Ik zocht je

De hemel begint alweer van kleur te veranderen. De lucht wordt zachtblauw, roze… Hij valt in allerlei tinten uiteen als mijn ogen dicht beginnen te vallen. Ik wacht op hem, denk ik nog. Dan heeft de slaap mij voor even meegenomen uit mijn problemen. Het is een diepe, droomloze slaap. Ik word zelfs niet wakker, als een man voor...
13
10
Public

Onder de granaatappelboom

13. Onder de granaatappelboom “Waarom ik niet kon, weet ik niet, mijn gevoel zei me dat ik hier moest blijven. Nu weet ik dat het goed is, want mijn gevoel is veranderd. Misschien klinkt het ongeloofwaardig, maar laat het me alsjeblieft bewijzen.” Mijn stem boog zich smekend, ik voel me haast afkerig worden van mijzelf, maar...
13
22
Public

Een wankel begin

12. Het zal me niet gebeuren! Maar hij is sterker dan ik. Nog één keer trap ik, nog één keer worstel ik. Laat me! En dan.. dan weet ik hoe mijn leven zal lopen. Ik voel het, fysiek en geestelijk... Het was even geleden, maar hier is eindelijk het vervolg over Rhoda. Gelukkig kreeg ik vorige week een aanmaning van Ingrid! ;) ...
17
22
Public

De oplossing ligt in zee

11. De oplossing ligt in zeeDenk er dan nog over na, Rhoda. fluistert hij, smekend. Ik zie de pijn in zijn ogen, mijn hart krimpt ineen. Ik kan je ook niet laten wachten. antwoord ik hem, machteloos. “Oh ja,” zegt hij. “Voor jou zou ik mijn hele leven willen wachten.” Ik snik met diepe uithalen. Onhandig trekt hij me teg...
13
17
Public

Een onzeker antwoord

10. Een onzeker antwoordIk luisterde naar zijn relaas, hoe hij langzaam ons lot uittekende. Weer verwonderde ik me over de wonderlijke loop van het leven. Door schijnbare toevalligheden zat er een lijn in je leven waar je zelf niet voor kiezen kon. Plotseling merkte ik dat hij me vragend aankeek. Hij verwachtte een antwoord. Maa...
19
20
Public

Het lot beslist altijd zelf

9. Het lot beslist altijd zelfAchter Damianos zie ik plotseling een schim wegrennen. Wie was dat? Wie had daar vanuit de schaduwen naar ons staan kijken? Weer loopt er een rilling over mijn rug en dit keer weet ik wel waar die vandaan kwam. Het is nu een week geleden dat ik de schim heb gezien en ik heb er haast niet meer aan ge...
29
26
Public

Een scheepje voor anker

8. Een scheepje voor ankerDan besluit ik dat ik het beste van mijn leven moet maken met Damianos. En juist als ik dat besluit genomen heb, zie ik in de verte als een waas boven het zachtblauwe water een zeil. Een boot! Mijn hart springt op.. Deel 1: Wanneer ik een vrouw in de Griekse Oudheid was geweest… Deel 2: De nacht van h...
24
25
Public

Nachten met Damianos

7. Nachten met DamianosEen ieder denkt dat Damianos en ik het gelukkigste stel van Griekenland zijn. Ik ben de enige die de waarheid weet. Voor hoelang? Een Griekse vrouw in de Oudheid wordt verliefd op een slaaf, maar moet trouwen met een man van haar stand. Deel 1: Wanneer ik een vrouw in de Griekse Oudheid was geweest… Deel...
20
22
Public

De bruiloft: een bijzondere dag?

6. De bruiloft: een bijzondere dag?Ik kleed me uit. Dan laat ik langzaam de tuniek over mijn hoofd glijden. Ik ril wanneer de stof langs mijn huid dwarrelt en glad over mijn heupen valt. Deel 1: Wanneer ik een vrouw in de Griekse Oudheid was geweest… Deel 2: De nacht van het dilemma Deel 3: Kiezen of delen Deel 4: Een misstap ...
33
32
Public