van de KLM gewacht. Hun vergadering is uitgesteld geweest en door al deze ellende zijn de Wings of Support naar de achtergrond gedrukt. Nu het mailtje binnen is bid ik dat mijn project- het was één van de velen die ze zouden bespreken- het in deze ronde nog niet heeft gehaald. Met uitste...
13
17
Public

Klokkenluiders verstikken in integere dassen die zij zichzelf om doen

EmjE is al weg Verdoofd ontwaakt mijn houten hoofd Een keiharde loodzware kop drijft langzaam omhoog uit inktzwarte drabbige slaap. Het is al negen uur. Dat komt bij mij hoogstzelden voor. Rond zeven uur ben ik meestal uitgeslapen. Weer of geen weer, met of zonder werk en het maakt normaliter ook niets uit of ik de halve nacht d...
13
21
Public

Dictatoren bouwen hun verdeel-en-heers-rijk op onwetendheid

Nu is helder denken het elfde gebod! Na terugkeer uit Addis Abeba, die eerste keer, liet ik me vanwege mijn plannetje om Tidgi te helpen, uitvoerig door de directrice van de Wilde Ganzen adviseren, alsmede medewerkers van de Kamer van Koophandel in Arnhem. Mensen met kennis en zeker te respecteren als deskundig. Tevens kreeg ik ...
16
16
Public

Het uitgestelde vonnis staat verdekt opgesteld

De tijd tikt weg De nog onzichtbare waarheid is een knaagtocht door mijn brein begonnen en ik zit bij één luizige spaarlamp diep weggedoken in mijn hoekje van de bank. Benen opgetrokken, fles sherry geopend onder de salontafel. Ik moet mijn hoofd erbij houden, uit alle macht emoties achter de gevoelloze muur duwen, want… als...
15
14
Public

Fris en fruitig, de lieve aai der natuur

Van mijn hart verwijderd Het innig diepe treuren mag nog niet beginnen. Ik laat het niet binnen! Weg uit dat verstikkende hol, de vijandigheid, luiert buiten de stille avond. Heerlijk rustgevend. In zekere zin ben ik bevrijd en de lieve zachte aai der natuur ervaar ik als troost. Langzaam door de motregen kuierend sta ik even st...
11
10
Public

Ieder op eigen wijze in de hoofdrol (deel 2)

De agendapunten liggen compleet door de war “Harrie, wees eerlijk. Jij hebt mijn brief verminkt, al het positieve eruit gehaald.” “Haha, dacht je dat ik doortrapt stroop smeren niet herken? Nee meisje we hebben jou door en aangezien we nu toch punt vier bespreken, laat ik jou officieel weten dat je met je grote mond buiten...
7
10
Public

Ieder speelt op eigen wijze een rol op dit toneel

Harrie Hamermans met koffie vooraf Ik maak de balans op Ik houd van Bob, die met hart en ziel zijn steentje bij blijft dragen al snapt hij van bestuurlijke zaken niets. Volgens mij heeft Harrie daar goed op ingespeeld want uit die hoek hoeft hij geen kennis of weerstand te verwachten. Bij Pattie weet ik het niet meer. Is ze inte...
8
6
Public

Is een psychose hetzelfde als langzaam worden opgeknoopt?

Het land van ooit. Statuten? Ik krijg ze niet te zien! Waarom houdt hij ze zo angstvallig bij mij uit de buurt? Daar is dus iets mee wat ik niet weten mag! Ik ben zo stil de laatste weken dat ik zelfs mezelf eng begin te vinden! Inmiddels ben ik op de Harrie-Parrie vergadermodes ingesteld. Het wordt tot twee keer toe duidelijk g...
11
13
Public