De schiettent

De schiettent Mijn idealen zijn ingevroren en de aftakeling is ingezet. Dat is een natuurlijk proces, want je moet ergens aan dood, maar mijn denken is nog gezond. Soms bekruipt mij het gevoel dat we in een kitscherige kermis leven waar de attracties steeds enger en groter moeten worden zodat het leven een kick blijft. Alsof ins...
8
6
Public

Tussenbalans

Boekhouden Brrrr, niets voor mij, plussen en minnen, het eindsaldo onder ogen zien, verlies en winst in harde cijfers uittellen. Ik heb het wel moeten leren met een eigen zaak, maar het is altijd een moeizame bezigheid gebleven. Geestelijk schijnt iedereen er op een bepaalde leeftijd toch last van te krijgen, dus ik schaar me on...
21
21
Public

Ongewenste satire

Een Trol? Kennelijk bestaat er tussen ons een vreemde aantrekkingskracht. Of spreek je niet van een trol als iemand jouw reactieruimte vol schrijft met wat amper te maken heeft met het onderwerp? Gelukkig verschijnt het niet onder alle verhalen. Ik houd niet van blokkeren, maar misschien zal ik me er (in dit speciale geval) toch...
15
32
Public

Big sister is watching us

Alles normaal Croissantje bij het onbijtje, sinaasappel-gemberjammetje met het gracieuze lange lepeltje uit het hoge glaasje plus zacht gekookt eitje. EmjE en ik, gewoontedieren en wie zal er klagen over deze heerlijke ochtend? De uitnodigende zon beschijnt ons als we bij Vrije Geluiden ontspannen. Boeken met Brands staat uitgeb...
23
30
Public

De dikke wol van de Zeeman

Gonnie heeft een heerlijke das voor haar kleindochter gebreid. Op pennen maatje tien met de dikke wol van de Zeeman. “Een fluitje van een cent, twee dagen en niet eens aan één stuk,” zegt ze tevreden als ik weer eens een spelletje kom spelen. Ze heeft een bol wol over, vraagt of ik die om wil ruilen voor een andere en ik w...
24
28
Public

Je suis Charlie

de wereld aan het denken zetten door potloden als een bajonetten spottend met gevaar voor eigen leven en de dood sluipt naderbij zondaren door 'martelaren' bevrijd in naam van Allah die dit niet wil profeet valt van zijn geloof en stil moordende apostelen misbruiken zijn wetboek in extreme razernij voor hun bekrompen maagdenstri...
12
10
Public

Het mag natuurlijk, vertrekken

Ik zal de laatste zijn om iemand te vragen te blijven als dat betekent dat die mens daar ongelukkig van wordt, want wie ben ik? Mijn naam is Sylvia, zoals intimi inmiddels weten en mijn familie heeft mij buiten gesloten, maar ik leef nog. Dat heeft er wel eens anders uitgezien. Een mens kan veel tegenslag hebben, tot er vanbinne...
45
80
Public

Mijn Kerstwens aan de Plazilla familie

Reclame slogans Er zijn fantastische en drastische bij. "Intratuin: Voordeel harken - alles mag weg." Hiep hoera. Dat harken vind ik dan wel leuk gevonden, zo langs de neus weg bij Intratuin. Denk er echter wel meteen achteraan: maar het HOEFT gelukkig niet allemaal weg! Ik heb niets nodig, ook niet van Extratuin Mogen-mag-gemog...
29
40
Public